Inlägg

Inlägg som enix har skrivit i forumet
Av enix

Använder FB Marketplace då det är smidigaste plattformen för att sälja saker på när man bor i Tjeckien som jag gör.
Dock får man stå ut med den el stolpskott och vissa scammers och folk som försöker köpa grejer extremt billigt av en (när jag redan är generös med priset, folk i det här landet har inte lika mycket pengar som i väst).

Är dock för lat för att lägga ut saker på sale på ebay, orka hålla på och skicka saker.
Nä folk får komma till mig fysiskt och hämta det.

Av enix

Hade en iPhone4 32GB när den släpptes 2010 och hade den i några år men sen skiftade jag över till Android och haft diverse olika Android lurar sen dess.
Men är påväg tillbaka in iOS träsket och vet att nästa mobil blir en iPhone, men jag vill att den ska ha USB-C (iaf den primära) och sen fixa en äldre iPhone för jobbet.
Är så less på de problem jag har med OnePlusen, typ att när man snackar samtal med någon så försvinner ljudet väldigt snabbt och att volume slidern har slutat fungera helt (den är permanent på mute, kan inte ens få den att vibrera för inkommande samtal).

Av enix

Hade varit trevligt att se detta på WebOS också.
Saknar konsol för tillfället men har en 300/300 fiberlina hemma så nåt sånt här skulle kunna vara värt ett test.

Av enix

Half-Life, Unreal och Quake2 var en upplevelse för mig som grabb, Voodoo2 gjorde sitt jobb med att skapa den magin

Final Fantasy 7 hade också stor impact på mig, allt var så perfekt.

Av enix
Skrivet av pt96hni:

Notera står ingenting om Thunderbolt 4 support i apples spec:ar för M2 Air, endast Thunderbolt 3 / Usb 4 support.

Det är mest för att vara future proof, en bra Thunderbolt docka kostar ändå en rejäl slant

Av enix

Sålde de flesta av mina spelkonsoler pga intresset för gaming sjönk.
De senaste jag ägde var PS4 och Nintendo Switch.
Nu har jag bara en gammal moddad xbox360 premium och en Playstation2 och en Playstation och SNES som står hemma hos föräldrarna.
Det enda i konsolväg jag har kvar i min lägenhet är en Pong konsol från 1976, ärvde den från mormor/morfar så den kommer jag aldrig göra mig av med, den står bara i hyllan och är inte inkopplad

Om jag får ett ryck och vill spela äldre konsolspel så finns ju OpenEmu för min M1 Mac Mini

Av enix

Blir en M2 MacBook Air för mig senare i år tillsammans med en usb-c/tb4 docking station.
8 Cpu core, 10 GPU cores, 16gb ram, 512gb ssd - 52 000 CZK drygt (här i Tjeckien).
Befintlig Mac Mini får en annan roll i hemmet Mediacenter kanske.

Av enix

"Har du ägt ett 3Dfx-kort?"
Minns fortfarande Voodoo2 med 8MB som använde PCI Var ett jävla lyft från det integrerade ATi eller vad det nu var som jag hade i Pentium2 burken (en svart IBM Aptiva tower).

Coolt projekt förövrigt

Av enix

Arbete: Använder Atom för anteckningar för mina projekt men har ändå den gamla dåliga vanan att öppna Notepad först oavsett.
Hemma: Glömmer att stänga Chrome med massa tabs i t.ex mer än en vecka och så sorterar jag aldrig när jag gör backup av burken, klumpar ihop allt som inte har med downloads att göra i en folder och skickar antingen till molnet eller till NASen (iaf på Windows tiden var det så, har ännu inte börjat på Macen).

Av enix

Toapapper i stora mängder så jag slipper tänka på att köpa fanskapet i ett halvår minst (billigaste jag kan hitta).

Av enix

Blev en 65tum nu senast när jag köpte en TV i December.
Blev ingen 120Hz direkt utan bara en vanlig LG med 60Hz, närmare bestämt "LG 65NANO75P".
Väldigt nöjd med den och duger för mina behov (glor mest på film och serier).

Av enix

FB Messenger, WhatsApp, Signal, Discord

Av enix

Är 32år och mitt spelintresse har sjunkigt genom åren, när jag var barn och tonåring så spenderade jag sjukt mycket tid framför tvn och datorn och spelade. När jag vid 24års ålder flyttade utomlands så började jag tappa intresset mer eftersom jag också sen dess alltid jobbar vid en dator så vill man gärna göra annat när jobbpasset är över och pga diverse hälsoproblem jag börjat få så måste jag prioritera andra saker i livet nu (plus att man har en tjej att spendera tid med).

Spelandet fick en liten comeback under corona pandemin eftersom det var total lockdown i Tjeckien där jag bor, så det gick ju inte och göra så mycket annat än att jobba och spela men nu är ju allting öppet igen.

Sen har det inte och göra bara med allt det personliga, det är också det som säkert andra har påpekat i den här tråden, man vill inte spendera 599SEK (2000Czk ungefär i Tjeckien) på ett spel som man antingen spelar ut snabbt eller lessnar på efter 30minuter, tycker alla spel verkar vara Open World och alla spel ser fan likadana ut, lite olika grafik bara.

Just nu har jag tagit en stor/långvarig break från gaming, har inte ens en PC eller konsol kvar (kör bara Mac nu), möjligtvis köper jag en Nintendo Switch2 (om nu Nintendo gör en sådan) i framtiden om den får 4K stöd i dockan och kanske 1080p när man är on the go.

Lustigt det där hur saker ändras, jag hade allt från PC riggar, Gameboy, NES, SNES, N64, PS1, Gameboy Color, Dreamcast, PS2, Gameboy Advance, Gamecube, Xbox, PSP, Wii, xbox360, PS3, PS Vita, PS4, Nintendo Switch.

Av enix

Första gången jag såg internet var hos min äldre kusin cirka 1994-1995, tror det var aftonbladet och Altavista som jag såg (jag var en liten grabb).
Men det dröjde tills 1996 innan man hade internet hemma, jag tror det var 33k hastighet (1998 uppgraderades hastigheten till 56k).
Det var först 2001 som man fick första bredbandsanslutningen och det var på 0.6mbit, men det var ju rena rama drömmen i hastighet jämfört med vad man hade innan
Den största uppgraderingen var nog att man kunde surfa medans morsan ville ringa samtal på landline telefonen.

Av enix

Optisk media i en dator har jag inte använt på cirka 12år, tror sista gången var för att läsa en Windows7 install dvd eller nåt sånt.
Nuförtiden är det ju streaming, NAS, Cloud och lokal SSD lagring som gäller.

Men med det sagt så finns det säkert fortfarande ett användningsområde och behov för bluray brännare för en mindre marknad så det är väl bra att det fortfarande produceras.

Av enix

FB, Instagram, Linkedin, WhatsApp, Telegram, Discord och Signal och givetvis IRC (om det nu räknas)
Alla jag känner är inte på samma plattformar så är lite överallt, Linkedin har man för jobb relaterat.

Av enix

Såg filmen på premiären klockan 00:07, den var ok men jag gillade verkligen inte slutet.
Bra skådespelare och allt men deras potential användes inte fullt ut.
Hur ska de kunna förklara det i nästa film? En ny reboot?

Av enix

Jobbar hemifrån fortfarande sen 2020 och det kommer nog vara så ända tills någon gång 2022 (bor utomlands i Prag, Tjeckien).
Är så jäkla nice att jobba remote så jag kommer ha det som krav på nästa jobb att det måste vara remote

Av enix

Bor i Tjeckien (Prag) och här har det varit helt galet sen det började 2020.
Så jag ska berätta hur det har varit här nere.

Under första vågen gjorde regeringen allting rätt och stängde ner hela samhället på en gång, det var extremt låga smittosiffror och knappt några döda alls.
Sedan bestämde dom sig för att öppna upp samhället under senvåren/början av sommaren och det var som att folk hade glömt bort att pandemin existerade, ingen bar munskydd längre och många brydde sig inte om social distansering på 2meter och folk trängde ihop sig i klubbar och annat.
Det kom varnande rapporter redan under Juli att det var påväg att gå åt helvete men varningarna ignorerades och under sena augusti så plockade det upp fart och accelererade rejält under september pga skolorna var öppna igen.
I mitten av Oktober började lockdown2 och det innebar också den här gången utegångsförbud mellan 21:00 och 05:00 såvida du inte hade giltigt skäl (typ rasta hunden, om du var påväg till eller hem från arbetet eller var påväg till sjukhuset).
Strax före julafton så öppnade de försiktigt upp affärer igen och tog bort nattförbudet allt för att inte göra befolkningen förbannad, vi hade fortfarande högt smitto-antal och döda (vid det här laget har vi redan passerat Sverige!).
27e december (om jag minns det rätt) så bestämde dom sig för att det var dags att stänga ner allt igen så nyårsafton det året var väldigt märkligt med utegångsförbud vid 21:00.
De har sagt att de KANSKE öppnar upp samhället lite igen den 23e januari (dvs tillåta affärer att vara öppna och frisörer och sånt) men med tanke på de höga siffrorna och konstant nya smittade och döda så tror jag det kommer bli förlängt och hålla hela vintern ut.

Jobbat hemifrån ända sen mars 2020, jag tycker iofs det är ganska nice men det är lite tråkigt emellanåt, man saknar det sociala.
Generella regler som har gällt sen första vågen: Ha alltid munskydd på dig i public transport och när folksamlingarna blir för täta (typ på trottoarer och torg och i affärer osv) och se till att hålla avstånd till varandra och tvätta dig ofta (tyvärr är folk dåliga på alla de här punkterna och polisen är lite slappa med att följa upp reglerna och straffa folk som inte följer lagen).

Det största problemet är folk som är emot munskydd, som bär munskyddet fel, och som tror att deep state är ute efter att förslava oss allihop (konspirations teoretikerna är ganska många här, spec bland lokalbefolkningen) och ignoranta ungdomar som skiter i andras hälsa och liv bara för att de vill festa och ha kul.
Jag själv älskar att gå på krogen efter jobbet och såna grejer, men det vore bättre om alla hjälps åt istället under denna svåra tid, så jag blir förbannad när dessa idioter stretar emot hela tiden och förlänger det här jäkla lidandet.
Ge mig vaccinet så vi kan leva igen....
Hur som, klarat mig ifrån att blivit smittad av corona (har testat mig och visat mig vara negativ).

Av enix
Skrivet av [SmR]BMF:

5700u kanske blir en billig en? 8 kärnor 16 trådar till lågt pris i en laptop kan nog hitta sin publik, är iaf min gissning.

Även om jag inte gillar det här med att i princip rebranda produkter och få det till att låta som något helt nytt så blir det nog inte så dålig cpu iaf ändå.

Jag skulle lätt kunna tänka mig en sån här i en billig laptop (bor i utlandet och laptops i denna prisklass är vad jag får förhålla mig till och jag behöver något nytt under detta år).

När jag syftar på "billig" så tänker jag på laptops som Lenovo IdeaPad 14" som har en modell idag med 4700U.
Har för mig att den t.om bara kör i nuläget en config på 8/8, rätta mig om jag har fel, för isåfall blir det ju en förbättring om det blir en refresh.