Redaktionen besökte under CES-mässans första dag tillverkaren Shuttles bås och möttes av både nya barebone-system och bärbara datorer. Företaget hade passade även på att visa upp sin nya surfplatta baserad på Nvidias Tegra 2-plattform.

Flaggskeppet av företagets nya surfplattor går under modellnamnet P10AN01 och baseras kring Nvidias SoC-lösning Tegra 2. Modellen är bestyckad med en 10,1" kapacitiv pekskärm där upplösningen ligger på 1024 x 600 pixlar. Under huven finner vi den dubbelkärniga kretsen Tegra 250 med en klockfrekvens på 1 GHz samt inbyggt stöd för både 3G och Bluetooth. Mjukvarumässigt är det operativsystemet Android 2.2 det handlar om och en uppdatering till 2.3 är att vänta kort efter modellens lansering.

På barebones-fronten visades högaktuella modeller upp med stöd för Intels färska Sandy Bridge. Det rörde sig främst om systemet SH67H3 med styrkretsen H67 som grund, vilket innebär stöd för den integrerade grafikkretsen hos Intels senaste generations Core-processorer. Vidare har även Shuttle ingått i ett samarbete med kylartillverkaren Cool-IT, där vissa barebonemodeller nu kommer att bestyckas med vattenkylning från det sistnämnda företaget.

Bland mer udda lösningar hade även företaget ställt upp sitt kompletta system D1416. Det utmärks av en frontmonterad 7"-pekskärm och är tänkt att användas i videoövervakningssyfte.