Att sätta sig vid datorn och snurra igång senaste stortiteln är ett prima nöje för många av SweClockers läsare. Generellt har dock intresset för spelande på PC haft en ganska sval period, där många trodde att mobil- och surfplattespel samt senaste generationens konsoler skulle ta över marknaden helt.

Den senaste tiden har dock tongångarna förändrats. Faktorer som ökat intresse för e-sport, flera populära stortitlar samt kritik mot prestandan hos Playstation 4 och Xbox One har alla spelat in, och slutresultatet är att PC-spelande helt klart är på uppgång.

Under en så kallad megasession på IDF 2015 meddelar Intel att företaget noterat trenden, och att de gärna vill vara med på tåget. Presentatörerna Doug Fisher och Kirk Skaugen pekar på att det finns hela 1,8 miljarder spelare ute i stugorna där många har PC som primär plattform, samt att senaste upplagan av e-sporttävlingen Intel Extreme Masters nådde en global publik på över 200 miljoner tittare i 180 länder.

Andra områden Intel vill lyfta fram är bland annat överklockning för "den optimala spelupplevelsen", samt kommande titlar med höga krav på datorns komponenter. I den sistnämnda kategorin ligger Star Citizen, där utvecklaren Chris Roberts menar att kraftfullare hårdvara föga överraskande öppnar upp för mer detaljrika spel.

Allt handlar dock inte om stortitlar eller ens PC-spelande. Intel lyfter åter fram tekniken Realsense, bland annat för att kontrollera rörelser och scanna in objekt i 3D-världen. Företaget trycker dessutom på kapaciteten i senaste generationens surfplattor, vilka enligt presentatörerna ska räcka till även för mer avancerat spelande.

Mer exakt vad Intels nyfödda intresse för PC-gaming och allmänt spelade utmynnar i återstår att se. Företaget vill av allt att döma gärna se 3D-kameror och liknande tekniker som en större del av upplevelsen, och lyfter dessutom fram upplösningen 4K UHD, virtuell verklighet samt integration med sakernas internet