Fenomenet att ta en "selfie" kan inte ha undgått någon. Det här märks inte minst hos telefonmakarna som alla släpper specialiserade modeller med extra tilltagna kameror i framkant för ändamålet. På årets Computex-mässa sluter Asus upp med en modell som har det självförklarande namnet Zenfone Selfie.

Huvudnumret för modellen är att den kommer utrustad med två, mycket snarlika, kameror i både fram- och bakkant. I båda fall handlar det om 13 megapixlar, som vardera har tillgång till två LED-lampor för att få till rätt färgtemperatur. Den enda hårdvarumässiga skillnaden är en laser i bakkant för bättre autofokus.

Asus lyfter även fram allehanda mjukvarufinesser, som ska göra det enklare att fotografera och förbättra slutresultatet. Exempelvis är det möjligt att genom att skriva ett "S" (som i selfie) aktivera den frontmonterade kameran. Asus gör även gällande att de med avancerade HDR-funktioner kan förstärka ljuset i bilder med 400 procent, vilket är välkommet i sämre ljusförhållanden.

Om inte en tilltagen kamera i fronten vore nog är Asus väl medvetna om behovet att knäppa kort på sig själv med händerna fria. För detta finns ett bakstycke med tillhörande metallram, vilken kan vikas ned och användas som stöd för att ställa telefonen upprätt på exempelvis ett bord.

Med fokus på bildknäppande är skärmen en minst lika viktig komponent och här märks en 5,5-tumspanel med 1 920 x 1 080 pixlar, med 400 cd/m2 ljusstyrka. Hela kalaset drivs av en Qualcomm Snapdragon 615, 2 eller 3 GB LPDDR3 och lagring på 16 alternativt 32 GB som kan utökas med ett Micro SD-minneskort. Telefonen har stöd för trådlöst bredband 4G/LTE.

När Asus Zenfone Selfie blir tillgänglig och till vilket pris är ännu inte känt.

► Läs alla artiklar från #computex-2015