Inlägg

Inlägg som FL3JM har skrivit i forumet
Av FL3JM

Det ska vara realistiskt och nutida, patrullrobotar (självmordsdrönare), drönare som släpper granater osv, med realistisk fysik och realistiska animationer. Saker ska gå sönder, lemmar ska lossna osv.
Stridsvagnar/fordon borde vara modellerade inuti, som i första Operation Flashpoint. Kör man stridsvagn ska man inte heller kunna styra tornet och man ska inte kunna se utifrån i 3'e perspektiv. Allt måste inte alltid vara så jävla lätt.

Av FL3JM
Skrivet av Fenrisulvfan:

Du menar såhär?
<Uppladdad bildlänk>
OBS! inte samma data som i artikeln.

Jag menar så här:

https://images.hothardware.com/contentimages/newsitem/58573/cont...

Av FL3JM

Något som hade passat bra i denna artikel är en graf med pris på en axel och prestandaindex på den andra axeln, det skulle ge en perfekt överblick över just pang för pengen.
(Hade varit smutt med en interaktiv sån graf som är kopplad till priset i prisjakt, så man alltid kan gå in och kolla när man vill och få aktuell överblick.)

Av FL3JM

Luftkylt, men har datorn på andra sidan väggen i ett förråd, har kopplat frånluften i rummet rakt mot chassit. Har tejpat för lite hål så den bara suger luft genom fronten och botten av chassit. (Hade dock varit bättre med ett chassi där PSU'n inte trycker ut luft bakåt bara).
Denna setup gör att det blir svalt och fint i datorn samtidigt som rummet aldrig värms upp. Kan dessutom köra fläktarna på 100% utan att höra den.

Av FL3JM

Kan nya Notepad göra "syntax highlighting", dvs färglägga olika typer av kod lite snyggt och prydligt?

Av FL3JM

9/10, missade sista, men då jobbar jag på FMV så jag skyller på att jag inte kan alla förkortningar FM hittar på.

Av FL3JM
Skrivet av murklor:

Det låter ju som det sämsta batteritiden någonsin, min 15 Pro varar åtminstone en dag till, kanske till och med två! Tänk om du skulle vilja gamea med ynka 20% kvar efter att din S24 Ultra dragit 60% batteri idle på mindre än 24 timmar?!

Batteritid claims säger noll utan context, lol.

Vilket tramsigt inlägg. Man behöver inte vara jättesmart för att förstå att man inte ska tolka det jag skriver som någon absolut mätning eller jämförelse, om du läser lite noggrannare så ser du att det enda jag skriver är att jag tycker det bästa med S24 Ultra är batteritiden, inte att S24 Ultra har bästa batteritiden av alla mobiler.

Av FL3JM

Har en Galaxy S24 Ultra och det absolut bästa är fan batteritiden, jag har ställt in den så den bara laddar upp till 80% och ändå har jag ca 15-20% kvar när jag går och lägger mig. Har aldrig haft en mobil med så här bra batteritid.

Av FL3JM
Skrivet av felplacrd:

Tack!!!

Nej, ingen blå ring var jag kan se.

Bifogar bild på modulen.
<Uppladdad bildlänk>

Hej, det är en exakt sådan jag har i min mediaomvandlare.
Jag kontaktade Direktronik med specen som står på den fastlödda SFP-modulen i mediaomvandlaren samt sa vad jag har för pryl jag vill stoppa den i (Ubiquiti), jag fick detta svar:

Citat:

Då ska denna funka: https://www.direktronik.se/direktronik/natverk/sfpgbicxfpcwdm...
Ubiquiti är inte så kräsna av sig, så denna för Huawei bör fungera.

Det funkade klockrent, har kört med den i tre månader nu.

Av FL3JM

Kör med Schiit Magni och Modi, det är en köttig AMP/DAC-combo med hissnande 2.7W per kanal.

https://massdrop-s3.imgix.net/img_poll/oDpLvHpVQ3SJb7mP50KF_schi...

Effekten behövs för att driva lurarna som anses ha fetast bas av alla: JVC HA-SZ2000
Går tyvärr inte köpa dessa nya sedan länge, så man får pröjsa över 4 papp för ett par beggade, vilket är mer än de kostade nya förr.
Men jävlar va mysig bas det är, men det kräver som sagt en rejäl förstärkare och att man även EQ'ar upp basregistret. Men de tål mycket effekt, blir som att stoppa in huvudet i en baslåda om man drar på ordentligt.

https://pricespy-75b8.kxcdn.com/product/standard/800/2438368.jpg

Av FL3JM

Annonsen är avslutad

Av FL3JM

Louqe Ghost S1 MK2

Oanvänd Ghost S1 i Limestone-finish med (S) tophat.

Läs hela annonsen här

Av FL3JM

KVM-switch - Gamingdator + laptop (USB-C)

Är det någon här som lyckats hitta en KVM-switch som funkar för en gamingburk och laptop (USB-C med 60W PD)?

Vill kunna klara 5120x1440@240Hz för gamingburken så det är minst Displayport 1.4 med DSC som gäller förmodar jag. Så switchen behöver kunna ta in DP 1.4 från datorn och USB-C-video från laptopen (och ladda den med minst 60W PD).

Jag har letat och letat men hittar inget, så jag har börjat fundera på att skaffa ett Thunderbolt 4-kort i gamingburken så jag får två USB-C-sladdar in till KVM-switchen med DP ut, men jag vet inte om det sabbar DSC och G-sync på något vis då. Verkar iaf finnas några KVM-switchar som klarar två USB-C in och DP ut.

Av FL3JM

Jag köpte en 49" Odyssey G9 för gaming hemma, men den är helt fantastisk att jobba på också. Det är som att ha tre skärmar utan jobbiga kanter som delar upp ytan. Använder PowerToys som fönsterhanterare.
Föredrar den skärmen framför två separata skärmar alla dagar i veckan.

Av FL3JM

Mediaomvandlare med fastlödd SFP-modul

Jag har tidigare haft möjlighet att ta ur SFP-modulen ur mediaomvandlaren och stoppa rätt in i min utrustning, men pga ny nätleverantör (ITUX) så fick jag en ny mediaomvandlare där tyvärr SFP-modulen sitter fastlödd, är det någon här som vet om det bara är att köpa en SFP-modul med samma spec eller är det kört? När jag kontaktade ITUX sa dom att dom inte säljer separata SFP-moduler så jag får gilla läget, men det är ju inte ett svar man vill höra. Mediaomvandlaren är stor och förstör hela layouten i IT-skåpet.

På den fastlödda SFP-modulen står det:
ZKtel
21CFR(J) Klass1
ZB4352033-1CS
1,25 Gbps 1310nm/1550nm

Av FL3JM

Är lite kluven i frågan, jag har min dator på andra sidan väggen, så jag hör den inte trots att den går på fullt blås när jag spelar.

Av FL3JM
Skrivet av Laxpudding:

Ha!

Ett litet "powerhack" (nåväl) är att sökfunktionen på nya prisjakt är mycket effektivare om man hoppar över sökfältet och skriver söktexten direkt i URL:n + enter.

Då går det snabbare och man får en enda respons, själva omladdningen, snarare än att man inte vet om sökfunktionen har snurrat bort sig i sina försök på att live-uppdatera medan man skriver – eller om det verkligen är noll sökträffar.

Man kanske kan göra någon plugin till Chrome som gör en massa smarta saker och rättar till allt vi tycker suger.

Av FL3JM

Jag kör Edge sedan de bytte till Chromium, ser ingen anledning till att använda Chrome istället för Edge längre.

Av FL3JM

Saknar kolumnen med kundkorgen som fanns på gamla prisjakt, som visade hur många butiker som har varan. Sen saknar jag prisoptimeraren för ens lista, som kunde visa vilken butik man ska använda om man vill ha det billigast från en och samma butik (eller vilka butiker om man kan tänka sig köpa från flera).
Skrev till supporten och dom sa bara "vi tar det vidare till utvecklarna". (Jaja, tror inte ett dugg på att det kommer hända.)

Av FL3JM
Skrivet av sperglord:

Jag försvarar inte politikerna men det var faktiskt folkomröstning om kärnkraften där svenska folket röstade för en avveckling.
Sen är det politikerna som inte följt det vägledande beslutet.

Menar du folkomröstningen där alla tre alternativ var avveckling i olika snabb takt och där förslaget som var för den långsammaste avvecklingstakten vann? Tycker du det är en bra folkomröstning att ens hänvisa till? Speciellt efter 43 år?

https://sv.wikipedia.org/wiki/Folkomr%C3%B6stningen_om_k%C3%A...