Företaget Razer har på senare år blivit kända för att med varierande framgång satsa på annorlunda koncept. Under fjolåret handlade det framför allt om spelsurfplattan Project Fiona, vilken senare materialiserades i den färdiga produkten Razer Edge.

För årets upplaga av CES handlar det istället om stationära datorer. I Razers monter finns Project Christine, ett koncept för ett helt modulbaserat datorsystem. Tanken är att maskinen ska vara extremt enkel att bygga ut och uppgradera, vilket ska locka även ovana användare.

Ryggraden i Project Christine är en grundstomme med PCI Express-baserade kontakter i vilka moduler monteras. Modulerna kan i sin tur innehålla allt från grafikkort till processor eller ytterligare lagring. Placeringen spelar ingen roll, undantaget specialdelar som nätaggregat, alla moduler fungerar lika bra oavsett placering.

En annan viktig del av konceptet är kylningen. Razer planerar att låta mineralolja leda bort värmen från varje enskild modul till grundstommen i mitten. Oljeflödet kopplas automatiskt på när en ny modul monteras, och resultatet bör enligt företaget bli närmast ljudlös drift.

Sist men inte minst talar Razer om finesser som upp till fyra grafikkort, stöd för RAID samt kontinuerlig övervakning och val mellan flera operativsystem via en pekskärm. Företaget stänger inte heller dörren för andra tillverkare att producera moduler, även om inga sådana planer finns i dagsläget.

När och om Project Christine blir verklighet återstår att se. Enligt Razer finns det i dagsläget "kanske" en fungerande prototyp, dock inte på plats i Las Vegas. Bestämmer sig företaget för att gå vidare med konceptet väntar dock väldigt mycket ingenjörsarbete, och slutresultatet dröjer antagligen flera år.