Inlägg

Inlägg som apathetic har skrivit i forumet
Av apathetic
Skrivet av Omniscient:

Hej, har denna blivit såld?

Ja. Kan man stänga annonsen på något sätt?

Av apathetic
Skrivet av Tenkai Star:

1 500 kr Bor i SOlna

Hej, skärmen är din! Skriver meddelande så fortsätter vi där.

Av apathetic
Skrivet av Tenkai Star:

1 500 kr Bor i SOlna

Tack! Avvaktar en dag, om ingen bjudit över är skärmen din

Av apathetic
Skrivet av AvantiJ:

Du har länkat till en nyare modell än du säljer

Hej, tack! Editera inlägget. Svårt att hänga med i alla modellnamn.

Av apathetic

Gamingskärm - LG 27GL850 säljes

Hej

Säljer en sparsamt använd LG 27GL850. Tillverkad 03/2020 står det på baksidan, inköpt av mig under mitten av 2020. Som småbarnsförälder hinner jag inte spela så mycket, så den har nog bara gått ett par hundra timmar.

OBS! Länkade tidigare till fel modell, nu är länken nedan uppdaterad med rätt modell och information.

Information om skärmen: https://www.sweclockers.com/test/28732-lg-ultragear-27gl850-f... /

Köpte skärmen för 5500 kr. Börjar budgivningen på 2000 kr. Upphämtning i Solna kommer prioriteras

/Jonas

Läs hela annonsen här

Av apathetic
Skrivet av Daytone:

Jag råkade svara i fel tråd och editetade texten till "Fel tråd". Men nu såg jag att man kan radera inlägg så gjorde det istället nu.

Nu stiger jag ut ur denna tråd, ber om ursäkt för förvirringen!

Av apathetic

En till fråga! Processor. Har alltid kört Intel, är AMD bättre för gaming för tillfället? Flaskhalsar man systemet av att välja en billigare?

Av apathetic
Skrivet av Daytone:

Ok. Ja amd har blivit bättre på det. Men inte lika bra som Nvidia. Men absolut inte lika dåligt som vissa säger. Men det blir ett enkelt sätt att press priset typ 2k.

https://youtu.be/oeGk9cKHISI

Här har du en bra video. Du kan kolla typ på max 3månader gamla videor

Tack igen, ska kolla

Av apathetic
Skrivet av Daytone:

https://www.inet.se/datorbygge/b1388401/ssshttps://cdn.inet.se/img/tiny/forum-divider.pnghttps://www.inet.se/datorbygge/bild/b1388401/sss

här har du det bästa jag kunde komma på. och ja det blev lite dyrare en din budget. Men detta ger dej värkligen maxad prestanda. och det är extremt stilrent. Men så du vet så är 7900xtx ray tracing prestanda inte alls så hemsk som man kan tro. Amd har värkligen förbättrat den. Om du har mer frågor är det bara att ställa

Tack så mycket! Prisnivån är absolut helt OK även om den stretchade budgeten med några hundringar.

Jag trodde AMD-korten var katastrof på ray tracing, men det stämmer alltså inte? Finns det någonstans man har gjort uttömmande jämförelser med detta?

Av apathetic

Gamingdator med RTX 4080, 25-30 kSEK

Hej på er!

Nu är det dags att bygga ny dator... och det var några år sedan jag pysslade med detta så känner mig lite vilsen i marknaden för tillfället. Uppskattar all hjälp jag kan få!

Bakgrund/önskemål:
Raytracing gillar jag, varför Nvidia känns lämpligast. 4080 ligger bra i pris
Jag har en 1440p-skärm med 180Hz
Kommer lira mycket Diablo 4 (overkill med 4080 för just det spelet kanske?) men också Starfield när det kommer ut. Samt andra framtida krävande spel
Stilrent chassi och tyst dator skulle vara trevligt
2 TB SSD-lagring

Har sneglat lite på denna färdiga produkt från Komplett, väldigt bra rabatt just nu: https://www.komplett.se/product/1222700/gaming/gamingdator/ga...

Går det att bygga "bättre"/mer optimerat för mindre peng? Vill ej bygga ihop datorn själv. Prisnivå 25-30 kSEK skulle vara trevligt.

Tack för hjälpen!

Av apathetic

Hej! Tack för nytt bud men kortet är sålt för 5400 kr

Av apathetic
Skrivet av klowntown:

5400+ frakt

Hejsan! Står du för frakten? I så fall är kortet ditt om du vill

Av apathetic

Gigabyte RTX 2080 Super - sparsamt använt

Hej,

Säljer mitt Gigabyte RTX 2080 Super. Köpt sommaren 2020 och använt ca 300h sedan dess (informationen kommer från min skärms på-tid som jag köpte samtidigt).

Jag startar budgivningen på 5000 SEK.

Hämtas i Solna, Stockholm eller skickas om betalning sker innan.

/apathetic

Läs hela annonsen här

Av apathetic

Headsetet är sålt!

Av apathetic
Skrivet av Hejss:

Låter bra, när avslutar du?

Om inget skriver något under kvällen så hör jag av mig imorgon bitti

Av apathetic
Skrivet av Hejss:

500 kr, hämtar.

Okej härligt jag avvaktar en aning men om ingen annan skriver är headsetet ditt!

Av apathetic

Skicket är bra, med spår av användning så klart. De är ca 4-5 år gamla, och under ganska långa tider har de legat oanvända

Av apathetic

Qpad QH-1339 Pro gaming headset

Hejsan,

Säljer ett par Qpad QH-1339. Dessa hörlurar togs fram som ett samarbete mellan Qpad och Beyerdynamics. De låter verkligen kanon! Nypriset låg runt 3000 kr om jag inte minns fel. Recension för mer information:

https://www.overclock3d.net/reviews/audio/qpad_qh-1339_pro_ga...

Finns att hämta i Stockholm alternativt så kan jag skicka dem.

Pris: 500kr eller högst bud.

Läs hela annonsen här

Av apathetic
Skrivet av svaj:

Vilka spel spelar du och på vilka settings etc?

Har du kör en koll i t.ex. HWinfo för att kolla belastning/temperaturer på dina komponenter under load?

Det är massa spel jag har testat, nu senast GTA V, men även Fallout 4, Diablo 3, Path of Exile m.m. Jag har ställt ner settings så långt det går stundtals för att se om det förbättras, men icke.

Temperaturen kan jag inte säga att jag har så bra koll på för tillfället. Har dock inte överklockat någonting. Jag ska kolla på länken, tack!

Skrivet av Paddanx:

Om du får typ 1-sekunds långa "frysningar", där HDD lampan lyser konstant på, så hade jag börjat titta på hårddisken. Har den börjat få läsfel/skadade sektorer så kan datorn låsa sig medan den kämpa med att försöka läsa dem. Detta kan även leda till krascher om filer blir skadade.

Du kan ta hem Crystal Disk Info, så kan den kontrollera diskens SMART status. Vill du ha hjälp att tolka infon så förstora upp fönstret så alla raderna syns och sedan ta en skärmdump och ladda upp den på tex https://postimages.org/ och länka den så hjälper vi dig tolka den datan.

Andra jag kan tänka mig om det är mer krascher, speciellt vid hård last (tex spel) så lutar det åt nätaggretaget vars kondensatorer som börjar ge sig och därför ge instabil spänning, vilket orsakar krascher och frysningar. Detta är lite svårare att felsöka utan utrustning dock, då man iaf behöver mäta spänningarna med en multimeter för att ens kunna se tydliga fel, och ännu mer känslig utrustning för att se mer problem. Annars är det byta och hoppas som typ gäller.

Tredje jag kan tänka mig är att du har en damm fylld dator som då thermiskt throttlar när kylningen inte klarar av att kyla den. Detta kan du titta på med tex HWMonitor och se om några temperaturer är ovanligt höga när du tex börjar spela (notera att IDLE temp säger inte mycket här), eller bara öppna sidan och studera mängden damm du har samlat.

Om du har mycket damm i datorn dock är det en bra början att rengöra detta. Du får inte använda dammsugaren, då denna kan ge en statisk chock till komponenterna som kan döda den. Bästa vägen är tryckluft på burk, där du tar blåser rent denna med (utomhus rekommenderas), med allt avstängt. Dessa burkar finns att köpa på allt från kjell&Co, till Inet, Webhallen eller Biltema (och troligen fler).

Tack för ditt svar!

Jag ska kolla på statusen på hårddisken och SSD:n när jag kommer hem, kanske återkommer med en dump då om jag inte förstår

Intressant det du skriver om nätagget. Jag ska test att laborera lite med det, är elkraftskunnig och har tillgång till oscillopskop med mera så det borde inte vara några problem.

Datorn är nästan dammfri dessutom.

Av apathetic

Problem med instabilitet efter ominstallation

Hejsan,

Jag har en ett par år gammal dator som jag försöker beskriva här nedan:

Operativsystem: Microsoft Windows 10
Processor: Intel Core i5 4670K
Processorkylare: Intel Standard
Grafikkort: GTX 780TI
Hårddisk: 128GB SAMSUNG EVO 840 SSD samt 2TB HDD WDC WD2003FZEX

Den fungerade bra i början, men på senare tid (läs senaste 1-2 åren) så har den strulat lite. Det började med att den hängde sig orimligt ofta, tyckte jag. Trots att grafikkortets drivrutiner alltid var uppdaterade.

Under det senaste året har den börjat bete sig ännu mer konstigt. Oavsett vilket spel jag spelar så får jag någon gång var tionde sekund ett hack. Märkbart många bilder faller bort, känns det som. Utanför detta hack flyter det på OK. Detta gäller både svårdrivna spel som lättare, äldre spel.

Vad kan detta bero på? Jag har försökt att installera om datorn från grunden utan resultat.

Är det grafikkortet? Processorn? Hårddisken? Hur ska man gå till väga för att felsöka?

Finns det någon liknande tråd får ni gärna hänvisa mig dit!

/ap