Inlägg

Inlägg som E.Erlandsson har skrivit i forumet
Av E.Erlandsson
Av E.Erlandsson

Relativt nöjd, säg inget till min chef bara!

Av E.Erlandsson

Om det kommer gå i samma spår som Bandersnatch så är jag all in, det var en fantastiskt rolig fredagskväll med polarna!

Av E.Erlandsson

OFATTBART TAGGAD! Även om många av texturerna såg förjävliga ut...

Av E.Erlandsson

Euck...

Av E.Erlandsson

För själva storyn och världen är Mass Effect 2/3 delad vinnare i min bok.
Med risk att bli skalperad levande, tror jag nog Andromeda vinner när det kommer till gameplay...

Av E.Erlandsson
Skrivet av Tom76:

Produkt: HP X24ih
Länk: https://www.elgiganten.se/product/gaming/gamingskarm/252629/hp-x24ih-24-bildskarm-for-gaming
Kategori: Skärmar
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5710560
Pris: 1790:-

Om det spelas i 1080p så är 1790 för en IPS-skärm med 144hz och 1ms uppdateringsfrekvens ett riktigt bra pris. Köpte den till dottern och är otroligt nöjd.

Köpte en för någon månad sen för 1490 på elgiganten som andraskärm, verkligen hur nöjd som helst! Inget att klaga på alls.

Av E.Erlandsson
Skrivet av Teval:

Sitter själv i en organisation med >60 000 licensierade Office 365 användare och känner inte riktigt igen mig i din bild av Apple, det är därför jag frågar. Vi har majoriteten av användarna på IOS och visst kan vi se att saker som labeling och andra säkerhetsfunktioner inte funkar klockrent på mailappen i IOS. Men att Android skulle ha en fördel i enterprise håller jag inte med om, tvärt om så är det en säkerhetsmardröm samt väldigt spretig miljö att underhålla över tid.

Att man fortfarande har stöd så långt tillbaka som Ipad Air 2(2014) och Iphone 6S(2015) känns som ljusår bättre än hur läget är på Android.

Ja, klart bilden blir olika utifrån vilka behov man har som organisation, Ipad Air 2 och liknande från den tiden har vi t.ex. fått slopa nu.

Nej, Android är verkligen inte bättre i denna punkt (drog bara min gamla LG G3 som ett exempel att det GÅR om man vill på Android), så det är klart vi vänder oss till Apple. Dels för säkerhetsfrågor och enkelhet i manegering mm. Det betyder dock inte att det är en dans på rosor och att man måste gilla hela deras koncept

Av E.Erlandsson
Skrivet av Teval:

Jag förstår fortfarande inte riktigt vad du menar.
Koppla upp dig mot Exchange Online funkar fint via inbyggda mail appen på IOS(har stöd för modern auth till skillnad mot Androids mailappar).
Outlook for IOS fungerar på IOS 13+
Teams funkar på IOS 12.2+
Microsoft Office appen funkar på IOS 13+
Word, Excel, Powerpoint funkar på IOS 13+
Onedrive funkar på IOS 13+

Finns andra stöd som inte inbyggda mailappen i IOS inte har, som vi behöver. Tänker inte gå in på detaljer men det berör inte bara mailfunktionaliteten utan mer specifika behov.

Problemet är ju att man köper O365 som en helhetslösning, och är det då en av programmen man behöver som inte stödjer din versionen av IOS tvingas man byta hårdvaran eller använda utdaterad mjukvara med begränsad funktionalitet.

De släpper stöd för 2 versioner tillbaka, så när IOS 15 kommer försvinner stödet för IOS 13, och de maskiner som inte "rår med" den uppdateringen behöver bytas ut, och då står Apple utanför dörren med ett stort leende på läpparna och en kollekthåv i näven.

Av E.Erlandsson
Skrivet av Trihxeem:

Hur stor del av era användare sitter på iOS? Som utvecklare tycker jag att det låter jobbigt om det inte är så att andelen iOS användare är marginellt liten. Det rätt nice att kunna testa på hårdvara så man får en känsla för prestanda och hur väl gränssnitten fungerar i olika fysiska storlekar. Emulator funkar under utvecklingen men jag brukar vilja testa min kod på en fysisk maskin innan jag lägger en PR.

Edit: personligen blev jag bränd på sonos för ett par år sedan. De ville uppdatera firmware i enheterna så det gjorde jag, sedan krävde den firmwaren en nyare version av appen för att funka. Så jag uppdaterade telefonen men när jag kom till ipaden (1a generation ipad som då var lassgammal men den funkade bra till styrning av sonos) så krävde appen en nyare version av ios än den hade. Så jag uppgraderade ipaden - räckte fortfarande inte Så hade jag skitit i att uppgradera firmware i sonoshögtalarna så hade jag kunnat använda ipaden som kontrollenhet. Det var lite surt!

Majoriteten faktiskt, snart alla då vi vill kunna styra dem med MDM.

Jag förstår vad du menar! Hade ett liknande scenario med kringutrustning för skogsarbetare där en GPS behövde uppdateras som skapade en del... problem xD

Av E.Erlandsson
Skrivet av Teval:

Vad menar du när du skriver ”installera O365”? Jobbar själv med Office 365 och känner inte igen mig i det påståendet riktigt.

Klart du kan jobba via webben om du vill det, det är det många tvingats göra då att hårdvaran inte stödjer mjukvaran. Otroligt nog finns det appar för samtliga program som ingår i lösningen, vilket "måste" installeras på något vänster.

EDIT: "måste"

Av E.Erlandsson
Skrivet av Mayhem SWE:

Huruvida Apples produkter är överprisade eller ej är kanske subjekt, men ditt andra påstående är ju rent objektivt felaktigt. Vilken annan telefontillverkare fortsätter släppa uppdateringar till sedan länge utgångna modeller överhuvudtaget i närheten av lika länge som Apple? Är väl absolut ingen som stödjer mer än en eller max två större Android-uppdateringar på sina telefoner. Som redan nämnts av andra, stöd för iOS 14 finns ända ner till iPhone 6S, en telefon som ursprungligen lanserades 2015 med iOS 6.

Hela resonemanget här är ju helt bisarrt. Hur i hela världen kan du klanka ner på Apple med anledning av systemkraven för en mjukvara utvecklad av Microsoft?! Does not compute.

Och nej alla företag använder tack och lov inte Microsoft 365. Google Workspace skulle jag nog säga är minst lika vanligt.

För många pilska kommentarer för att svara på alla, din var vettigast.
Min avsikt var inte att göra er upprörda, utan bara införstådda i en av anledningarna att de sålt så bra!

Kan medge att mitt påstående att Apple inte supporterar äldre produkter med senaste mjukvaran inte håller, jag ber om ursäkt, finns en hel del befogade känslor inblandat. Det har varit värre för för iPads än iPhones. Majoriteten av våra enheter har behövt bytas detta året, enbart av denna anledning och inte att de "börjar bli dåliga". Användarna tycker själva att det känns helt idiotiskt att byta något som funkar tillsynes felfritt, vilket inte är helt lustigt.

Förövrigt kan du installera O365 på i stort sett vilken android som helst, jag har testat modeller från runt 2013.
Hade det inte varit för Apples fenomenala MDM-system hade vi slopat dem för länge sedan.

OBS! Jag talar ur ett företags synvinkel, inte vanliga konsumenter som skiter fullständigt i O365 och dylikt - ni är säkert jättenöjda!

Av E.Erlandsson

Inte lustigt när de har så otroligt överprisade produkter och fenomenalt dåligt mjukvarustöd för äldre utrustning.

Ex. senaste IOS 14.x har varit grunden till att O365 ska fungera, utan IOS 14.x går det inte helt enkelt. Detta har inneburit att i stort sett ALLA deras produkter som inte går att uppdatera till IOS 14.x eller senare behöver bytas ut helt bara för att få stöd för O365 och allt vad det innebär. Vet ni hur många företag som använder O365? Typ alla.

Av E.Erlandsson

Mycket, mycket, MYCKET bra initiativ.

Av E.Erlandsson
Skrivet av Fatking:

Är gamecards.net legit? Man kan köpa digital kod via den hemsidan för 41 euro medan via psn store kostar spelet 1000kr???
Tack!

Nja, du får ingen enkel spelkod du kan skriva in på ditt befintliga konto.
Däremot får du inloggningsuppgifter till något random-konto som har enbart det spelet, vilket suger.

Av E.Erlandsson
Skrivet av StefanFalun:

Vilken tid på kvällen den 20/11 lade du ordern?

Oklart, står bara datum. Men jag skulle gissa på att det var framåt 20-tiden, kommer ihåg att jag satt och spelade med en polare när det plingade till i Distill!

Av E.Erlandsson
Skrivet av Headbit1:

nuså! det var port 2457 som skulle användas, nu visas server namnet som jag skrivit i BAT-filen.

Kul att höra!

Av E.Erlandsson
Skrivet av Headbit1:

den visar ip-adressen, ska jag skriva in min WAN ip? 192.168.1.21:2456 vilket är "internal ip" som jag öppnat portarna mot?

Du ska skriva in din lokala IP-adress, samma som du använde för att öppna portarna. Det är genom den IP:n som allt slussas.

Funkar inte 2456-2457 (eller vad du använder) skulle jag som sagt rekommendera att testa med 27015 och 27016. Eller något i rangen 27015-27030.

När du sedan lägger till dem i favorite, testa både portarna. Dvs. x.x.x.x:27015 samt x.x.x.x:27016. Den ena är för spelet den andra är för query, och ibland fattar inte steam vilken som är vad.

Av E.Erlandsson
Skrivet av Headbit1:

den kommer till game server connected, men iom att portarna inte öppnas vet jag inte om någon kan ansluta till den. du har inte möjlighet att testa ansluta?

Servernamn: TestServer1
pass: test123

Om den kommer till game server connected så är portarna öppna, annars hade den fastnat tidigare.

Under Steam, gå till View/Server och lägg till favorite med adressen som du angett. Ex. "192.168.0.1:2456"

Om du ser namnet på servern du angett i BAT-filen och inte IP-adressen är den uppe som den ska, sen är det bara att dubbelklicka på den och skriva in lösenordet.

Du startar alltså spelet genom view/server.

Av E.Erlandsson
Skrivet av wthnds:

Ordertid? Standard eller DE? Grattis!

Beloppet reserverades i tisdags förra veckan, sedan drogs pengarna och den skickades på torsdag eftermiddag. Tack!

DE version.