När AMD sommaren 2015 presenterade Fiji-familjen grafikkort var det i form av fyra olika modeller, varav ett flaggskepp med dubbla grafikkretsar. Lanseringen var från början tänkt att äga rum under hösten samma år, men försenades för att företaget enligt egen utsago vill invänta 2016 års VR-lanseringar.

Under evenemanget Virtual Reality Los Angeles (VRLA) demonstrerar AMD det kommande grafikkort, som dock är undangömt i det kompakta färdigbygget Tiki från amerikanska datorbyggaren Falcon Northwest. Intressant i sammanhanget är att datorchassit i fråga har en lådvolym på ynka 12 liter.

Att grafikkortet trots två törstiga Fiji-kretsar kan kylas i det kompakta chassit kan sannolikt tillskrivas en skräddarsydda vattenkylare, likt det nuvarande flaggskeppet Radeon R9 Fury X. Vad som talar för att AMD åter valt en sådan lösning är främst att kretskortet mäter uppskattningsvis 21–22 centimeter.

Vidare tros Radeon R9 Gemini ha två fullskaliga grafikkretsar Fiji, båda med 4 GB grafikminne av den staplade minnestypen HBM. Till detta hör en tidigare aviserad beräkningskraft på 16 TFLOPS, vilket kräver en klockfrekvens på 977 MHz över de totalt 8 192 streamprocessorerna för att uppnå.

Lanseringen av grafikkortet väntas äga rum i samband med att Oculus Rift och HTC Vive blir tillgängliga, det vill säga i början av årets andra kvartal.