Vid tillkännagivandet av grafikkretsen Fiji lovade AMD släppa fyra grafikkort. Först ut blev Radeon R9 Fury X, som kort därefter följdes upp av R9 Fury, som i sin tur fick sällskap av minstingen R9 Nano. Nu återstår det yppersta flaggskeppet som med dubbla kretsar Fiji ska inta prestandatronen.

Från början aviserade AMD att varianten med dubbla grafikkretsar "Gemini" skulle släppas under hösten, som inom de närmsta dygnen lider mot sitt slut. Det finns ännu inga officiella bud om nästa steg, men av allt att döma kan grafikkortet se dagens ljus innan årsskiftet.

Nu späs dessa uppgifter på av Frosbite-chefen Johan Andersson, som på Twitter skriver om att han fått hem ett tidigt exemplar av ett ännu icke lanserat grafikkort med trasig vattenkylare. Även om ingenting är bekräftat i dagsläget är det mycket som talar för att det handlar om AMD:s kommande dubbelvariant.

För det första har AMD redan visat upp grafikkort, som uppskattningsvis mäter in på 21–22 centimeter. Det krympta måttet i kombination med strömförbrukning som sannolikt ligger i samma region som Radeon R9 295X2 gör att vattenkylning är det kanske mest rimliga alternativet för värmeavledning.

Det andra som talar för att det kan vara AMD:s framtida flaggskepp är att inga andra uppgifter cirkulerar om andra kommande grafikkort med slutna vattenkylare, vare sig från AMD eller rivalen Nvidia. Sist men inte minst har Johan Andersson vid tidigare tillfällen tidigare skvallrat om olanserade AMD-grafikkort.