Under hösten är flera stora speltitlar att vänta och många kommer dra nytta av den minnesbuffert på 8 GB både Xbox One och Playstation 4 har att tillgå. Detta är enligt Bethesda anledningen till att ett grafikkort med 4 GB videominne rekommenderas för den kommande skräckpangaren The Evil Within, som samtidigt sagts bli låst till 30 FPS och bildförhållandet 2.35:1 (21:9) till PC/Windows.

I ett foruminlägg på den officiella webbplatsen meddelar Bethesda att PC-spelare kommer kunna få högre bildfrekvens och ett annat bildförhållande, detta genom användningen av dolda utvecklarkommandon (eng. debug). Utgivaren avråder dock spelare från att ändra grundinställningarna.

Shinji Mikami and the team at Tango designed The Evil Within to be played at 30fps and to utilize an aspect ratio of 2.35:1 for all platforms. The team has worked the last four years perfecting the game experience with these settings in mind.

I samma andetag sägs spelet vara designat med de fördefinierade inställningarna i åtanke och att FPS-värdet samt bildförhållandet finns på plats för att ge en optimal upplevelse. För skärmar med det vanliga bildförhållandet 16:9 kommer det finnas svarta fält i över- och underkant, där vissa spelelement är tänkt att visas.

The Evil Within släpps den 14 oktober till PC/Windows, Playstation 3, Playstation 4, Xbox 360 och Xbox One.