Om mindre än två veckor är det dags för Computex Taipei 2015, där bland annat Intel planerar släppa Broadwell för stationära datorer. Det handlar dock endast om två modeller med integrerade grafikdelar och sannolikt höga priser, varför det kan vara bäst att hålla i slantarna ytterligt några månader till dess att Intel lanserar helt nya arkitekturen Skylake.

När Skylake ska lanseras har hittills varit ämne för ändring, då Intel inte ens satt upp ett konkret datum internt. Nu gör kinesiska Benchlife gällande att bolaget till slut spikat lanseringsfönstren för den nya arkitekturen och att entusiastmodellerna Core i7-6700K och i5-6600K blir först ut under augusti–september månad.

Kort efter att värstingmodellerna äntrat scenen följer en mer storskalig lansering med fler varianter för stationära datorer och sockel LGA 1151 i september. Samma månad anländer Skylake även för bärbara datorer i alla dess former; Skylake-H för högpresterande system, Skylake-U för slimmade Ultrabook-datorer och Skylake-Y, det vill säga Core M-serien för passivt kylda enheter.

Innan lanseringen av Skylake planerar Intel demonstrera arkitekturen på årets Intel Developer Forum i San Francisco, som pågår den 18–20 augusti.