Det börjar dra ihop sig inför årets kanske mest omdebatterade lansering i processorvärlden. AMD är slutligen på väg att introducera de första processorerna baserade på arkitekturen Bulldozer, inget mindre än åttakärniga modeller i FX-serien.

På Prisjakt listas nu flaggskeppet AMD FX-8150, som i dagsläget kostar mellan 2 500 och 2 700 kronor inklusive moms. Detta är dock i högsta laget och priserna kommer med all sannolikhet att falla ett antal hundralappar när processorn väl finns tillgänglig på butikshyllorna.

AMD FX-8150 är en processor med åtta kärnor (fyra moduler) som snurrar i 3,6 GHz men som kan kliva upp till hela 4,2 GHz i turbo-läge. Det finns 8 MB L2, lika mycket L3-cache (totalt 16 MB) och TDP-värdet anges till 125 W. Modellen passar precis som övriga processorer i FX-serien till sockel AM3+.

Samtidigt cirkulerar bilder på både processorn och förpackningen. AMD levererar det nya flaggskeppet i en metallburk med temariktiga färger som givetvis talar om att det handlar om åtta kärnor och en modell som ingår i Black Edition, det vill säga upplåst multiplikator för överklockare.

De första processorerna i AMD FX-serien släpps den 12 oktober.