Inlägg

Inlägg som Cebor har skrivit i forumet
Av Cebor

Spelar oftast på min TV, dvs LG OLED CX 65" så har ju en teoretisk upplösning på 3840x2160 men även om det går bra ibland så är det ändå relativt sällan jag känner att mitt 2080 RTX kan ge relevant prestanda i den upplösningen.

Har ärligt talat ingen aning om vad jag ska välja för alternativ på omröstningen eftersom det känns ganska jämnt mellan 1920x1080 och 2560x1440 när det kommer till vilken upplösning jag använder oftast.

Av Cebor

Aldrig haft några problem med laddare men en bunt kablar har väl gått sönder. Måste erkänna att jag aldrig förstått varför EU kände ett behov av att lägga sig i och lagstifta om kablarna.

Ungefär hälften av mina saker jag laddar regelbundet just nu är med micro-usb och andra hälften är med usb-c. Skulle säga att jag köpt ungefär lika många nya usb-c kablar som jag köpt micro-usb kablar för att de gamla gått sönder och framförallt är det ju just för att de gamla gått sönder som de flesta av mina kablar hamnar i återvinningen, INTE för att standarden de utnyttjar blivit omodern/oanvänd.

Även det funnits en del standarder så är de ju inte så att företagen spottat ur sig nya standarder de senate åren som resulterat i berg av oanvända kablar. Hade förstått ett sådant här initiativ mer om det var för 20 år sedan när i princip all elektronik hade ett en liten strömdosa med en egen kabel på och alla enheter hade olika effekter och/eller format på sina kontakter.

Så ur någon form av miljösynpunkt (åtminstone i mitt fall med, måste erkännas, extremt begränsad testdata) har lagstiftningen haft obefintlig påverkan.

Av Cebor

Lite över 13 år tydligen.

Var extremt negativt inställd till Steam i början, främst för att jag inte hade något fast internet och att försöka få igång steam via dial-up modem var minst sagt en plåga.

Så jag försökte installera steam när det var helt nytt, hade köpt en spel-tidning där det följde med en CD (eller DVD?) med half-life 2 demot på som jag ville installera och testa. Men efter en lång serie motgångar gav jag upp och konstaterade att jag minsann ALDRIG kommer skaffa Steam.

Det påstående höll ju dock bara ett tag och 2011-01-12 gav jag till slut upp och skaffade ett konto. Nu har jag över 700 spel via Steam och vill helst ha ALLA spel där

Av Cebor

Borde egentligen fått 9/10 om jag bara tänkt efter lite extra och läst lite mer noggrant.

Aldrig riktigt brytt mig om Steams kontroller, så den frågan missade och kan acceptera den missen, de andra två var dock lite mer frustrerande:

1. NES, jag VET ju egentligen att den har fyra knappar men reflexmässigt klickade jag på två eftersom jag inte räknade start och select.
2. Första rumble läste jag inte tillräckligt noggrant så klickade N64 eftersom den hade rumble pak, men det var ju inte integrerat i kontrollen så missade även där, fastän jag egentligen visste exakt hur de inblandade kontrollerna fungerade.

Känns nästan lite som prov när man gick i skolan och inte helt sällan missade ett par frågor på grund av rent slarv

edit: Och tiden för mitt resultat bör inte tas på för stort allvar, missade att posta resultatet första gången så gick snabbt igenom quiz:en en gång till och bara gav samma svar som tidigare för att få ett resultat som jag kunde göra ett inlägg av.

Av Cebor

Är så ovanligt att jag inte ens kan klassa det som "sällan" så svarade nej, även om jag teoretiskt sett städar lite smått de få gångerna jag öppnar upp datorn.

Som bäst gör jag rent filtret för fläkten i fronten efter som det är så lätt att komma åt även utan att öppna datorn men även det är något jag gör alldeles för sällan, tenderar vara ett tjockt lager damm där när jag väl gör det

Av Cebor

Mitt 2080 som jag har just nu fungerar egentligen alldeles utmärkt till allt jag spelar men samtidigt finns det ju ibland ett sug att uppgradera "bara för att", ursäkten jag ger mig själv när jag ändå funderar på att uppgradera brukar landa på bättre raytracing prestanda och nyare HDMI stöd.

Skulle jag köpa något idag skulle det sannolikt bli ett 4070 Super som känns som att det ger en mer än tillräcklig prestanda ökning (eftersom jag som sagt egentligen inte ens behöver någon.... ) till ett pris som, även om det känns dyrare än jag vill ge, åtminstone håller sig på rätt sida om 10000

Av Cebor

Hur många gånger kan folk egentligen bli förvånade/chockade över nyheten "Facebook Meta har en text i användaravtalet som säger att de får göra vad de vill med allt material du lägger upp på deras tjänster"?

Tycker detta ploppar upp vartannat år eller så

Undrar hur lång tid det tar innan ett nytt fejk-inlägg börjar cirkulera på facebook med ett format i stil med:

"Facebook kommer nu börja använda allt material på era konton till att träna AI.
Jag vägrar ta del av det och genom att posta detta inlägg nekar jag facebook rätten att göra det.
Detta är ett bindande avtal och eftersom detta är upplagt får facebook inte längre använda mina bilder till sin AI-träning.
Om du också vill stoppa dem, kopiera och klistra in detta i ett eget inlägg!"

Av Cebor

Min riktiga email som jag använder i väldigt begränsad utsträckning är än så länge säker (om man ska tro den sidan) men min "slask" email som jag använder för alla sidor jag inte helt litar på har läckts 2 gånger, vilket nästan kändes som förvånansvärt lite.

Däremot min väldigt gamla adress som jag slutade använda för många år sedan (gammal spray.se email som jag fick när jag använde deras dial-up tjänst för internet), finns i 13 olika läckor

Av Cebor

Vet inte dem Dieter Rams är eller vad han har designat förr, men är jag den enda som tänkte "Pennvässare" när jag såg bilden?

Av Cebor

Lite förvånad över att 980 & 980 Ti korten helt trillat ut från listan medans 970 & 960 fortfarande har någon halv % var. Antar att en anledning kan vara att kostnaden för korten när de var nya gör att det sålts betydligt fler 970 & 960 vilket också medför att det finns fler gamla system med de korten i?

Av Cebor

Det är väldigt svårt att varumärkesskydda enskilda bokstäver och dessutom finns det runt 900 varumärkesregistreringar kopplade till bokstaven? Om det redan finns runt 900 registreringar, hur svårt kan det egentligen vara?

Av Cebor

Tycker Asmongold ställde den viktigaste frågan när det kommer till namnbytet:

Citat:

So if Twitter is getting renamed to X, what do we call videos on Twitter now?

Av Cebor

Har en Samsung S8 från 2017 dvs runt 6 år gammal nu. Så länge den fungerar, batteriet håller tillräckligt länge och alla relevanta appar fortfarande går köra på den så ser jag inget behov av att byta ut den.

Av Cebor

Var en del gissningar men också en del frågor där det hade varit illa om jag missat. Hade trots allt ett Voodoo Rush kort och utvecklade först en del i Glide och senare även en av de första "fungerande" glide-wrappers för att kunna köra Glide-baserade program utan 3dfx kort, så hade jag inte kunnat de frågorna hade det varit smått skamligt

Av Cebor

saker som används åtminstone relativt regelbundet:
1 stationär dator med Windows (primära datorn, i9-9900K, RTX 2080)
1 stationär dator med Linux (i7-4770K, GTX 980)
1 surfplatta (Samsung Galaxy Tab A6)
1 mobil (Samsung Galaxy S8)

För övrigt med tanke på formuleringen "Denna vecka undrar vi hur många enheter du använder för att surfa på nätet med." så finns det ju ganska många enheter utöver nämnda surfplattor, mobiler & datorer, hur är det med allt från konsoler till Smart TV?

Även om jag i princip aldrig surfar via mina konsoler (annat än att besöka deras respektive online-butiker) så när jag "surfar" på Youtube eller Netflix gör jag oftast det direkt via TV:n nuförtiden snarare än någon separat enhet.

Så 4 om man bara räknar de listade typerna av enheter, annars någon/några fler

Av Cebor

I princip alltid använt v-sync, om jag får en lite ryckig upplevelse för att prestandan inte riktigt orkar med skruvar jag hellre ner några visuella inställningar än att slå av v-sync.

Sedan några dagar tillbaka är det dock g-sync som gäller i de fall jag spelar på tv:n (vilket är där jag spelar för det mesta, annat än strategispel & mmo)

Av Cebor

Måste nog säga Zelda: The Minish Cap på Gameboy Advance, kan inte direkt påstå att det var det bästa handhållna spelet jag spelat men definitivt det mest minnesvärda.

Var när Gudrun drabbat landet och vi var utan ström i över en vecka eftersom vi bodde mitt ute i skogen. Under den tiden så fick konsolen följa med till jobbet varje dag så att den kunde laddas där och sedan spenderade jag hela kvällen spelandes i soffan framför gasol-värmaren som både spred värme, svagt ljus och en mild gasoldoft i huset. Trots allt krångel som Gudrun medförde så var det på något vis lite extra "mysigt" att sitta och spela så

Av Cebor

Tack för info!

Får gräva runt lite till och se vad jag hittar, tar ändå lite emot att köpa så dyr kabel (billigaste certifierade Ultra high-speed AOC jag just nu hittat i önskad längd är cable matters för 1100:- och då har jag ändå ingen koll på vad för kvalité man kan förvänta sig av det märket ) så eventuellt chansar jag ändå med någon budgetkabel först.

Kostnaden för att chansa på en budgetkabel först är ändå ganska marginell i förhållande till vad man skulle spara om man har turen att få en som fungerar, värre än kanske i så fall den extra långa tiden man sitter och kör en sub-optimal lösning om det INTE fungerar och man måste invänta en andra beställning

Av Cebor

LG OLED65CX, RTX2080, aktiv/AOC HDMI-kabel och g-sync?

Köpte häromdagen en LG OLED65CX och när jag kopplade den till dator (med RTX2080) via min uråldriga 7m HDMI kabel så var det inte helt förvånande att den kabeln inte orkade med några imponerande upplösningar och/eller uppdateringsfrekvenser.

Så nu när jag går i tankarna att köpa ny kabel (7+ meter, 7 är egentligen gränsfall så helst 7.5+) så har jag ett par alternativ:

1. Köp ny budget kabel som, även om den är ocertifierad, utlovar 18Gb/s och hoppas på det bästa
2. Köpa en certifierad passiv kabel, verkar dock vara ett extremt begränsat utbud av Premium high-speed som är över 7 meter lång men kanske jag som är dålig på att söka?
3. Köp aktiv kabel som fortfarande går via koppar.
4. Köp betydligt dyrare AOC-kabel som kanske även blir lite framtidssäkrad om man köper en Utra High-speed variant.

Men när det kommer till alternativ 3 & 4, dvs olika aktiva varianterna, blir jag lite osäker eftersom ett av mina kriterier är att jag även vill få igång G-Sync stödet vilket, som jag förstått det, är lite av ett hack där Nvidia implementerat VRR-stödet från HDMI 2.1 i fastän 20x0 korten egentligen bara stöder 2.0.

Det i sin tur får mig att fundera på hur mycket en aktiv kabel behöver "förstå" signalen den processar? Om en aktiv kabel utlovar stöd för 18Gb/s är den ju (antagligen?) byggd med hdmi 2.0 i åtanke, finns det då en risk att G-sync-stödet, som plockat väl valda delar från 2.1, försvinner i de aktiva delarna av kabeln?

Antar att jag kan ta mig runt den oron genom att helt enkelt köpa en Ultra high-speed certifierad AOC kabel men då är vi ju som sagt uppe på helt andra pris-nivåer och givet att jag sitter på ett 2080 kort så är det ju egentligen överkurs.

Möjligt att det är en dum fråga och jag som analyserar sönder ett icke-problem men frågar ändå

Av Cebor
Skrivet av UndaC:

Det vet jag inte faktiskt, men det har inte gjorts några announcements kring det och jag betvivlar att Epic vill äventyra den familjaritet som användarna känner kring produkten, det är ju trots allt en stor selling point för dem.

Ok, gjorde inte mycket mer än att starta UDK så ingen större koll på skillnaden mellan UE3/UDK & UE4, men fick intrycket av att det var ganska enorma skillnader i det versions-skiftet så mest lite orolig för att det blir samma sak igen men kan väl hoppas att de förbättrar de många sakerna som kan förbättras men ändå håller det tillräckligt bekant för att man ska hitta runt i miljön