När Apple slutligen lanserade Iphone 4S i mitten på förra veckan stod det klart att det inte blir några förändringar av designen. Istället handlade det mesta om uppgraderingar av komponenterna och det nya operativsystemet Ios 5.

Anandtech bjuder på en samling tidiga prestandatester med lovande resultat. Apples nya mobiltelefon innehåller samma processor som Ipad 2, om än i lägre klockfrekvens. Den dubbelkärniga A5 är dock en rejäl uppgraderingen från föregångarens A4 och har inga problem att mäta sig med konkurrenterna, inklusive den påkostade Samsung Galaxy S 2.

I testsviter som Browsermark och Sunspider Javascript är Iphone 4S en av de snabbaste mobiltelefonerna på marknaden idag och lyckas till och med vara med och tävla mot surfplattor som Galaxy Tab 8.9. Resultaten är ännu mer lovande i 3D-orienterade GLBenchmark, där Apples senaste processor är cirka 40 procent snabbare än prisade Mali 400 i Samsung Galaxy S 2.

Det bör dock tilläggas Android-lägret inte står stilla utan är på väg ut med en ny generation mobiltelefoner, bland annat Samsung med "Nexus Prime" som väntas leverera högre prestanda och innehålla Googles nya operativsystem "Ice Cream Sandwich".