Inlägg

Inlägg som Swennis har skrivit i forumet
Av Swennis
Skrivet av Laxpudding:

Orsaken till att du inte ser någon enorm skillnad med eller utan DV är främst att Panasonic gör HDR10 rätt. Den andra orsaken till att du inte märker skillnad är att du bara ser en sak åt gången, inte sida vid sida. Det är inte säkert att det du jämför ska visa någon skillnad DV och HDR10.

Dolby Vision står för främst för konsekvens, att det blir det tänkta resultatet eftersom det är Dolbys algoritmer som hanterar allt. Hanterar TV:n HDR10 korrekt behöver skillnaden inte vara enorm eller ens märkbar. Då återstår fördelarna med DV främst dynamisk HDR (när det används och när det kan applicera vilket varierar) och möjligheten till 12-bitars färgdjup (när det applicerar) och det är situationer där man måste välja ut sina jämförelser för att tydligt se skillnad. Av sin natur kommer HDR-jämförelser alltid variera med jämförelsen både bilden och hur hårdvaran fungerar.

Problemet som Dolby Vision löst är att så många TV-apparater inte gör HDR10 rätt. De klipper nivåer, tappar kontrast eller att HDR-bilden blir för mörk. Detta har blivit betydligt bättre senaste åren då fler och fler tillverkare började göra rätt. För fem år sedan var det ingen tvekan om att DV bidrog till bättre kvalitet på dåtidens modeller. Idag är det mer eller mindre likadant i de flesta fall.

Varierar från tillverkare till tillverkare där jag skulle säga att TCL och Hisense generellt fortfarande svarar bättre på Dolby Vision jämfört när man kör samma material som HDR10. Jag har också sett sambandet att ju enklare TV, desto mindre konsekvent HDR10-hantering och därför är vi i situationen att en enklare TV-modell faktiskt blir bättre med Dolby Vision, till exempel Vestel-byggda TV – samtidigt som dagens toppmodellerna överlag är så pass bra att man inte längre tänker Dolby Vision som automatiskt mycket bättre.

Samsung är lite av ett undantag och det som varit och viss mån fortfarande är Samsungs problem är att de inte är helt konsekventa med HDR10-reproduktionen. De tenderar att ljusa upp bilden godtyckligt och det finns situationer där Samsungs TV responderar fel på HDR10, till exempel att vitbalansen ändras beroende på ljusnivån i bilden.

Samsungs problem är inget man ser om man inte vet vad man ska leta efter. Jag som jämför lite mer rutinmässigt märker av detta och jag kan mäta att det blir väldigt olika respons baserat på ljusinnehållet. Problemet med Samsung är alltså inte så mycket att Dolby Vision saknas utan hur Samsung fortfarande hanterar HDR10 lite för godtyckligt.

Fast när så extremt få lär jämföra sin Samsung sida vid sida mot en TV som gör HDR10 och DV helt enligt handboken landar på det nivån av att vara lyckligt omedveten.

Tack för snabbt och utförligt svar, intressant läsning som vanligt!
Men kan inte bestämma mig för c3 eller s90c... tvekar la ett år till antagligen... 😄

Av Swennis

hej, Ni som köpt Samsung oled, som haft Dolby vision innan på annan bildvisare... saknar ni ens Doilby Vision? Typ 90% av hdr streaming är väl i DV...

Testat ha det avstängt på våran panasonic oled... och tycker nog väl att vanlig HDR duger rätt väl...

s90c ser ju onekligen spännande ut, om man skulle slå till på en 77"... helst om den dyker lite till i pris...

Av Swennis

Vilken tid på våren brukar priserna dumpas när dom nyare modellerna kommer ut?
Va lite synd man missade/tvekade cashbacken på c3 77" ändå...

Av Swennis

Är det fuskare med handkontroll och sån där chronus ni snackar om nu eller?

Av Swennis
Skrivet av dan@work:

Finns det någon som kan tipsa om en vettigare mediaspelare än den inbyggda i C3:an? VLC finns ju inte för WebOS, tyvärr.
I den inbyggda mediaspelaren så försvinner ibland hela eller en del av den vita linjen under thumbnailsen, vilket kan bli mycket frustrerande och förvirrande.

Testat och har haft många. Apple tv 4k är outstanding, både till streamat/streamingtjänster, och egenripade bd/uhbd, med plex eller infuse.

Av Swennis
Skrivet av KurtEgon:

Jag har inte sett fuskare på ett bra tag men håller mig iofs endast till community servers, undvik allt med "Official" i namnet.

Tyska servrar oftast, aldrig officials

Av Swennis
Skrivet av KurtEgon:

Ett mästerverk mot dom två senaste bf! 👍
Brukar va den eller bf4 vi hamnar på tillslut när vi ska lira bf… börjar med 2042… blir meh… sen startar vi upp bf1, fantastico! 😁 Synd att ibland stöter man på många fuskare bara, men då bytar vi server

Av Swennis

Japp, då är jag med 👍😁

Av Swennis
Skrivet av Xophile:

Erbjudandet gäller för 77”, 65”, 55” LG OLED C3 TV köpta under kampanjperioden, 22 januari 2024 till 25 februari 2024. För att få din Cashback måste du skriva en produktrecension på LG.com/se av den köpta kampanjmodellen. Du måste registrera ditt köp här senast 24 mars 2024 för att få din Cashback

Ja…? 😄

Av Swennis
Skrivet av Laxpudding:

Panasonic har så långt jag sett (och hört) kört med standardfiltret. HZ980 har jag för mig är en modell med ett sämre mediachip som inte klarar 24p ordentligt utan 3:2-repeterar. Så det lär bli en förbättring. Annars är största skillnaden karaktärsdraget där Panasonic driver en mer kontrastrik bild. C3:n kommer där vara lugnare och hanterar graderingar mer sömlöst/mindre posterisering.

Japp, kan bli lite judder, märker det ibland det under DV material i 24p, helt rätt, hehe
Tack för svar...
Får se hur jag gör... missade cashback erbjudantet nu som va ju..
Frågan är om det är köpläge nu, är ju rätt "billig" nu med
Sen försöka få sålt projjen och panna oleden... men det kan jag kanske få sålt i efterhand, tänk om priset går upp igen

Av Swennis
Skrivet av Clasito:

Om du inte hittar info online kan du lätt testa själv bara. Semi-glossy har inte lika skarpa konturer medan glossy verkligen ser ut som en mörk spegel.

Bifogar @Laxpudding bild så kan du jämföra vilken som liknar din TV mest.
https://cdn.sweclockers.com/artikel/bild/106315?l=eyJyZXNvdXJjZSI6IlwvYXJ0aWtlbFwvYmlsZFwvMTA2MzE1IiwiZmlsdGVycyI6WyJ3bSIsInQ9b3JpZ2luYWwiXSwicGFyYW1zIjpbXSwia2V5IjoiN2VhZDFkZDA1NDhjNWE3NDNhOTNiYzQwZjlkZGZkMmIifQ%3D%3D

Jo, som oleden där är det ju på pannan här hemma, typ.

Av Swennis

Är sugen på en 77" c3a... men är osäker på hur den står sig mot en pansonic hz980... både i bildkvalite, ljusstyrka i HDR/DV och gillar reflektionsfitret som är på panasonicen... iom använder en del på dagtid... har möjlighet till mörklöggning som används vid film på projj, men inte lust till det bara för att se ett avsnitt på tvn liksom

https://www.panasonic.com/se/consumer/utgangna-produkter/vier...

Är det semiglossy panasonic använder sig av, ocg LG glossy?

Edit: Hur står sig denna mot c3? Denna har inte Evo va?:

https://www.hembiobutiken.se/produkter/tv-apparater/77-tum/36...

Av Swennis
Skrivet av medbor:

Du missade 77C3 för 15k för någon vecka sedan, så lite tråkig timing för dig

Japp, jag vet… velade då med 😄
Mest beslutsångest om sälja projj+ oled och bara ha större oled
Fast blev väl 18 papp va?

Av Swennis
Skrivet av Laxpudding:

Det ingår väggfäste. Vill du ha LG original bordstativ är det nog enklast att kontakta LG direkt då det verkligen inte är någon lättfunnen lagervara ute i reguljära butiker. Alternativet är valfri VESA-lösning.

Ok, tack för svar... lite märkligt ändå
Verkar vara lite mindre reflectioner, annan antiglare på den, än c3..?
Funderar på att byta ut vår 65" panasonic hz980 till nån större oled, och sälja projj, men är väldigt nöjd med hur panasonicen hanterar reflektionerna vid dagstittande... när det är dags för film kan vi mörklägga vilket fall... men vill ha någorlunda anti glare, som pannan... om möjligt..

Av Swennis

Snabb fråga... om man skulle köpa g2 77"... ingår ingen fot till den? Vart köper man det isf?

Av Swennis

Funderar lite på att sälja oled tv och projj, och skaffa en 77" oled...
Vad kan man få för en epson 9400, inköpt 2020, och en reactduk 95"?
Sen TVn är en panasonic oled 65" hz980 inköpt 2022...
Sen är frågan, vilken lg oled 77" skulle man välja därtill om jag säljer... har G2/g3 bättre reflexfilter än c3?

Av Swennis
Skrivet av MaNgEDamN:

Jag hoppas verkligen att de har förstått att Battlefield 2042 var ett enda stort fiasko och ett hån mot Battlefield-fans när det släpptes.
Med tanke på den 180 de fick göra och ändra om nästan hela spelet för att komma till det stadie som det för nuvarande befinner sig i så kan man inbilla sig att de faktiskt lärt sig en läxa.
Spelet är fortfarande inte i närheten av samma klass, känsla och inlevelse som sina föregångare, men åtminstone är det faktiskt relativt underhållande nu.

Men hur lockande deras ord än kommer vara, vilka videor och trailrar de än släpper, så kommer jag aldrig glömma den trailer de släppte till Battlefield 2042 och vilket hån och lurendrejeri det kom till att vara när spelets väl släpptes. Fyfan!

Hear hear
Hoppas verkligen det vänder nästa… men förköp kan dom ju bara glömma denna gång😝😄

Av Swennis
Skrivet av IceKey:

Nja.. Spelar dagligen och har lika kul för det. Allt beror på vilka man spelar med och möter. Ser fortfarande inte VAD som är fel, trots att man lirat alla i tusentals timmar sedan Codename Eagle.

Men som på många andra forum, så finns det alldeles för många hobby-experter ala Enders som säger att dittan och dittan är fel, och att det hade varit "bättre så här"

Nåja.. Snart säsongen 7 och spelet lever ännu, 2 nya kartor och kuligheter

Hobbyexperter? 😄 inga experter men Har spelat bf sen 2002 med vänner och bekanta sen dess, så vi är gamla battlefield fans med mååånga tusen timmar bf bakom oss
Ingen av oss lirar typ 2042,vi ger det några försök då och då, men går tillbaka till bf1 eller bf4 inom snarast, eller kör pubg
Är många som sågar 2042, är inte ensamma om det direkt 😂

Av Swennis

Måtte trenden vända då kanske… detta bf är ju sämsta nånsin i serien…

Av Swennis
Skrivet av Ragnvlad:

Själv har jag fått en kraftig BF2042 revivel iom köp av en fet OLED skärm... Uppskattar spelet betydligt mer nu än när det släpptes, dock är det mil ifrån mitt älskade BF2 som spelades dagligen i närmare 8 års tid. Har fortfarande inte förstått alla fördummande saker som införts sedan dess, såsom att planen startar i luften, brist på en riktig Commander, självläkande/regenererande hälsa å annat trams. Det värsta är dock att man inte ens kan tillhandahålla en riktig Serverbrowser?!

Sicket gött snack! 😁 Saknar med bf2 tiden som fan. 2042 har blivit bättre o bättre ,men känns själlöst på nåt sätt
Bf4 och bf1 har möe spelare fortfarande.
En remake på bf2 hade suttit som en smäck!