Den uppmärksammade förseningen av Broadwell tvingade Intel att ge Haswell nytt liv i form av Haswell Refresh, där Devil's Canyon senast tillkännagivits med löften om goda överklockningsmarginaler. Förseningen har väckt frågan om det blir en förskjutning i Intels framtidsplaner, någonting som inte verkar bli fallet.

Enligt uppgift till SweClockers planerar Intel att behålla det ursprungliga schemat genom att låta Broadwell och uppföljaren Skylake samexistera, någonting tidigare uppgifter gjort gällande. Broadwell ska användas för upplåsta modeller i K-serien medan lägre serier väntas övergå till den nya arkitekturen Skylake.

Lanseringen av Skylake ska ske redan det andra kvartalet 2015, vilket innebär att partnertillverkare redan är i full gång med att förbereda kompatibla moderkort. Några detaljer om de tillhörande styrkretsarna är ännu inte kända, men namnet för toppmodellen ska i dagsläget vara Z170 och inte Z107 – det här är dock någonting som kan ändras närmare lansering.

En annan intressant punkt är att Skylake samt sockel LGA 1151 sägs stödja både DDR3 och annalkande DDR4. Det här ställer till det för moderkortstillverkare, som måste välja vilka modeller som ska använda de två olika minnesstandarderna. Det går även spekulera i att detta kan bromsa ett bredare genomslag för DDR4, då köpare av Skylake kan välja att stanna kvar vid billigare DDR3.

Alla artiklar från Computex 2014