Inlägg

Inlägg som Jonny Myran har skrivit i forumet
Skrivet av jehuty:

Att skriva 10 inlägg för någon som inte vill skriva är som att be en introvert att prata med 10 nya personer. Det är inte en lätt uppgift.

Språkpolisen här. Det låter mer som en person med social fobi. Introverta har inte nödvändigtvis några problem med att prata med nya människor, även om de tenderar att föredra mindre sociala omständigheter

Jag kan skryta med att idag ha installerat det i särklass fulaste 3080-kortet – Galax RTX 3080 SG, som har en extra, valfri fläkt som man trycker dit ovanpå kortet, alltså på motsatt sida än de vanliga tre fläktarna, så att den drar ut varmluft från kylflänsen.

Men jag bryr mig inte så mycket om utseendet, och det rullar på bra med maxade inställningar i Control (1440p-skärm och DLSS) och låg på 70-73 grader med en rumstemperatur på kanske 27 grader.

Riktigt tråkigt, när det kändes som att vi äntligen skulle få en konsolgeneration med en ganska hög lägstanivå för utvecklarna att ta hänsyn till.

Skrivet av UndaC:

Det är värt att ha i åtanke att allokerat minne inte nödvändigtvis innebär att allt minne som allokeras behövs tidskritiskt.

Spelmotorer/hårdvara/drivrutiner/api:er idag är mycket smartare än vad de var förr när det mer var:
Ha tillräckligt mycket minne och spelet flyter eller ha för lite minne och spelet är en slideshow eller stannar upp helt när nya assets laddas in.

I modern tid är det många spel som allokerar mer minne än vad de strikt behöver för att upprätthålla prestanda. Konsekvenserna av att ha mindre minne kan t.ex. "bara" vara korta hitches när assets skiftas ut eller texture pop ins när lågkvalitativa assets byts ut mot högkvalitativa. Givetvis kan ju sådant vara väldigt oönskat också men ibland är skillnaden knappt märkbar.

Därmed inte sagt att 8 eller 10 GB räcker till allt förstås. Men man kan bli "lurad" om man bara utgår från att kolla VRAM usage på kort med mycket minne.

För oss tekniskt oinsatta, hur stor skillnad gör det faktum att de nya korten har GDDR6X?

Jag var ganska sen på bollen, så min första är den 1 TB från Crucial jag kör på idag

Riktigt, riktigt tråkigt. Grant är verkligen någon som präglat mina ungdomsår med sitt medverkande i Mythbusters, och han har lämnat oss alldeles för tidigt. Han verkade verkligen vara en sympatisk och härlig människa.

Här i Sydostasien har vi en kedja med glassrestauranger från USA som heter Swensens. Riktigt bra kvalitet och inte överdrivet dyrt.

Favoritsmakerna inkluderar "blueberry cheesecake", "sticky chewy chocolate" och "rocky road", och det finns massor av roliga tillbehör att lägga till, som smaksatt ris och olika typer av nötter. Man kan även få byttor med glass hemlevererade (med torris som man sedan kan lattja med).

Tre – en stationär speldator och två laptops som jag främst använder för jobb när jag är på resande fot.

Tittar inte om det rör sig om DOTA, CS eller liknande, men Rocket League kan vara riktigt roligt att se på.

Lirar för fullt, och det är riktigt grymt. Helt otrolig detaljrikedom i miljöerna och stark story hittills.

Skönt, då hinner man skaffa nästa generations grafikkort så att man kan fläska på med RTX och annat godis.

Riktigt roligt för dem, och framförallt en sjukt spännande teknik som låter spelutvecklare lägga kraft på annat än att sitta och pilla med texturer.

Skrivet av RedbullF1:

Han har dock i5 6600k?

Det är två olika personer som frågar.

Skrivet av backlulund:

Inte bara det, en Full Stackars Utvecklare

Inte konstigt att den förra stack.

Jag blir helt klart besviken om vi inte får lite info om 3000-serien. Efter att ha "härdat ut" med mitt 980ti i flera år är det dags att fläska på med något ordentligt inför Cyberpunk 2077.

Det är svårt att få vettig kylning i P400S eftersom luftintaget framtill är så otroligt dåligt. Prova att tag av fronten och se vilka temperaturer du får.

Är det betydligt bättre kanske du ska överväga att ghettomodda fronten genom att borra några väl tilltagna hål i den och täcka dem med någon form av dammfilter (även om ljudnivån givetvis kommer att påverkas av det).

När jag dubbelklickar i Chrome för att göra till helskärm får jag först ett vitt fält i nederkant som bilden sedan "fyller ut". Det hela tar typ 0,5 sekunder och videon fryser inte under denna process.

Jag skulle absolut provat att byta ram, eller åtminstone testa en sticka/plats i taget. Vet inte hur många "datorhaverier" jag fixat bara genom att pilla på RAM-minnena, inklusive datorer som bara visat svart skärm när man startat dem.

Flyttade nyligen från ett fristående envåningshus till en pytteliten lägenhet på typ 25 kvadrat med frugan. Vi kom fram till att vi aldrig nyttjade det extra utrymmet, och den nya hyran är bara en tredjedel av den gamla.

Det är jäkligt litet, men tycker det fungerar riktigt bra. Vi har gym, pool och lite annat på taket, så det är riktigt trevligt.

Scissor switch. Oslagbart när man (jag) vill skriva snabbt.