Inlägg

Inlägg som danedi har skrivit i forumet
Av danedi
Skrivet av tarado:

Jag "tankade" därifrån senast idag.

då är det en copycatsida. eztv.it lades ner och ägarna förklarade varför på dras sida.

Av danedi

Hur ska Telenor kunna blockera EZTV? Sidan har ju inte funnits på två år. I lagens korridorer går det sannerligen inte fort.

Av danedi

Min amiga 1200t har internetåtkomst

Av danedi
Skrivet av Netgear:

Glöm det. Sade hejdå till Windows, drog in OpenSUSE och har inte kollat tillbaka.

Hur funkar OpenSuSE numera, kan man fortfarande köra YaST2 i terminalen, eller har de deprekerat det?
YaST var utan tvekan det bästa med suse när jag provade det för ett antal år sedan.

Av danedi
Skrivet av Selmalagerlöf:

Någon som har en bra guide över linux för en användare som bara har använt windows? :), microsoft kommer bara göra det svårare och svårare att köra lokalt då dom inte kan utvinna data ur användare lika lätt.. så jag får nog börja ta en seriös blick på linux.

Ta bara en distro som har kde förinstallerat så behöver du inte lära om så mycket. Det mesta funkar som du är van.
Som nybörjare och kommer från windows så bär man undvika gnome, då det är ett helt annat arbetssätt. Kommer man från mac är gnome helt klart bättre (fast deras fönsterhanterare har varit problematisk ända sedan gnome3 då den läckte minne som ett såll och prestanda var inte att höja till skyarna direkt. Jag har dock inte provat gnome på tre år, så det kanske blivit bättre, men gnome är rätt användarfientligt och man måste göra allt som utvecklarna vill och det går knappt att ändra nått, utan att paja hela desktopen)

Med KDE så lär du klara dig fint, det finns grafiska pakethanterare numera så att installera steam och lutris för spel går superenkelt och alla program du kan tänkas behöva.

Av danedi

Är intresserad av nån av 98maskinerna, vet du vad det är för moderkort i dem? eventuellt vilka processorer det handlar om?

Av danedi
Skrivet av Dinkefing:

Och hur gör man det?

"HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\services\dnscache"

ställ in värdet på start till 4 och starta om datorn

Av danedi

prova disabla dnns cache servicen så att det inte cachas utan uppdateras från source vid varje request

Av danedi

jag har inget i eller till datorn med belysning. när jag shoppar för datorgrejor ska det lysa så lite som möjligt. brukar även koppla ur power led på datorlådorna. På min thinkpad så jar jag ritat med svart tush på strömknappens led, för de nötterna lå lenovo valde att använda en skarp vit led på min modell istället för den utmärkta matta röda som det brukade vara

Av danedi

Trodde win9x hade cooperative multitasking och inte preemptive

Av danedi

Denna månad? jo jag köpte ett slim profile 6600XT till min workstation och därmed bytte ut min sista 980TI. bara för kul så körde jag lite benchmarks, men kom ihåg att mina cpuer är ju inte så snabba men många så vissa benchmarks som inte är multithreaded blir ju såklart sämre
tabellförklaring 980ti är bas, RX6600XT är sifforna nedan i förhållande till prestandan på ett 980ti. och i dx9 ser det ju smått dåligt ut för RX, men kom ihåg att vi pratar lows på 580mhz, vissa menar att man inte kan se 60fps, men jag menar att närpå 600 kan ingen se. Jag kanske är lite kontroversiell där. Alla tester är gjorda i 3840x2160/120hz med max settings som 980ti tillåter (RX har mycket högre settings om man vill såklart, men för att det ska vara jämlikt osv)
3dmark 2001 88% (men vid det här laget vet vi ju alla att nvidia fuskade i det testet)
3dmark 2003 168% (även i det fuskade ju nvidia men mer subtilt, så läst vad du vill ur det)
3dmark 2005 280% nu börjar det likna nått
Witcher 3 bara 100% i vissa scenes, men 500% average framerate.

Jag har en maskin med betydligt bättre CPU för spel Intel 22x2/44t 256gb ram 3.60 GHz boost vilket testerna körde på. Ett par fps kan man få ut mer ur prollarna i gaming om man sätter coresen på de som inte användes för os osv. Men de flesta spel tjänar inte på massiva mängder cores utan på sin höjd vanligtvis använder max 6-8st.

Min spelmaskin har bara 128gb ram och en ryzen 5800x3D och ett 6950XT på ett Asus PRIME-X570-P med uppdaterat UEFI/AGESA till 5013.

För spel går det inte jämföra ens. för databashantering under oracle linux är dock min 8core ryzen vek som en puttfnask mot server.

Lite kul att köra benchmarks man minns från när man var yngre dock.

Allt gjordes på windows 7 och 10, har inte provat 11 och tänker inte skaffa tpm. kanske är bättre/sämre, who knows.

Som en liten sidenote så AMD's drivare i linux är ju helt fantastiska, i vissa spel är vulkan används direkt utan dx conversion (tyvärr inte så många) så har man upp till 2000% mer prestanda även fast det är via wine. Native binaries bör vara ännu snabbare.

Jag tror det har med hur texture loading fungerar i vulkan vs dx, men är inte säker. kan vara anledningen till microsofts directstorage... who knows.

Ha det så bra, och hoppas jag bidrog litegranna till topic även om det vart lite rambling, men sån är man ju.

Hjo kom på medans jag rättstavade inlägget att en stor fördel med AMD vs nVIDIA är såklart de lägre uppplösningarna ser ju ut som skit på nvidia kort efter 7000 serien från 2005. (har ett 7950GTX i förrådet). Alla kort som är nyare har inte fullt support för VESA 1 och VESA 2.0 utan blir suddigt och ser ut som skit på en CRT skärm, och förutom den irriterande floating line på LCD skärmar i 320x240 så är det inget problem

Sorry det blev en smärre novell, men iaf var kul att se vad nya kortet mäktade med.

Av danedi
Skrivet av Alphahanne:

BART är ändå mer tunnelbana än spårvagn även om en hel del går ovan jord. Det är mer semantiskt egentligen. Kan man inte kalla den för tunnelbana kanske man inte kan göra det med Stockholms heller då väldigt mycket går ovan jord.

stockholms tunnelbana då den har tåg på rälsarna. san fransisco har spårvagnar på rälsarna

Av danedi

San francisco har ingen tunnelbana, utan spårvagnsbana (Semi-metro)
https://en.wikipedia.org/wiki/Muni_Metro

det finns förvisso ett fåtal relativt korta tunnlar i nätverket, men en tunnelbana är det inte.

Av danedi
Skrivet av F.Fairlane:

1. Att det inte är RGB.
2. Låg CL i förhållande till frekvens.

Jo jag håller med, får inte lysa alls.

Av danedi

EEC REG i allt jag har.. nåttannat vill jag inte ha

Av danedi

Spelar ingen roll vilken prestanda som Microsoft har på sina ARM-processorer om jag tvingas använda windows så avstår jag mer än gärna.

Av danedi

jag har inte ens fått skatteblanketterna ännu

Av danedi

2x22

Av danedi

Tjugo stegs pipeline (24 på senare P4:or och prescott hade 32 pipeline stages) är helt bisarrt dåligt och ineffektivt. De flesta ARM prollar sedan urminnes tider har fem.
Skyläke var uppe i 19.... och AMD's sämsta pipeline var med bulldozer på 20.

Av danedi
Skrivet av Palme_570:

Troll ? Athlon matchade intel i det mest som var relevant mellan p4 och athlon men framför allt när Ahtlon 64 släpptes hade inte intel en suck på många år. Intel kostade mer och var markant sämre.

Athlon slog pentium 2 och 3, athlon XP slot alla pentium 4 och Athlon64 var bättre än alla intelprollar fram till core serien.

June 23, 1999 släpptes AMD K7 och AMD behöll försprånget i prestanda fram till September 2007 då intel släppte sina Merom processorer.

åtta år är inte så pjåkigt.