Kroppsburna enheter med smarta klockor i täten kan på sikt hota den traditionella klockindustrin, någonting schweiziska Tag Heuer avser undvika genom att i ett tidigt skede hoppa på tåget med Android Wear i samarbete med Intel.

Nu rapporterar Bloomberg att Tag Heuer planerar lansera sin första smarta klocka i oktober–november för 1 400 dollar, motsvarande 14 700 kronor inklusive moms. Det här kan jämföras mot prisspannet 349–1 099 dollar för Apple Watch Sport och Collection, samt 10 000–17 000 dollar för guldvarianterna.

Förutom att Intel står för plattform är ingenting känt om modellens hårdvara, men nu avslöjar vd:n Jean-Claude Biver att klockans drifttid är omkring 40 timmar. Det är avsevärt mer än 18 timmar för Apple Watch, men huruvida påståendet bygger på ett liknande användarmönster framgår inte.

Hoppas på succé för Apple Watch

Intresset för smarta klockor har hitintills varit svalt och Apples konkurrenter hoppas på att Watch-lanseringen ska väcka ett större allmänintresse för kategorin. Det här är någonting Biver instämmer med och säger att han hoppas Apple säljer miljontals enheter, någonting som skulle öppna upp för fler som vill ha ett alternativ och söker sig till Tag Heuers kommande modell.