Inlägg

Inlägg som Lukeion har skrivit i forumet
Av Lukeion
Skrivet av MiLeS:

Kan det inte vara så att folk började förboka och så får de in mindre partier, men då är det ju redan bokade. Så att det står September som datum kan ju ha att göra med att allt de får in är redan bokat. Fördelen med att bo i storstad är att man kan lägga "hämta och betala i butik", skulle någon annan butik få in det i lager är det ju bara att avboka och plocka där istället. Men kan hålla med, lite surt när det är tomt och lång leverans samma sekund som produkten lanserats.

Jag bokade typ 5 minuter efter att Inet la upp dem på deras hemsida, kanske så får dom helt enkelt inga alls. Nåväl, som sagt inte hela världen. Men jag har alltid varit en lojal kund tidigare. Fånigt kanske! Men 2 månader är lite magstarkt även för mig

Av Lukeion

Ryzen 3700x/3900x

Har alltid köpt alla mina prylar hos inet, bra personal och okej priser! Men denna gång vet jag inte, Inet säger 2019-09-02 för leverans för dessa 2 processorer. Vilken butik kan rekomenderas istället för inet om dessa datum stämmer? :/

Av Lukeion

Tackar för alla svar så här mitt i natten

Tar o köper en ny fläkt (sett att folk rekommenderar Be quiet! pure rock?) samt nyare snabbare minnen o klockar upp cpun till en 4ghz iaf så får den gå ett tag till!

Av Lukeion

Ny GPU, behöver jag ny CPU?

Hej!

Skulle behöva uppgradera min GPU (HD7850), och vet inte om jag måste uppgradera min CPU med?

Moderkort: Asus P8Z77-V LX
CPU: Intel Core i5 3570K 3,4Ghz (Ivy Bridge)
ram: Corsair 8GB (2x4096MB) CL9 1600Mhz VENGEANCE LP
PSU: XFX Core Edition 550W 80+ Bronze

Tanken är att köpa AMD's nya rx 490 om det håller måttet när vi får lite mer benchmarks, annars får det bli en 1070.

Skall spela i upplösningen 5760x1080@60hz.

Kanske borde jag köpa mer minne, men klarar sig cpun?

Av Lukeion

Köpråd dator för film

Hej!

Är så att tjejens födelsedag kommer upp här snart. Då hon har en gammal laptop på en 7 år så tänkte jag köpa någon billig stationär till henne. Allt den skal användas till högupplöst film (1080p) samt Facebook. har väl ingen direkt satt budget men med tanke på att hon inte använder den så billigaste möjliga. En tanke jag fick är om det kan fungera med Intels integrerade cpu/gpu enheter, klarar en sådan HD film? Är väldigt dålig på det här så all hjälp vore jag tacksam för! Skärm behövs förresten inte.

Av Lukeion

Tack så himla mycket för alla snabba och informativa svar!

Av Lukeion

Där ser man!

https://www.inet.se/produkt/6911327/bitfenix-outlaw-svart är mitt chassi och det finns ju som ni säger en slot for 2 och en halv tum!

Dock står det ingenting om att kablage medföljer modekortet https://www.inet.se/produkt/1902261/asus-p8z77-v-lx
Men är det så att det gör det månne tro?

Av Lukeion

Tabbe när jag köpte SSD :(

Hej!

Beställde igår ny dator från INET och tog då en Samsung SSD Basic 840-Series 120GB hårddisk, tänkte ju inte på att jag behöver ett "kit". Jag vet inte riktigt vad jag behöver dock? Något åt detta hållet kanske? http://www.inet.se/produkt/8906222/adapterkit-2-5-till-3-5-me... men är det rätt sorts SATA kontakt tro?

Tack på förhand!

Av Lukeion

http://komponentcenter.pccitybusiness.se/m4n?cat1id=815&famid...

1600kr för 8800GTS g92...bra affär skulle jag vilja säja!

Av Lukeion

606 cpu score i 3dmark03 med en sån prolle känns väldigt fel! Är inget proffs så, men skulle tänka mig att processorn är problemet.

Av Lukeion

du spara precis 500 spänn åt mig, man tackar!:)

Av Lukeion

Klocka amd x2 4600+

Hej. Jag vill börja med att säja att detta blir min 1:a gång jag klockar en processor, har klockat min GPU vid tidigare tilfälle men, är ganska grön.

Processorn sóm skall andvändas är en AMD 4600+ 2,4 ghz stock, stock fläkt (fläkt skall köpas till vid behov) på modekortet: ASUS M2N-E

Andeldning är att det finns lite trevliga processorer på horisonten och jag väntar gärna 6-12 månader innan jag köper en ny.

Frågan är hur mycket jag vågar klocka det? Vilket program andvänder jag? Vilken fläkt är att rekomendera? har tittat runt på forumet men det värkar ju bara vara nya teknologier (6000+++) som är på tal om nu.

Skal självklart rota vidare men all hjälp är välkommen!

Tack på förhand

Av Lukeion
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Stillman_
Du kan köra 4GB minne om du vill, i min mening är det överflödigt och 2gb kommer man mycket långt på för vanligt datoranvändande och spelande. SKillnaden är ganska liten i spel mellan 2 och 4gb. Kör du vista får du ut mer ja, men är det värt det? Och ska du köpa vista blir det ju lite dyrt. Du kan alltid låna Vista av en kompis.

Mhm, men pc-6400 minnen är ju billigt så. tor nog att det kan vara värt det (både age of conan och vista är RAM omättliga, har jag hört)

"Lånar" vista från jobbet:)

Av Lukeion
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Stillman_
3.0 ghz ska inte vara några problem på den där besten Min gamla 4600+ gick till 2.83ghz med originalkylaren.

Okej, tack för hjälpen!

Detta blev mycket billigare än vad jag hadde vågat hoppats. Tror dock att jag ska köpa på mig 2gig mer minne och lägga in vista med, är det någon idé månne tro?

EDIT: processorn är dual core, alla 4600+ kanske är det, men tänkte att det kanske var nämnbart:P

Av Lukeion
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Stillman_
köp ett 8800gts för 1700:- eller 8800gt för 1350:- och nöj dig så tills i höst. Processorn duger fint.

Okej:) har sett dig i flertalet inlägg och du verkar veta vad du pratar om så. Tar ditt ord för det:)

Hur tror du att processorn klarar clockining om man brassar på med en ny fläkt? 3ghz kanske är mycket att hoppas på men, 2,8?

Datorn är nu snart 2 år gammal, och garantierna är borta så nu känner jag att jag vågar klocka utan att det tordes kunna kosta mig stora slantar.

Av Lukeion

Uppdatering, eller ny dator?

Hej, jag har för tillfället detta till hands :
Asus Geforce 7900GTX

2x1024 crosair pc-6400 800 mhz RAM

Asus M2N-E Modekort

AMD 4600+ processor (2,4ghz stock, oclockad)

400w nätagg (oklart varesig det är 30amp eller 14)

det står på boxen där jag fick nät agget i såhär :dc o/p +5v 30a, +12v1 14a, +12v2 15a. så vet inte hur jag ska tolka det

Hur somhelst, så kommer spelet Age of conan nu i dagarna och jag tänkte att lite upggradering kunde komma till hands. Frågan är ju om det är värt att köpa ny amd processor till mitt nuvarande modekort, eller om jag ska köra på intel i stållet? vissa påstår ju trotsallt att AMD är okej att köra på?Vill också kunna clocka ny processor till iaf 3-3,5ghz

Grafikortet är väll det största problemet efter processorn skulle jag vilja tro är helt inne på antingen 9600GX eller 8800GTS (96), som jag fårstått så är 8800gts klart bättre. Frågan är hur mycket bättre är det?

Mja, all hjälp är välkommen då jag inte är helt inne på om AMD är något att satsa på eller ej

Tack på förhand:)

Av Lukeion
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tokviking
Hade du läst lite trådar hade du sett svar på din fråga

Men det var säkert enklast att göra en tråd så slipper man söka lr hur+??

uhm, jag trodde det var mitt kort som var underklockat, jag kan ju inte söka på något som jag inte vet att jag ska söka på, eller??

Av Lukeion

åhh!

tack så mycket, det betyder då att allt stämmer:)

nu kan jag sova lungt igen, det kortet kostar ju trots allt ett par spänn o man vill ju att allt ska funka, vilket det då gör:)

Av Lukeion

Leadtek px7900gtx problem?

Hej!

för det första vill jag bara påpeka att jag inte har hållt på med hårdvara alls innan (ej haft pengar för sånt)

men nu har jag köpt mig en ny dator och jag har ett litet problem som någon kanske kan hjälpa mig med:)

det är så här, mitt nya grafikort heter Leadtek px7900gtx
och det ska vara på 650/1600 *tror jag*

med det är bara 650/800.

här är en bild

http://img242.imageshack.us/img242/4489/winfastpx7900gtxem8.th.p...

som kanske hjälper, hur som helst, ska jag bara dra upp frekvensen med programet som visas på bilden där eller hur gör man?

Tack på förhand!

MVH
Lukeion