Inlägg

Inlägg som Izak80 har skrivit i forumet
Av Izak80
Skrivet av Entash:

Vet inte om Benify för företag ser annorlunda ut men man kommer först in på en sida med några utvalda produkter sen får man gå upp till menyn och välja typ Hemmiljö så fanns AC där för mig iallafall.

Troligen är den en skillnad på "Benify Privat" och "Benify Företag" för jag var precis inne och tittade igen och det var väldigt begränsat med rabbatter och då scrollade jag ändå runt en god stund och undersökte alla menyval osv. Jag får vänta tills jag kan logga in Benify Privat själv helt enkelt.

Av Izak80
Skrivet av Entash:

Hmm ja tyvärr verkar det vara så. Går att skaffa men det kostar någon hundralapp att gå med numera. Benify Privat heter det.

Glömde också svara om ljudnivå, alltså den låter ju ganska mycket. Hade nog varit svårt att somna med den i samma rum. Runt 60 db tror jag, men nog väldigt få AC om ens någon som går mycket tystare.

Jag anmälde mig till Benify Privat och det verkar dröja ca fem dagar innan aktiveringsmailet kommer. Vi testade att gå in på fruns Benify-portal som hon har via sitt jobb men där fanns det knappt något att välja på alls. Kanske begränsar arbetsgivaren exakt vilka erbjudanden man kan få ta del av.

Av Izak80
Skrivet av Entash:

Samma, min betonglägenhet blir fruktansvärd dessa dagar Hoppas elen fortsätter vara billig så den kan gå rätt mycket framöver.

Denna har jag, köptes januari 2023 men nu verkar den gått ur sortimentet: https://www.electroluxhome.se/hem-hushall/klimat-ac/portabel-...

Nyare modellerna de släppt är ganska mycket dyrare än den modellen du kikade på tyvärr. Man kan ju hoppas på någon rea men tveksamt nu när sommaren närmar sig. Det som är bra med ett lite mer känt märke är att man förhoppningsvis kan få ut några mer år av den.

Edit: Denna kostar bara 4155 kr genom Benify! Med koden BENIFY10

https://www.electrolux.se/homecare/air-comfort/air-conditione...

Tack för tipset. Hur gör man för att komma åt Benify-rabatten? Att skriva in koden BENIFY10 gjorde ingen skillnad. Måste man ha ett Benify-konto?

Av Izak80
Skrivet av Entash:

Tyvärr har jag ej erfarenhet men recensionerna är ju sådär, många som skriver om att den låter. Portabel AC är tyvärr i princip omöjliga att hålla tysta på grund av hur de fungerar. 7000 BTU är ju inte heller grymt, möjligen att den kan kyla ner ett mindre sovrum ganska väl. Priset är iallafall ganska trevligt men den återförsäljaren har jag inte heller någon erfarenhet av. Jag hade tur och fick en Electrolux 12000 BTU för ungefär en tusenlapp till och den är lagom för att kyla ner min etta på 40 kvm väl.

ok, ja precis som du säger så gräver man lite i recensionerna så känns den lite tveksam. Hur fungerar din AC vad gäller ljudnivå och exakt vilken modell är det du har?

Av Izak80

Lyfcos portabla AC, någon som har erfarenhet av den? Den verkar ha fått bra betyg av Aftonbladet och verkar framförallt vara väldigt tystgående.

https://cdon.se/hem-tradgard/luftkonditionering-testad-av-aft...

Av Izak80
Skrivet av jnsson:

Det beror på hur mycket utrymme för kameran som de har valt att göra. Rent fysiska mått så är telefonerna identiska enligt GSMArena.

Precis, de är svårt att avgöra om de olika "kamerlayouterna" kommer bli hindret.

Av Izak80

Passar Iphone 13 Pro skal på "vanliga" Iphone 13?

Hej jag och frugan har köpt två Iphone 13 och vill gärna ha tag i skal som både skyddar kameran ("skjutdörr") och fungerar med trådlös laddning. Vi har hittat ett skal från Nilkin som uppfyller dessa krav (se länk nedan) men de är designade för Iphone 13 Pro, kommer de passa våra "vanliga" iPhone 13? Det är lite delade meningar om man söker på det men någon här kanske har testat och vet på egen hand?

https://skalhuset.se/mobiltillbehor/apple/iphone-13-pro-max/i...

Av Izak80

Fråga till er med erfarenhet av "Irig Pro Duo"

Hej, har precis köpt en "Irig Pro Duo" för att snabbt kunna spela in mig själv samt musikelever med lite bättre kvalité. Har precis fått hem den och undrar lite över "fantommatningsknappen" (se bilden nedan). På min enhet är det ganska svårt att sätta på och stänga av den då knappen man gör det med sticker ut väldigt lite (i jämförelse med "direkt monitor knappen" som sitter på andra sidan och sticker ut betydligt mer) och det är därför svårt att få grepp om den med fingret eller nageln. Jag tänkte höra om det är samma problem på alla "Irig Pro duo enheter" eller om det bara är min som skadats på något sätt. Vill också förtydliga att det går att sätta på och stänga av fantommatningen men att det är ganska svårt att göra det snabbt.

Av Izak80
Skrivet av Novdid:

Jag kunde inte hålla mig och slog till på en 65" G3 för knappt 20000 på kampanjen nu på Power (20%) . Uppgraderar från en lika stor C8 och är mycket spänd på vad MLA-panelen ger!

Bra pris, ligger själv och väntar/hoppas på att C3 65” går ner till runt 15-16000kr.

Av Izak80
Skrivet av Vispsleven:

Produkt: Seasonic G12 GC Series 750W 80+ Gold
Länk: https://www.amazon.se/gp/product/B093H15FX8/ref=ppx_yo_dt_b_a...
Kategori: Nätaggregat
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5711363
Pris: 796 kr efter prime-rabatt

Man hittar ju aldrig bra billiga nätagg längre så detta är nog välkommet, särskilt om man missade inets rm750x-drop för 799 kr någon stream sedan.

Är erbjudandet över? Jag är Prime-medlem men för mig står det trots det 929kr?

Av Izak80
Skrivet av nu1mlock:

Fan, har dom någon sådan begränsning här? Jag som trodde att jag hade lyckats lösa det lite snabbt

Ja, man måste gå in i servicemenyn för att kolla total tid här i Europa.

Av Izak80

Tyvärr tror jag inte att detta funkar på LGs tv-apparater som sälj i Europa.

Av Izak80
Skrivet av bennyfax:

Kan du på ett säkert sätt kolla antal timmar är det bra men om du är nojig och inte har brådis hade jag väntat på erbjudande från butik alternativt att du får ett riktigt bra erbjudande på begagnad tv. Folk kan vara ärliga men också skriva vad som helst för att sälja lättare så jag hade gått på när tv:n är köpt samt pris och förväntat mig att den är använd normalt.

Svårt att se slitage på en tv men som ett varnande exempel köpte jag senast en mus i nyskick på blocket som var använd extremt lite men musfötterna var hyfsat använda kunde jag se. Ok, kanske kördes den på bordet istället för musmatta men hade dessutom lite slitage på ovansidan efter handen och det är inget som uppstår vid litet användande.
Jag var ganska nyligen i en sportbutik där en småbarnsmamma ville lämna tillbaka ett par barnskor. De hade bara testats en gång och hon och personalen hade en livlig diskussion om återköp och så vips frågade hon mig vad jag tyckte. Jag ogillar oärlighet eller vanföreställning och påpekade vecken på ovandelen som bara uppstår vid en hel del användande så hon gav sig

Tack för tipset, kanske skall avvakta ändå då det rör sig om ett pris norr om 10000kr för en 65" och två år gammal tv.

Av Izak80
Skrivet av Thomas:

Vågar på vilket sätt?
Garanti kan ju påverkas, även om jag skulle tro att det inte är någon stor grej. Utöver det är det ingen direkt risk så länge som du inte knappar runt hejvilt, utan kör "se men inte röra" som grundregel.
Se till att undvika "IN STOP"-knappen helt bara!

Det går även att göra allt detta med programmet ColorControl om du har en PC (helst bärbar ) du kan använda istället.

Ja det är väl just det där med garantin jag syftar på, jag vill ju inte att den skall påverkas om jag väljer att inte köpa tvn, men jag kan fråga hursomhelst. Något annat som kan vara viktigt att kolla på förutom det uppenbara?

Av Izak80

Hej är i begrepp att köpa en begagnad LG Oled som enligt ägaren är i nyskick och bara varit igång en timme. Då det rör sig om ganska mycket pengar ändå undrar jag om man vågar ta med sig en service-kontroll och på plats gå in i service menyn och kolla att den verkligen varit igång så länge som säljaren påstår? För övrigt, nollställer en ”fabriksåterställning” tvn till som om den vad ny?

Av Izak80

LG CX 55" i mycket fint skick. Jag tänker mig efter lite funderingar att lägga ut den för 4000kr, låter det rimligt?

Av Izak80
Skrivet av Danieleet:

Ah, annars (om du har tillgång till Mecenat) så går det att få en S90C för 15404 kr

Tack för tipset, har även kollat på den men jag vill hellre ha en Oled från LG.

Av Izak80
Skrivet av Danieleet:

Går att få en 65G2 för 16140 nu om det är intressant, se tipstråden

Tack, jag har spanat lite på den men kommer inte sätta upp tvn på väggen så därför tillkommer kostnaden för ett ”ställ” också.

Av Izak80
Skrivet av Clasito:

Jag har riktigt svårt att se att den kommer bli billigare än så här. 55" LG C-serien brukar bottna runt 10k strecket men det är ofta runt sommaren, inte våren och speciellt inte i februari.

Ja precis, juli brukar vara månaden då de bottnar innan eventuella Black Friday erbjudanden. Jag sitter själv och väntar på att LG C3 65” skall gå ner i pris och har därmed precis kollat på prishistoriken.

Av Izak80
Skrivet av Clasito:

Nästa gång 2023 modellerna blir rejält nedsatta (till BF nivå eller lägre) brukar ske på våren när de verkligen behöver rensa ut lagret inför 2024 modellerna. Oftast handlar det bara om någon tusenlapp mindre så det är inga enorma summor heller. Pallar man inte vänta 2-4 månader är cashback dealen helt ok.

LGs rabatt via hemsidan är svårt att slå dock.

Ja, följer man trenden som varit tidigare år så brukar det ske i maj/juni. Bättre att vänta, det är vad jag kommer göra.