Inlägg

Inlägg som MrPasty har skrivit i forumet
Av MrPasty

Jag har en lödstation och allt som borde kunna behövas i Västerort. Har inget emot att låna ut grejerna ett tag. Skicka ett PM om du vill komma överens om något.

Av MrPasty
Skrivet av evil penguin:

Vad jag förstår i tråden så handlar det specifikt om huruvida man aktiverat funktioner som gör inmatning via accessibility-/tillgänglighetsramverket. Dvs det är inte något specifikt med just lösenordshanterare och det gäller inte heller nödvändigtvis en lösenordshanterare men beroende på inställningar så *kan* det gälla lösenordshanterare.

Se t.ex. #20396658 för Bitwardens inställningar som ett exempel, kan säkert finnas liknande val på annat håll. Om man har slagit på det där tredje valet så uppstår problemet vad jag förstått.
Märkte inte av det striktare beteendet i Bankid själv eftersom jag inte hade den där alternativa inmatningsfunktionen aktiverad.

Det stämmer men nu när jag vet det är det ju tyvärr för sent att ändra rubriken. Känns onödigt att vara på moderatorerna om ett rubrikbyte när det hela framgår så tydligt i tråden. Nu råkade det kanske bli lite oavsiktlig clickbait men det kan jag leva med.

Skrivet av jnsson:

Låter då som om TS har hämtat Bitwarden utanför Play Store, varför man nu skulle göra det

Ja, den är hämtad från F-Droid. Den här tråden handlar inte om fördelarna med öppen källkod så varför man vill ladda ner appar därifrån behöver vi inte diskutera här.

Av MrPasty
Skrivet av ante84:

EKWB skriver att radiatorn använder Copper H90, lite missvisande är det. Hade varit bättre att skriva Brass H90.

Samtidigt säger vi ju guld även om det bara är 18k också.

Av MrPasty

Här är en bild på fungerande inställningar om någon annan hittar in här med samma problem:

Av MrPasty
Skrivet av Mithos:

Funka hos mig hittils. BankID version: 7.36.21.1

Jag har version 7.36.41.3 och det verkar som att det är en ganska stor uppdatering som kom just idag. Lyckades dock hitta Tjänsten Autofyll som @jnsson tipsade om ovanför och den funkar så min dag är räddad!

Av MrPasty
Skrivet av jnsson:

Nope, har Bitwarden på min telefon och jag kan använda den och Bank-ID. Men du, har du aktiverat detta i Android/Bitwarden när du säger automatisk ifyllnad?
<Uppladdad bildlänk>
Eller har den andra funktionen? I så fall testa med Androids inbyggda Autofyll och välj Bitwarden där istället för Google
<Uppladdad bildlänk>
Så här har jag och det fungerar hos mig med Bank-ID än så länge

Tack för tipset men jag testade med dina inställningar och gissar att det kommer att sluta att funka för dig också när du uppdaterar Mobilt BankID. Det verkar vara tillgänglighetstjänsten som inte tillåts.

Av MrPasty

Jag tror att du har missförstått problemet. Jag har använt fingeravtryck för det mesta i BankID och har inte PIN-koden sparad i min lösenordshanterare. Problemet är att jag nu inte kan använda BankID över huvud taget om automatisk ifyllning är aktiv för Bitwarden utan den säger att jag måste stänga av det för att förhindra bedrägerier.

Av MrPasty

Mobilt BankID tillåter inte längre lösenordshanterare

Jag skulle logga in på Swish tidigare idag men fick felmeddelande om att appen inte kan köras samtidigt som Bitwarden för att skydda mot bedrägerier. Jag använder mig av automatisk ifyllnad med Bitwarden och har inga planer på att sluta med det. Det blir intressant att se hur hårt livet kommer att te sig när man inte kan använda BankID.

Är det fler som har råkat ut för samma sak och kanske har kommit på någon lösning som funkar?

Av MrPasty

Att en bra ansiktsigenkänning till Android-telefoner har tagit så lång tid på sig borde väl rimligen bero på att användare har valt bort telefoner med stora sensorhål i skärmarna. Det var många år sedan recensenter började se det som oacceptabelt och nu är det ju verkligen bara framkameran som får ett litet hål. Kunde tillverkarna av Android-telefoner stansa ut lika stora hål i skärmarna som Apple och ändå övertyga sina kunder att köpa telefonerna så skulle det nog se annorlunda ut.

Av MrPasty

Jag har Fairphone OS som ska vara väldigt likt stock Android 13. Roaming finns under Nätverk och Internet > Internet > Kugghjulet till höger om min leverantör. Om du inte hittar inställningen där så är det nog något specifikt med din telefontillverkare snarare än Android 13.

Av MrPasty
Skrivet av KirderfNossral:

Trafikförordning (1998:1276)
76 § Under färd på väg får från ett fordon
1. inte visas annat än vitt eller gult ljus framåt, samt
2. inte visas vitt ljus bakåt annat än vid backning eller vid arbete som kräver vitt ljus.

Detta gäller dock inte lykta med annan färg som föreskrivits för fordonet.

På ett fordon som färdas på väg får inga andra lyktor eller strålkastare med blinkande ljus användas än
1. körriktningsvisare,
2. larmanordning,
3. baklykta på cykel,
4. stopplykta som är särskilt anordnad som nödstoppssignal, samt
5. lykta som avger orangegult ljus och som är särskilt anordnad som varningsanordning i den utsträckning som Transportstyrelsen föreskriver.

Bestämmelserna i första och andra styckena gäller inte sådana lyktor som används för att ge tecken P11, kör in till vägkanten och stanna framför polisfordonet, enligt 7 kap. 2 § vägmärkesförordningen (2007:90). Förordning (2009:960).

Tack, det var svaret jag sökte. Undrar om cyklisten räknas till fordonet eller om man får ha andra lampor på kläderna.

När det gäller dynamolampan ser den ut att bete sig som jag förväntar mig av en dynamolampa precis när man börjar snurra på hjulet. Däremot ska såklart skenet uppfattas som fast när man har rullat en liten bit i normal fart. Om det inte händer skulle jag gissa att det är fel på lampan. Har för mig att det ska vara en kondensator i den som gör att det blir i princip fast sken trots växelströmmen från dynamon.

Måste ändå påpeka att så långsamt som det har gått att ta sig fram i snön de senaste veckorna har även min dynamo flimrat rejält under bitar av pendlingen. Det händer dock inte förrän jag är nere ganska nära gångfart.

Av MrPasty
Skrivet av mrqaffe:

en lykta baktill som kan visa rött ljus bakåt och tydligt kunna ses på ett avstånd av 300 meter. Baklyktan får var av blinkande typ om den blinkar med minst 200 blinkningar/minut.
strålkastare framtill som kan avge vitt eller gult ljus med sådan ljusstyrka att fordonet under mörker kan föras på betryggande sätt, eller
en lykta framtill som kan visa vitt eller gult ljus framåt och tydligt kunna ses på ett avstånd av 300 meter.
röd reflex baktill,
vit reflex framtill och,
vit eller orangegul åt sidan.

https://www.transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/Trafikregler/C...

Du har tydligen hittat samma regler som jag har och som beskriver vilka lampor som ska finnas på cykeln. Har du hittat några regler någonstans som förbjuder blinkande ljus på cykeln?

Av MrPasty

Jag har hört många prata om att det är otillåtet med blinkande lampor på cykeln men än så länge inte lyckats hitta någon sådan bestämmelse själv när jag har letat. Att cykeln ska ha fram- och baklampor med fast sken framgår tydligt men att det skulle vara otillåtet med blinkande lampor har jag inte sett. Får en känsla av att folk drar slutsatsen att krav på fast sken medför förbud mot blinkande men den logiken är inte jag med på.

Av MrPasty

Många här inne som nämner brusreducering men det kan väl ändå inte vara något som ger upphov till problem, eller?

Av MrPasty

Nytt BankID går att lösa ut med Mobilt BankID, så det löser sig om man har en extra enhet som man kan ha kvar ett giltigt ID på. Annars funkar det också om man har en session som fortfarande är inloggad. Om man vågar kan man alltså lämna banksessionen öppen medan man installerar om sin telefon eller vad man nu gör, sedan är det bara att plocka ut ett nytt BankID i samma session.

Det är dock riktigt dåligt att Windows fortfarande krävs för att göra vissa grejer hos Handelsbanken och det är en anledning till att jag nog ska byta bank. Om jag verkligen behöver göra något med dosa+sladd har jag i alla fall en VM med Windows men det är verkligen helt orimligt att det ska behövas.

Av MrPasty
Skrivet av MagnusOL:

* ArchLinux
Är nog bra med jag har haft problem med den när jag installerade på en Dlink nas , jag var inte kompis och fattade inte hur pakethantering pkg funkade och man behöver extremt kunskap kunna använda sig av ArchLinux

Att du hade problem när du skulle köra på en NAS känns som ett dåligt argument mot en distribution. Även om det inte är en dist som jag skulle rekommendera till en ny användare behövs det verkligen ingen extrem kunskap för att använda Arch. Sedan de lanserade archinstall-scriptet är inte ens installationen jobbig. Pakethanteraren fungerar på samma sätt som i de flesta andra distar.

Skrivet av BM-Mods:

Jag är själv inne på att faktiskt ta steget över till Linux, inte speciellt trött på Windows på så sätt, men mest för att det är kul med nya grejer men måste först kolla så att det jag spelar faktiskt fungerar i Linux

Kolla bara https://www.protondb.com/

Av MrPasty
Skrivet av fille182:

Tjena, tack för alla tips! Mycket uppskattat.
Jag skulle visserligen kunna testa på min Shield TV med, men tänker att det bör funka bättre på Steamdeck då den är kraftigare. Kanske inte spelar någon roll egentligen, men datorn som ska streama till deck/shield är en AMD maskin.

Fick igång big-picture och grejar nu med latens/kvalite på det hela för att få en optimal balans

Moonlight funkar ypperligt på Steam Deck. Det tråkiga är bara att kontrollerinställningarna inte sätts automatiskt efter vilket spel man spelar.

Av MrPasty

Min kom till utlämningsstället idag under eftermiddagen. Det var tydligt att de hade en sjuk massa paket att hantera.

Av MrPasty
Skrivet av Lappen:

Har ni fått era än? Danmark verkar vara trögt, min har legat där hela veckan 🧐

Skönt att se att jag inte är ensam om att få vänta. Först låg min länge i Nederländerna, sedan något dygn i Danmark / Malmö. Nu har den legat mer än ett dygn på vad jag hoppas är min lokala terminal. Med lite tur finns paketet att hämta ut efter jobbet idag.

Gissar att det har mycket att göra med alla leveranser som ska ske efter black week.

Av MrPasty
Skrivet av Aene:

dd från en annan dator med linux?

https://linux.die.net/man/1/dd

Jag skulle också tipsa om dd men sedan såg jag att det var Windows-forumet. Lycka till, forcevision!