Förseningen av Broadwell rör om i grytan för Intel, som tvingats leverera något nytt i form av en "Refresh" av Haswell. Medan det hade varit naturligt att förskjuta även framtida produkter är det någonting företaget inte har för avsikt att göra, utan det sedan länge utsatta schemat förblir i stort oförändrat.

I enlighet med tidigare uppgifter kommer Intel lanseras K-serien Broadwell i början av 2015. På menyn står upplåsta multiplar för överklockning samt grafikdelen GT3e med 128 MB L4-cacheminne. Intressant är att just entusiastinriktade modeller av Broadwell är det enda som anländer för sockel LGA 1150.

För det lägre segmentet stryks Broadwell och Haswell Refresh ersätts av Skylake i mitten av 2015. Skylake är en ny arkitektur byggd på 14 nanometer och kommer ackompanjeras av den nya sockeln LGA 1151. Till sockeln hör styrkretsen Z170 och stöd för DDR3- såväl som DDR4-minne. K-serien Skylake anmäls saknad och kan enligt planerna inte väntas förrän eventuellt tidigast sent 2015.

Under tredje kvartalet 2015 ersätts Haswell-E i den yppersta prestandaklassen mot Broadwell-E. Den nya prestandafamiljen blir kompatibel med sockel LGA 2011-3 och väntas därmed ha stöd för DDR4-minne i fyra kanaler, sannolikt i högre frekvenser än 2 133 MHz. Om Broadwell-E får fler än åtta kärnor framgår inte.

Avslutningsvis avslöjas att Bay Trail-D i instegssegmentet efterträds av Braswell under första kvartalet 2015. Här är framförallt lägre strömförbrukning och högre prestanda att vänta, men även bättre integration av allehanda komponenter för att möjliggöra billigare datorer i små formfaktorer.

Källa: Techpowerup.