Med den fullskaliga grafikkretsen Fiji hoppades många att Radeon R9 Nano på sikt skulle bli svaret på önskemålen om flaggskeppet R9 Fury X utan vattenkylare, men det dröjde inte länge innan det stod klart att AMD inte tillåter några modeller som överstiger 175 W. Detta sätter i praktiken stopp för alla partnertillverkare att skapa skräddarsydda modeller med prestanda i närheten av toppmodellen.

Nu kan SweClockers avslöja att Asus blir först ut med en utsvävning av Radeon R9 Nano. Paradnumret för modellen är utan tvivel det estetiska, där Asus tagit AMD:s referenskylare och ändrat färgtema från svart med röd Radeon-logotyp till vit med grå logotyp.

Vidare till själva grafikkortet ska kretskortet vara designat och tillverkat av Asus. Kärnan i modellen är givetvis grafikkretsen Fiji XT med 4 096 streamprocessorer i upp till 1 000 MHz och 4 GB HBM-minne i 500 MHz (1 000 MHz effektivt), vilket med en 4 096-bitars minnesbuss ger bandbredden 512 GB/s.

Asus vita Radeon R9 Nano beräknas hitta ut i svenska butiker i början av november med ett liknande rekommenderat pris som AMD:s referensdesign.