Inlägg

Inlägg som Veni har skrivit i forumet
Av Veni

Forskarna behöver nog lite hjälp. Internet är livsfarligt för hälsan när folk glor ner i sina telefoner och rör på sig på en allmän plats. Lätt att bli ihjälkörd utav ett tyngre fordon när man har sin uppmärksamhet ner i telefonen. Och om några generationer så kommer allmänheten att bli livsfarlig om dom inte har Internet då dom kommer ha svårt att klara av livet utan att få svar ifrån någon algoritm på Internet. Än värre när folk framför något fordon och samtidigt pillar på sin telefon.

Av Veni

#19101614

Inte riktigt desktop men ändå.
Installera LDPlayer och kolla om det fortfarande fungerar med Mobilt BankID samt QR avläsning utav innehållet på skärmen.

Av Veni

Uppdaterar enbart om det anses laga något som är trasigt eller om jag behöver en ny funktion. Och detta manuellt d.v.s. Microsofts modernare OS får gnälla så mycket dom vill på att dom inte hittar Internet(Internet finns men inget som kärnan eller all annan Microsoftmjukvara får ta del av).

Av Veni
Skrivet av oqvist:

Hmm skulle hellre ha en tiger hemma än det här monstret https://www.youtube.com/shorts/9YiCH-6fx_Y

Majestätisk. Kanske så katter såg ut för 4000 år sedan(eller något).

Av Veni

CGNAT påverkar inte detta. CGNAT är dessutom det som majoriteten abonnemang via mobila bredband hamnar bakom såvida man inte köper speciella abonnemang som t.ex. https://www.overvakningsbutiken.se/produkt/specialabonnemang-... är återförsäljare för.

Kanske där finns någon TLS inspektion som sabbar det hela, men då borde en bra bit personer ha exakt samma problem i Sverige.

Får din bekant något speciellt felmeddelande?

Av Veni

Ironiskt att det som en gång i tiden var den bästa prisjämförelsesidan(enligt mig ) riskerar att försvinna då den bas som använde classic.prisjakt.nu nu istället vänder sig till Google samt DDG eftersom dom som äger och bestämmer över prisjakt valt att lobotomera tjänsten.

Av Veni

Hej alla!

Någon som kan berätta var Prisjakt Expert sökning tagit vägen? Har inte lyckats hitta den i den nya prisjakt medan i classic.prisjakt.nu var det inga problem(sökresultatet t.o.m. hjälpte till där).

Av Veni
Skrivet av pa1983:

<Uppladdad bildlänk>

Han identifierar sig som katt....

Och en katt identifierar nog honom som mat .

Av Veni
Skrivet av cyklonen:

Men en illa tajmad falk kan orsaka dålig anslutning...

Som med alla kommunikationsvägar så bör man investera i redundans.

Av Veni

Ett bra sätt att överföra information utan att någon kan tjuvlyssna.

Av Veni

På tiden. Förr hade vi AGP Pro för liknande scenario.

Av Veni

Byt batteri.

Av Veni

Ett annat önskemål vore en hotkodsfunktion, d.v.s. slå in den så spärras alla BankID tillhörande det personnumret på en gång. Naturligtvis så krävs det att BankID fimpar möjligheten att använda något annat än kod för bekräftelse.

Av Veni

Ta fram den stora plånboken och köp en 16TB+ SSD.
Väldigt tyst .

Av Veni

Google Bard == 1 miljon indier i en lagerlokal någonstans i Indien som försöker svara på frågor och som dessutom använder Google Translate.

Av Veni
Skrivet av Sienar:

Den verkar ha vissa problem.
<Uppladdad bildlänk>

Den verkar tycka att Ulf Kristersson är ett barn.

Av Veni
Skrivet av Krillec:

Intressanta svar! Nån skrev guld, hur går ens en sån investering till? Beställer man fysiskt guld som man förvarar hemma, eller köper man någon form av certifikat att man äger en viss del, eller är det i fonder?

Fysiskt.
Exempel: https://www.libertysilver.se/kopa/produkt/heraeus500gram

Av Veni

Sparkonto(minst 4,00% ränta) eller guld.

Av Veni

Koppla inte upp dammsugaren till något nätverk. Om den måste "ringa-hem" för att klara av sin arbetsuppgift, köp en som inte behöver Internet.

Av Veni

Ett steg närmare full kontroll. Skulle t.ex. U.S.A utfärda sanktioner mot en nation så kan dom helt plötsligt inte använda "datorn" längre. Och att ha allt lagrat på samma plats är ytterligare en sårbarhet i sig. Och vara beroende utav fungerande Internet för att kunna arbeta med sin dator är en annan sårbarhet.