Inlägg

Inlägg som Laars har skrivit i forumet
Av Laars

Har inget emot alla som använder adblocker men blir det inte så att om vi säger att hälften av alla användare som är inne på youtube använder adblocker så behöver youtube ha dubbelt så mycket reklam?

Jag tycker youtube lite är riktigt skönt att ha. Priset är lätt värt vad man får.

Av Laars
Skrivet av Finnpajsarn:

Jag använder chrome tillägget "return youtube dislike button" så då ser man dislikes igen.

Tack för tipset. Det fanns för firefox också

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/return-youtube-dislikes/

Av Laars

9/10 Är väl lire retro/nitendo nörd

Av Laars

Alltså det minsta youtube kunde gjort är ju att ha ett val så man själv kan aktivera dislike knappen igen för sin egen kanal. Så kan dom stora företagen och andra som känner att det blir känsligt dölja den medans alla andra kan köra på som vanligt.

Av Laars

Ursäkta men asså fy f*n. Nu har dom lagt in fuktionen. Jag är glad att jag hittat dom kanaler som är bra. Då kommer typ fler ungdommar inbilla sig att bara för att det är poppulärt så är det bra. Youtube är helt ologiska.

https://memegenerator.net/img/instances/74703779/most-illogical....

Då kommer säkert fler mainsteam bloggare och annan oinressanta saker på youtube få ännu mer uppmärksamhet. Gah förlåt jag är en negativ boomer, men det står jag för haha.

Av Laars

Kommer sluta köpa pepsi.

Jag kan inte njuta av en läst utan socker. Chips och en läsk med light dricka skulle förstöra upplevelsen om man ska titta på en film eller nått. Försöker ibland öppna upp mig och smaka på någon light produkt men det är någon syntetisk/sliskig smak som inte bör vara där som i värsta fall stannar kvar i munnen. Känns typ som att äta en smörgås utan smör, man tar bort något gott som borde vara där.

Sen är sötningsmedel mer beroende än socker (iallfall när jag läste om det för typ 5 år sedan). Så tror man kan bli fetare av att gå från socker läsk till sötningsmedelläsk eftersom man blir mer beroende och äter med sockrade produkter över lag.

Jag anser att ciggaretter, friterad snabbmat och alkohol är värre. Så varför sluta sälja sockerläsk?

Av Laars

Känns lite som när jag gick musik på en folkhögskola. Alla klappar händerna och ger bara beröm även fast någon sjunger dåligt.

Asså man orkar ju inte läsa hur många like en video har förhållande till visningar. Man har ju hela tiden kollat på mätaren hur mycket den är helsvart(like) förhållande till grå(dislike). Spontant låter det inte i rätt riktning.

Av Laars
Skrivet av snajk:

Utanför det så måste ju företaget kunna motivera exempelvis varför du får en mindre ökning än din kollega med samma jobb.

Min kollega som jobbat 1 år längre än mig säger att han fått ganska bra i ökning på sin lön under tiden han varit på Telia. Han har dock jobbat med andra jobb innan (på posten i typ 5 år) medans jag ej haft en fast anställning tidigare. Han gör lite mer jobb och är lite viktigare som kollega i prestation i min avdelning men jag ligger inte långt efter. Så låt säga om han får ut 2000kr mer än mig efter skatt varje månad, så borde jag kunna använda det som argument? Men chefen får väl inte säga vad sina kollegor har i lön eftersom det är tystnadsplikt på det. Behöver jag ta det i så fall med facket så får dom kolla upp om det är skillnad i lönerna så får dom i sin tur kontakta min chef för att säga att han behöver öka min lön?

Skrivet av Rouge of Darkness:

Tror vi fått typ 1.5% per år ungefär sen jag började här 2019 eller nå sånt så typ +350:-/mån per år innan skatt ungefär jag har If metall men tror inte de är aktuella som telefonförsäljare dock.

Jobbar inte som telefonförsäljare. Jobbar med teknisk felsökning (support).

Av Laars

Ursäkta: Felrättning (fast anställd i 4 år ska det va) (1 år anställd på bemanningsföretag).

Skrivet av narya:

Ovanstående är direkt felaktigt. Möjligen tänker du på fackförbundet Ledarna.

Jag skulle rekommendera att i första hand förhandla lönen själv. Har du bara fått 400:- på 5 år så har du fått extremt låga höjningar och bör haft en del samtal med din chef redan om varför och vad du behöver göra för att få högre lön. Det har du rätt till enligt kollektivavtal som jag antar ni har.

Men vill du gå med i fackförbund skulle jag gått med i det som har en lokal klubb, då kan du få bäst och snabbast hjälp i frågan.

Bland normen på vår avdelning på Telia har jag mer ansvar och ligger bra till i mina mål. Förra året var jag nära på Mycket bra arbetsprestation över hela året. Jag har förbättrat det nu så borde ligga på mycket bra nu. Så ja finns ju klart bra argument till ett samtal kring lön.

Sen har jag Cisco certifikat och 2 år utbildning som stadsingenjör med godkända betyg men det är inget som dom tar med. Chefen är intresserad av siffror i prestation och inget annat. Men ja jag förstår Chefen också.

Det är 3 stycken jag känner. En ledare och två hedersmedlemmar i Seko som jobbar på Telia. Dom har även ett eget rum på Telia endast för Seko. Så ja det känns vettigt att gå över till Seko. Så det är nog det du menar med Lokal klubb. Jag jobbar och bor i Sundsvall. Då kan man gå och fråga dom också.

Av Laars

Seko vs Unionen. Vad tycker ni?

Hejsan

Jag har legat på nästan samma lön som jag gjort när jag började på Telias företagsupport sedan jag blev fast anställt. Har varit fast anställd i snart 4 år. Har fått totalt 400kr efter skatt i löneförhöjning under denna tid. Jag har mer ansvar och mer uppgifter så jag har logiskt sätt rätt till mer lön. Jag sitter och funderar från att gå från Unionen till Seko eftersom jag hört bättre ryckte om dessa. Har hört att dom t.om biland själva hör av sig till den anställde om dom märker att denna person inte har rätt lön t.ex.

Har ni några andra saker att tillägga för att jag ska gå från Unionen till Seko som mitt nya val som fackförbund?

Är egenligen endast kvar i Unionen endast för att jag får rabbat på min bilförsäkring och bostadsförsäkring och dom är billigare. Sedan är det inte helt fel att få både glögg, hambugare och annat fika från Seko medans Unionen endast kommer med några små Juleskum i december.

Vad har ni för tankar?

Mvh Laars

Ursäkta: Felrättning (fast anställd i 4 år ska det va) (1 år anställd på bemanningsföretag).

Av Laars

Hoppas den blir bättre än 12 an. 12 är säkert bra för många men för mig som jobbar med bl.a mobiltäckningsfrågor för företagskunder har jag aldrig stött på en telefon som haft så många problem med samtal som iphone 12 under dom snart 5 år jag jobbat. Oftast problem utomlands men även inom Sverige.

Av Laars

Är singel (tyvärr). Så har lite mer tid på mig att göra saker.

-Träning. (löpning, simning och gym). Haha, Så jäkla skönt att lämna mobiltelefonen i omklädningsrummet efter jobbet och varva ner i simbassängen.
-miljöfrågor. Varför klimatet förändras. Hur jorden mår och mådde tidigare.
-Trummor. Helt fantastiskt kul när man spelar med rätt basists.
-Bakning och matlagning. En god butterkaka eller hemmagjort rostat bröd med marmelad och en kopp te slår det mesta när man myser framför en bra film.
-LP skivor. Tror jag hittat tjusningen i det men svårt att beskriva. Får mig att koppla av efter jobbet ibland.
-Retro spel (Nintendo).
-Bio Går faktiskt själv på bio ibland. # YOLO.

Av Laars
Skrivet av DavidtheDoom:

De två första länkarna är identiska, men skulle tro att ull är bättre än fleece.

Ja där ser man. Nu har jag fixat länken. Det var denna som fattades.
Länk

Av Laars
Skrivet av mrqaffe:

Prova nån typ av huva från byggsektorn, det finns många olika typer designade att användas under hjälm och de funkar också för cykelhjälmar.
Och ett regnskydd/reflexöverdrag över hjälmen ger som sagt ett värmetillskott det också även om det inte räcker när det blir kallt om öronen.

Den här 3 olika mössor såg ganska lovande ut (ull andas ju ganska bra):
Länk
Länk
Länk

Edit: Fixat länken nu.

Bara den inte blir för tjock så hjämen inte fyller sin rätta funktion. Men man kan ju testa och se.

Av Laars

Någon som har något tips för dom som cyklar på vintern och vill hålla huvet varmt? Jag köpte en tun cyckelmössa som ligger under hjälmen men får klåda om jag använder den varje dag till och från jobbet. Har ni tips på någon annan mössa eller överdrag på hjälm som motverkar vinddraget?

Av Laars
Skrivet av twit:

Det där beror mer på fiberns kvalitet, hur den behandlats och hur tyget är vävt än materialvalet. Både bomull och bambu behandlas generellt rätt hårt. Organiska fibrer tillåter generellt mer luftpassage medan syntetiska fibrer är tätare, så man kan väl generalisera med att de förstnämnda "andas" bättre.

Haha attans, då har jag beställt bambukallingar för typ 1000kr från 3 olika märken(från Comfyballs, Frankdandy och resteröds) Jag kanske får skicka tillbaka dom eftersom det är viktigt för mig att dom andas bra och inte känns instägd eftersom jag sitter större delen av dagen vid datorn på jobbet. Har ingen kundskap om textiler men syntetiska material brukar jag undvika eftersom jag hört att dom inte andas.

Men ja om jag tycker bambu andas bra eller inte kan jag skriva här i chatten så kan ju ni få nytta av det iallfall. Kan även skriva vilken av märkena jag tycker är bäst i passform os.v om jag inte skickar tillbaka dom. Dom 3 märkerna verkar vara dom mest poppulära i denna tråd iallfall.

Av Laars

Haha väcker liv i denna tråd.
Upplever någon att bomullskallingar är varmare än bambukalligar, är det tvärtom eller typ ingen skillnad?

Bomull är ju kännt för det "andas" vilket är possetivt. Har även bambukallingar denna känsla så dom inte känns instängda?

Av Laars
Skrivet av Sparre:

Jag skulle rekommendera följande:
1. Provsitt en eller flera kontorsstolar från välkända tillverkare som RH, Kinnarps, Håg osv.
2. Beställ en dyna och testa med nuvarande stol, t ex https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B07SZ1X9GS/

Jag är skeptisk till gamingstolar i största allmänhet. Du skulle kunna provsitta den i någon timme om du har möjlighet.

Finns det fler som rekomenderar den sittdynan? Eller finns det någon annan som kan vara bättre? Jag har en jysk-stol för typ 500kr som inte går att sitta på (jag sitter på en kudde på golvet just nu haha). Sparar till en riktig kontorsstol men kommer ta lite tid.

Av Laars

https://i.imgur.com/fRj8L34.jpg

Underhållning på hög nivå.

Av Laars
Skrivet av Phod:

Duschar man innan så luktar man inte klor efteråt, eller i alla fall inte så mycket. Det är när kloret reagerar med smutsen på kroppen som den karaktäristiska lukten uppstår.

Ja då finns det både Fluortanter och klortanter.