Inlägg

Inlägg som Chrille82 har skrivit i forumet
Av Chrille82

Intel 520 vs 530

Har möjlighet att köpa 120GB versionen av 520 eller 530 för samma pris. 530 är nyare och har lite ny teknologi, men är samtidigt 5-15% långsammare enligt i princip alla tester. Finns det någon nackdel att välja den betydligt äldre 520 över 530?

Av Chrille82

Tyvärr inte på lager, men jag beslöt mig nog för att köra på mitt orginalförslag.

Av Chrille82

Visst är det så? Smålänningen i mig skriker att någon hundring kan vara värt att vänta över en vecka, men mitt förnuft säger mig att jag borde passa på nu när jag har tid att spela ordentligt. Väl jul och nyårshelgen är över är det mer körigt med sånt igen. ;D

NetOnNet har ju Intel 530 för 1090. Kanske blir en sådan ändå.

Av Chrille82

Tack! Har nästintill bestämt mig för att köpa allt hos NetOnNet, för då kan jag i princip hämta ut allt idag eller imorgon istället för att behöva vänta tills den 5:e jan om posten inte hinner med nu på tis eller ons.

Ser du något bra alternativ till moderkort hos dem? Just mobo är jag mest osäker på och gick som sagt bara på recensioner och att jag valt ett Asus gfx.

Av Chrille82

Sannolikheten för dubbla grafikkort i SLI är troligen noll.
Vilket moderkort skulle du rekommendera istället?

Det valda mobot handlade om goda recensioner, bra möjligheter för överklockning om jag vill samt att det matchar grafikkortet.

Av Chrille82

Även evo 840 och 850? Bara pro som gäller för Samsung menar du?

Annars får någon jättegärna kommentera mer om ovan, eller ska jag utläsa tystnade som att allt är bra och jag har mer koll på läget än jag tror?

Av Chrille82

Hjälp mig syna uppgraderingen (cpu/mobo/gfx/ram/ssd), ~8000kr budget.

Hej Sweclockers!

Syfte: Dags för en uppgradering, eller mer eller mindre helt utbyte av datorns vitala delar. (cpu/mobo/gfx/ram/ssd)
Datorn kommer primärt användas till spel av alla dess slag och former, så en bra spelprestanda som håller i par år är målsättningen. Utöver det arbetar jag en del med Adobe Illustrator/InDesign/Photoshop samt Autodesk AutoCAD, men detta skall ses som sekundär användning.

Budget: runt 8000:-, helst därunder.

Befintliga delar:
PSU: Corsair HX 520W (modulärt)
Chassi: Miditower Antec (nån sort, tyst med 3 chassifläktar)
HDD 1: 128GB WD Raptor 10 000rpm (tänkt speldisk)
HDD 2: 400GB Seagate Barracuda 7 200rpm (lagring)
CPU Fläkt: Någon Noctura, jag TROR den passar till Socket 1150 också, men CPU fläkt kan tillkomma. (utöver budget)

Förslag: https://www.netonnet.se/Customer/SharedList/42319
Rundown; i5-4690K + ASUS Z97-A + ASUS GTX970 STRIX + 8GB (2x4) Crucial Ballistix Sport 1600MHz CL9 + Intel 530 Series 120GB SSD = 8018sek

Generellt:
Öppen för förändringar och velar mellan olika möjligheter som t.ex större SSD - men får då skära ner på andra delar för att hålla budget!
SSDn är tänkt som ny systemdisk för OS + program och ev. krävande spel, 10 000-varvaren blir till speldisk.
Märken inget viktigt, bäst prestanda per krona vinner, men föredrar att köra moderkort och gfx av samma märke.
Försöker ha god koll på reorna nu men kan ha missat något!
NetOnNet att föredra då jag kan köpa allt direkt istället för att riskera att ting blir liggande i en postterminal över nyår, men som född smålänning kan en bra deal övertyga mig om annat.

Frågor:

  1. Känns det över lag jämt dimensionerat? Jag tänker alltså primärt CPU kontra GFX kontra Minnen?

  2. Har jag något större att vinna på mer (16gb) eller snabbare (2000Mhz+) minnen?

  3. Om någon vet en riktigt prisvärd CPU-fläkt av god kvalité - hojta! Får tillkomma över budget. Funderade på denna, några tankar?

  4. Billig Intel SSD, saknar lite prestanda som jag förstått det, men kan den anses vara värd sina 599:-? Eller bör jag satsa på en Crusial M/MX eller Samsung Evo?

  5. Sett till SSD-prestanda är större diskar att föredra som jag förstått det, kan det vara värt att spara in 500kr på någon annan del för att köpa en 240+GB?

  6. Sett till mitt syfte, finns det något skäl att satsa på en i7:a över i5-4690K?

Alla former av spontana tillika genomtänkta tankar/åsikter om ovan är välkomna. Framförallt tips på prisvärda alternativ!
Tack på förhand!

Av Chrille82

Sådå.
0,1 - 2GB USBminne
1,1 - Skull Limited Edition

Väntar med spänning på rapport från de andra 9.

Av Chrille82

Bara ignorera -=FULLMOON=-, han är den som skrek och härjade som en jäkla prepubertal idiot i förra årets tråd för han först inte fick nått och sen fick den 'sämsta' presenten. Ett genuint exempel av den svenska avundsjukan. (Kolla förra årets tråd så ser ni)

Skall snart iväg och plocka upp paket med flickvännen, 0,1 och 1,1, återkommer asap vad dom innehåller. Någon av de andra paketen har jag varken fått uppdaterad viktinfo om ännu eller vet om någon hämtat ut.

Av Chrille82

0,1
0,1
0,2
0,9
1,1 (min)
1,1

Väntar på besked på de sista 5, tror inte heller alla kommer plocka ut dem innan nyår heller så får väll återkomma efter med mer detaljerat innehåll för alla vikter när jag också vet dem.

Av Chrille82
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Patrik91uk
Jag kanske vi e OT igen, men denna tråd börjar spåra ur som förra året och bör egentligen låsas eftersom att julafton har varit.
Enskildafirmor går också att se på ratsit.se, men din firma kanske är reggad nyligen hos skatteverket och går där med inte att söka på ratsit.se än.
Du kan ju själv gå in på ratsit och kolla om du är intresserad.

Ratsit listar vitt jag vet inte enskilda firmor om du inte begär en kreditkoll, varför du nu skulle lägga pengar på det för. Det finns dock andra sidor som gör, prova du dessa.

Är det för övrigt inte jobbigt att tvivla på absolut allt folk säger? Att man måste vara på alerten och kolla fakta själv på nätet är ju givet, men vad tror du jag har för nytta av att falskt påstå mig vara egenföretagare i en profil på ett hårdvaruforum? Rimligt tvivel föreligger ju knappast.

Av Chrille82
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Patrik91uk
Undrar bara en liten sak som inte direkt har med ämnet och göra men ändå är intressant, hur kan du bedriva ett eget företag som är ditt egna och betala skatt om du inte har ett företag registrerat på dig?
Jag är bara nyfiken

Nu vet jag inte hur du sökt men egenföretagare innebär att du och företaget är samma juridiska entitet, dvs. mitt företags organisationsnummer är mitt personnummer. Lycka till vad du nu ska med det till.

Nej jag sitter inte och anonymt gömmer mig på nätet, jag står för vad jag säger, fler borde ta efter mitt goda exempel.

OT nu kanske?

Av Chrille82
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nektar
Dustin kan ju alltid använda informationen från hans inlägg för att sen ta bort hans julklapp från systemet. Det är bara att kolla på hans profil.

Yrke: Egenföretagare

fy fan va tragiskt

Detta spännande inlägg lyckades jag visst missa, jag undrar med förtjusning vad det tragiska i att vara egenföretagare är? Jag har bedrivit min verksamhet i över 10år och har under dessa år genererat STORA skatteintäkter som går bla. till din skola och ditt studiebidrag. (ja jag gör ett antagande om ålder här)

Eller kanske det är tragiska att jag ger anhöriga klappar? Eller kanske det är tragiskt att Dustin får nya konton? Jag vet verkligen inte vad som försiggår i huvudet på dig Nektar, men man kan ju hoppas du inte kastar sten i glashus och du har någon bra förklaring till vad du tycker är tragiskt, utöver den ett egocentriskt tänkande ger.

Av Chrille82
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Polomononen
Definition av fusk. Ja, som jag skrev i tidigare text. Då man inte manuellt klickar (då datorn blir den tävlande och är betydligt snabbare än någon annan). Men det är ju vad jag anser, så poäng till dig.

Till själva huvudfrågan när det gäller dig. Har du svårt att förstå att andra blir irriterade på ditt beteende? Är det så svårt att förstå att alla andra inte är dumma i huvet, bara för att vi anser att du gör fel. Vill dina polare, mamma, pappa och faster Sessi ha en julklapp från dustin. Då får de sitta och klicka själva.

Inte nog med att du gör det som anses fel. Du måste skryta om det också. Tydligen räcker inte det för dig heller. För uppenbarligen måste du gå härifrån med våran välsignelse också. Men nej, jag anser faktiskt att du gjorde fel och jag är nog inte ensam.

Gällande det sista som du skrev, så är det bara strunt (gäller ditt senaste inlägg också). Ska inte folk ha rätt till sin egen åsikt längre? Det är väl självklart att våra liv gör oss till de vi är. Beroende på vilka vi är så kan vi också se olika långt från våran egen situation. Sedan att du änns vågar använda ordet egocentriker är skrattretande.

Du anser att du gjore rätt och jag anser att du gjorde fel.
Det är våra åsikter. Jag lämnar diskutionen där.

Ingen är här och skryter, jag spenderade förra året i den dåvarande tråden, i år sket jag i det för jag ansåg mig inta ha tid under dagen men jag gick senare in på kvällen och lämnade rapport över mitt resultat, jag kunde inte minnas att folk var lika anala förra året, även om vissa gnällapor skrek även då.

För övrigt anser jag att jag inte gjort fel, så som du säger - case closed, du anser mig vara sniken, jag anser dig vara egocentrisk.

P.S Du för väldigt mycket talan för andra och skriver som dina åsikter vore den absoluta sanningen, en vacker dag när du blir äldre kommer du se saker annorlunda, får vi hoppas. D.S

Av Chrille82
Citat:

Ursprungligen inskrivet av weewqw
grejen är ju att det är just vad det är, ett gäng idioter som inte förstår ett jota, som tjatar och beter sig allmänt konstigt, så jag beklagar mitt ordval - men det är befogat.

Jag tror definitionen du söker är 'egocentriker'. De ser enbart världen ur deras egna situation och använder den som måttstock för moral, etik och rätt.
Ett tyvärr alldeles för vanligt resultat av curling-generationen.

Av Chrille82
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Polomononen
Jag börjar fundera på om du bara är ett troll som gillar att bli matad. Men men. Jag känner inte dig. Du kanske är en hygglig kille. Men jag och många andra tycker du beter dig på ett felaktigt sätt. Därav diskutionen. Vi anser att 1 klapp till var och en utan fusk, är vad som gäller.

Låter häftigt med ditt system och jag tror jag vet hur det fungerar. Ett smart system i sig tycker inte jag är fusk (så länge det är manuellt). Däremot att utnyttja övertaget vid varje omgång är väl inte så vidare trevligt. Men det som är mest intressant är hur du kan ägna 45 min på hela dagen. Fanns vissa som satt från 8:00 till 23:00 utan att vinna paket.

Rent mattematiskt så har du lagt ca 5 min per paket. Vilket innebär att du visste när dragningarna var. Eller så gick du till datorn och klickade 10 sek var femte minut. Men då har du ändå låst dig vid datorn hela dagen. Inte något som jag skulle kalla 45 min, även om det kanske var 45 minuter effektiv tid.

Så vare sig du vill det eller ej så ser folk dig som antingen troll, fuskare eller girig. Det hela hade du kunnat undvika genom att inte sitta och skryta över hur duktig du är.

Jag tog mig friheten att markera en del av din text, eftersom jag nu får EN klapp, och 10 personer jag känner får EN klapp var.

Vidare på det så tycker jag du ska definiera vad du anser gränsen för fusk går, rent generellt skulle man även kunna kalla just denna tråd för fusk, här gavs tips om blommans placeringar och när kommande släpp skulle göras osv. som gav en fördel mot Svensson som satt helt isolerad i sin stuga och ensam försökte sig på en klapp.
Som vanligt så anser 'folk' att fuskare är andra som nyttjade någon form av fördel som de själva inte hade, problemet är bara att det grundas utifrån personlig perception och är tämligen null void vid en diskussion. Faktum är att en person som satt hela dagen och försökte hade en fördel mot en som försökte en gång, ska vi applicera samma tankesätt så kan man säga att den ena fuskade. Eftersom Dustin inte har några klargjorda regler om hur man får anskaffa sig klapparna, även om jag anser att dom borde, så har således ingen heller någon form av rätt att i detta fall göra anspråk på vad som är rätt eller fel, moraliskt eller omoraliskt, fusk eller ärligt, det är upp till Dustin.

Av Chrille82
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MasteraCe
Nej såklart inte, kl 8 på morgonen är ju inte direkt något firande, därför jag satt då.

Så du fick 11 julklappar på 45min ?! .. hur mycket hacks körde du då?

Definiera 'hacks', låter ytterst spännande det där.
Hade jag tillgång till flertalet datorer? Ja
Hade jag ett utstuderat system med hjälp av erfarenheter från tidigare år? Ja

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Patrik91uk
Han kanske körde 11 virtuella maskiner, eller så detta inte sanningen, vissa människor har ett behov av att blanda skryt med sanning.

Ja, är jag inte sniken så måste jag vara en lögnare istället!
Berätta gärna mer, egna erfarenheter kanske?

Av Chrille82
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MasteraCe
Ja du, mina nära och kära uppskattar min närvaro bättre än kanske ett nyckelband från dustin

Julafton handlar inte bara om julklappar.. det handlar om att umgås med familjen..

Tycker synd om era sorgliga stackare som suttit hela dagen vid dustin, väldigt snällt mot er familj.

Jag förutsätter då att du spenderade varenda minut av hela julafton (från 8 till 23) bredvid din familj. Personligen tyckte jag inte det var vidare svårt att få de 45min över som krävdes, men vissa är väll mer klängiga än andra antar jag.

Apropå nyckelband, tja vi får väll se, förra året blev det 2 hörlurar modell bärbart, 2 digitala fotoramar från Philips och sist en 1tb disk från Seagate.

Av Chrille82
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sennebring
Jag köpte mina paket åt dom... Förstår om du inte vill lägga pengar på paket, inte ditt fel att man kan "vinna" 12paket bara att gratulera dig till att ha lyckats få tag i 12 paket
Tack för den Har också fått orderbekräftelse på mail men ser det som en bonus om jag får någonting

För jag köpte inga paket INNAN julafton, jag förlitade mig enbart på dustin?

Jag undrar vad ni gjorde för era nära på julafton, paketen var redan köpta, jag gissar på att de flesta snarare satt och gottade sig med de paket dom fått, troligtvis fler än givna och till betydligt större värde än de själva spenderat, men klart det är bara en gissning från min sida.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av SUMITOMO
Det är ju bara en tafflig bortförklaring.
Det kallas snikenhet oavsett.

Ungefär som att gå till ICA med en dunk när de bjuder på gratis
glögg och be dem fylla den så du kan slå på stort och bjuda dina nära och kära.

Angående julafton umgicks jag med familjen större delen av dagen,
och gav mina nära och kära passande julklappar som jag omsorgsfullt
slagit in.

Jag tillbringade inte julafton framför datorn och snek till dem gratispaket.

Din jämförelse haltar, nästan till den grad att man skulle kunna kalla den benlös. Hade ICA bjudit på gratis glögg i sina egna markerade muggar med medföljande voucher om deras butik samt att det ingick ett kundkort, ja då skulle man kunna säg att jag var där och hämtade 10st extra muggar med glögg (och medföljande reklam/kundkort) åt nära och kära. ICA är nöjd, jag är nöjd och de som får glögg är nöjda. Faktum är att den enda som inte är nöjd är du som råkade stå med en mugg glögg utanför ICA och såg mig gå förbi med 11st varpå du genast antog att jag tagit all glögg åt mig själv och därför anser du dig särbehandlad och vill antingen ha lika mycket glögg själv eller att jag ska bli berövad på den extra jag har. Frågan vem den stora sniken i situationen är.

För övrigt spenderade jag ca 45min totalt på det hela, vilket inkluderar skapandet av nya konton åt andra när de jag redan hade tillgång till tog slut.
Dessutom köpte jag mina 'omsorgsfullt inslagna' paket till folk flertalet dagar innan julafton, t.o.m. veckor innan, en extra släng godhet utesluter ingen annan. Men vad vet du om sånt?

Av Chrille82

För er som läste innan (jag hann se vissa svar i förmiddags) kan jag meddela att om ni slutar projicera er egen egoism på andra och istället läste vad jag skrev så hade ni sett att jag ordnar jag klappar TILL nära och kära. Jag får ett paket, precis som ni, däremot bemödar jag mig när jag ändå är igång och har en bra taktik för det att ordna paket till andra. Så ni gnällare, vad gjorde ni för nära och kära på julafton?