Artiklar

Artiklar skrivna av Callemedskägget
4

Jonas pratar DLSS 2.0 och uppskalning med maskininlärning

Att med maskininlärning skala upp grafik i spel fortsätter vara en het tekniksnackis. Jonas går igenom fenomenet med Calle på FZ.

I samarbete med Gigabyte Aorus
42

Vi bygger lyxig speldator till FZ med Gigabyte Aorus

Calle från FZ kammar hem en hög komponenter för sisådär 35 000 kronor. Genast skriker han om hjälp med att bygga ihop allting.

42

Teknikmagasinet lever vidare

Det blir handelsgruppen Ambia som köper Teknikmagasinet. Butikerna får därmed samma ägare som Apple-fokuserade Digital Inn.

17

Cyberpunk 2077-snack med CD Projekt Red – från Keanu Reeves till komplexa uppdrag

Under E3 2019 är Cyberpunk 2077 utan tvekan mässans hetaste titel. Calle på FZ sitter ned med Pawel Sasko från CD Projekt Red och pratar allt från kändisar till hur speluppdrag designas.

5

FZ pratar Rage 2 och svensk spelutveckling med Avalanche Studios Magnus Nedfors

Svenska Avalanche Studios är utvecklarna bakom kommande Rage 2. Carl Johansson-Sundelius på FZ har pratat med spelets regissör Magnus Nedfors.

6

FZ intervjuar Pete Hines – om Fallout 76 i synnerhet och framtiden i allmänhet

Bland godbitarna från årets E3 finns en intervju med Bethesdas Pete Hines – mannen som drar i trådarna runt när, var och hur företaget kommunicerar om kommande spel.

15

FZ får en första titt på CD Projekt Reds efterlängtade rollspel Cyberpunk 2077

Under E3 2018 bryter CD Projekt Red tystnaden kring sitt kommande spel Cyberpunk 2077. SweClockers syskonsajt FZ har fått se en timmes gameplay från speltiteln.

1

Fulkultur om spel som berättar historier

I veckans avsnitt av Fulkultur riktas fokus mot spelvärlden, med diskussioner om spel som berättar historier och vad som krävs för en bra berättelse.

8

Fulkultur om Altered Carbon, neo-noir och den nya cyberpunk-vågen

Gänget på Fulkultur dyker ner i Netflix-serien Altered Carbon och passar även på att diskutera den rådande trenden med neo-noir och cyberpunk i film och tv-serier.

3

Fulkultur om Marvels mutanter och framtiden för MCU

För tredje gången ställer Fulkultur in siktet på Marvel, och förutom snack om filmer och serier avhandlas även Disneys köp av Fox och vad det innebär för MCU i framtiden.

30

Fulkultur om Star Wars och The Last Jedi

I veckans avsnitt av Fulkultur ställs siktet in på Star Wars, med diskussioner om såväl seriens historia som dess framtid. Utöver detta avhandlas också den senaste delen The Last Jedi.

7

Fulkultur om TV-spel på språng

I veckans avsnitt av Fulkultur avhandlas TV-spel på språng och det bjuds på diskussioner om såväl gamla som nya spelmaskiner, samt speltips från de medverkande.

11

Fulkultur om den svenska humorn

Amerikanska komiker i alla ära, men när Fulkultur i veckans avsnitt diskuterar humor ställer de istället in siktet på det svenska utbudet med både klassiker från förr och det som är aktuellt idag.

11

Fulkultur om fenomenet Playerunknown's Battlegrounds

Playerunknown's Battlegrounds är en av de mest populära speltitlarna just nu, med över tio miljoner sålda exemplar. Fulkultur passar på att diskutera spelet och vad som gör det så bra.

10

Fulkultur om den rafflande TV-seriehösten

Efter en sommar av växlande solsken laddar det nördiga gänget på Fulkultur upp inför hösten, där en lång rad nya TV-serier och säsonger av redan befintliga alster är på ingång.

6

Fulkultur om Teenage Mutant Ninja Turtles

I veckans avsnitt av Fulkultur avhandlas fenomenet Teenage Mutant Ninja Turtles, med diskussioner om TV-serier, spel och serietidningar baserade på varumärket.

2

Fulkultur om den nördiga musiken

I det senaste avsnittet av Fulkultur fördjupar sig panelen i vad som egentligen är nördig musik, och delar med sig av egna musiknördiga minnen.

7

Fulkultur om Marvel i film och TV-serier

Fulkultur återvänder till att prata om Marvel och deras superhjältar, men denna gång flyttas fokus från serietidningar till vita duken.

2

Fulkultur pratar barnuppfostran

Gänget på Fulkultur återvänder och denna veckan pratar de om hur de är att vara förälder och hur man bäst förmedlar nördigheten vidare till sina barn.

16

Fulkultur pratar Rogue One

Det blir filmdiskussion när Fulkultur-gänget ger sig på att dissekera Star Wars: Rogue One – givetvis med varierande åsikter om datoranimerade karaktärers vara eller icke vara.