I den sydkoreanska huvudstaden Seoul sätter den täta bebyggelsen käppar i hjulet för trådlösa nätverk, samtidigt som det är den vanligaste formen av internetuppkoppling.

Uppfinningsrika internetsurfare har upptäckt att detta går att lösa med vanlig silvertejp. Tejpens metalliska yta reflekterar radiosignaler i samma frekvensområde som just trådlösa nätverk, det vill säga runt 2,4 GHz.

Genom att sätta en bit tejp ovanför ögonbrynen skapas en reflektor som skickar vidare signalen i en rät linje till den bärbara datorns antenn, som vanligtvis är placerad i skärmens ovandel. Tekniken fungerar ännu bättre om användaren låter huvudet vara i nivå med ett fönster eftersom radiosignaler lättare passerar glas än betong.

De nätverkskunniga sydkoreanerna är dock inte överens om hur mycket silvertejp som krävs för att ge den optimala täckningen. Vissa menar att det räcker med en liten remsa, medan andra påstår att det bästa är att vira flera varv tejp runt huvudet.

Sydkoreanska användare har tidigare gjort sig kända för sina finurliga lösningar på vardagliga problem, bland annat genom att navigera Iphone med korv.

Källa: Gaffa24.