Dagarna innan Computex drog igång passade chassimakaren Phanteks på att rulla ut den tredje inkarnationen i företagets Enthoo Evolv-serie och denna gång var det dags för formfaktorn ATX. Istället för att låta stommen gå till spillo på en enstaka modell passar tillverkaren på att implementera denna i det prispressade chassit Enthoo Pro M.

Nykomlingen plockar upp en del likheter med Enthoo Pro på utsidan, men har i övrigt inte mycket gemensamt med sin storebror. I framkant syns en enstaka 5,25"-plats samt lättillgängliga anslutningar i form av två USB 3.0-portar samt in- och utgångar för ljud. Chassits sidopanel kommer med ett stort fönster som inte lider av suddigheten från tidigare Phanteks-modeller, vilket är ett resultat av materialbyte enligt företaget.

På insidan har Phanteks satsat på en öppen struktur för optimalt luftflöde, med en separat kammare i botten för nätaggregat och två 3,5"-lagringsenheter. Baksidan av moderkortsplåten huserar två lagringsvaggor för 2,5"-enheter medan det finns möjlighet att köpa till lagringsvaggor för montering i chassits framkant. Buren för eventuella 5,25"-enheter är modulär och kan plockas ur vid behov.

På ventilationsfronten syns en förmonterad 140 mm-fläkt i bakkant medan det finns ytterligare sex fläktplatser att tillgå för den önskar att komplettera med ytterligare sådana. Radiatormässigt sväljer modellen radiatorer med storlekar upp till 280 och 360 mm i taket och fronten.

Phanteks Enthoo Pro M väntas rullas ut i handeln under sensommaren och kommer i färgerna svart och titangrön. Prislappen landar på 79 USD eller motsvarande cirka 800 kronor.

► Läs alla artiklar från #computex-2015