Inlägg

Inlägg som Neonodia har skrivit i forumet
Av Neonodia

Vägra betala p Avgift pga ingen kontant hantering, Sms / app betalning

Någon som känner till om detta funkar?

http://my.jetscreenshot.com/demo/m_20200117-fcvc-127kb.jpg

Är så trött på P bolagen och deras jävla jobbighet att behöva ladda ner olika appar beroende på vart man parkerar och ingen möjlighet att betala pga ingen P automat i närhet

Av Neonodia

Tack för input, jag börjar med lite med Youtube, är själv ganska avancerad IT människa men har aldrig varit speciellt intresserad av Hacking, Cracking etc. Tänkte att det kunde vara en intressant grej att kolla igenom. Något jag hatar är Engelsktalande Indier som bryter på Grötiska.

Av Neonodia

"Hacking utbildning!" Udemy

Någon som testat på denna och kan dela erfarenhet om det är en bra liten utbildning att gå?

https://www.udemy.com/course/learn-ethical-hacking-from-scrat...

Verkar vara prisvärt med kampanjpriset men vill ändå inte slänga pengarna i sjön

Av Neonodia

Nej!

Av Neonodia

Jobbar du på ett ställe utan vägguttag, eller sitter på Kaffer utan ström? Majoriteten av ställen har idag möjlighet att ladda under tiden man sitter på plats. Så hänger inte med i ditt dilemma.
Tänker mest vad som är mest rimligt, ha 20 kg blybatteri på släp, eller ta fram ½kgs laddaren

Av Neonodia

Varför inte bara brygga din nuvarande? Eller om den inte stöder det stänga av dhcp och router funktion och köra router<> router

Skrivet av nu1mlock:

Vet inte vilken router det är du menar. Huawei har flera modeller.

Jag borde ha varit tydligare i min tråd - jag behöver en router med stöd för externa MIMO-antenner (därav länkar till nuvarande antenn), så "vanliga" routrar är normalt sett inte intressanta.

Av Neonodia
Skrivet av pv2b:

Problemet är ju att datorn inte startar. Hur ska han in i BIOS då?

DOH, Hade otur när jag tänkte.

Av Neonodia

Du kan testa att ställa om i bios att datorn skall "PowerOn" vid powerreset och spara konfig och testa med strömbrytarn bak på datorn

Av Neonodia
Skrivet av mrqaffe:

Inget av alternativen, beställ utskrifter från ett fotoföretag för om du inte kontinuerligt skriver ut med en bläckstråleskrivare kommer den aldrig att fungera när du vill använda den, utskriftskostnaderna bli oerhört höga.
Det handskar inte bara om bläck utan du kan behöva byta huvuden också om de inte användas minst varje månad och skriver du ut sällan så förbrukar du enormt mycket bläck på rengöring eller blir tvungen att byta bläck och huvuden inför varje utskrift.

Tack för input, värt att tänka på, Men nu handlar frågan om just NU, skall fixa lite bilder inför julafton till klapåpar till några familjemedlemmar, Så för för stunden vill jag ha en input

Av Neonodia

Köpa ny skrivare eller bläck till befintlig

Har en Hp Officejet Pro 8600 hemma, Behöver köpa 3 nya färgpatroner till denna för att skriva ut lite foton.

Sist jag skrev ut foton på fotopapper så blev kvaliten inte den bästa, besviken kvalite skulle jag våga säga.
Dock så vet jag att defakto dem patronerna som satt i var "gamla" alltså varit i länge i skrivaren.

Nu står jag i kvalet att antingen köpa nya patroner till denna skrivare för ca 800 kr, eller så funderar jag på att köpa en ny skrivare
exempelvis denna HP Envy För 600 kr!

Jag har tillgång till Färglaser skrivare etc så jag använder inte skrivaren hemma så mycket. Mest för att skriva ut bilder på fotopapper vid behov. Vad rekommenderar ni att jag skall göra?

1 Köpa nya bläck till befintlig? Kan dåliga utskrifterna berott på gammalt bläck!?
2. köpa ny skrivare? Billigare än bläck till befintlig! Bättre skrivare kanske? för foto?

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av Neonodia

Kommer ej överväga bud under 10500kr

Skrivet av RekiN:
Av Neonodia
Skrivet av RekiN:

8500 kr hämta Globen.

Tack, men nej tack!

Av Neonodia

Helt Ny Iphone 11 Pro midnight green 64 gb *Såld!*

Fick tidig julklapp, Dock så är jag en Max Modell och kan ej gå ner i storlek.

Därför säljer jag en helt ny oöppnad med garanti och kvitto Iphone 11 pro 64 Gb midnight green. Den säljes helt i sin original förpackning med kvitto till.

11 000 eller till högst bjudande. Telefonen finns Söder om Sthlm alternativt Vid globen området. Kan även skickas mot fraktkostnad. Denna telefon är olåst.

Jag förbehåller mig rätten att sälja till vem jag så önskar till.

Läs hela annonsen här

Av Neonodia

NTFS data recovery är det rescue programmet jag haft mest nytta av

Av Neonodia
Skrivet av buspojk:

Ja du behöver en Amp, Och dem var ju lite skillnad på din 3000 kr budget

Av Neonodia
Skrivet av buspojk:

@Rydisen: Tack ska verkligen ta ditt råd

Är det för hemmabruk? För JBL extreme är väl en BT högtalare som man kan ta med sig? Dom andersson är OK. Men du bör åka till butik och provlyssna först. Andersson är inte direkt något HighEnd märke, Dock Ok prylar emellanåt

Av Neonodia

Ok, Varför inte tänka typ beggade sonos play 5 då? Montera en hylla och så kan han ju flytta den mellan terassen och valfri placering inne?

Skrivet av Akerhage:

Han har ingen reciever alls hemma nu, det ljud han har hemma är någon sketen CD-spelare samt TVn i vardagsrummet. Så finns inte mycket att koppla in till tyvärr. Så tror att detta alternativ faller bort. Sen vore det lite osmidigt tror jag att dra kablar till förstärkaren ut till verandan? Tack för tipsen ändå!

Hade velat ha det så smidigt som möjligt så att han via Spotify i telefonen kan välja att spela upp ljudet på Högtalarna där ute, alternativt säga till Google Home (Morsan fick en i present i helgen) att spela musik på terassen.

Hur är denna högtalare, tänkte den kräver ju minimalt med installation, klart det vore snyggare att ha 2st högtalare i taket eller så, men kanske ljudmässigt är ett OK alternativ ändå med bara dessa?
https://www.sonos.com/sv-se/shop/indoor-outdoor-set.html

Jag kan tänka mig kika på begagnat-marknaden med.

Av Neonodia

Ok, Då skulle jag rekommendera att köra med ett par av dessa, Prova med ett par om han vill ha två till så ryms det inom budget, koppla till valfri receiver lämpligtvis den han redan har hemma https://www.eluxson.se/utanpaliggande-hogtalare/1006-mks-248-... Alterntivt dessa https://www.eluxson.se/utanpaliggande-hogtalare/1624-mks-8pro... som är lite större.

Enda nackdelen är väl att dem inte är aktiva som Sonos, Men man får ett bra ljud

Skrivet av Akerhage:

Jag tycker att en mer vettig budget kanske vore 5k, så kan man lägga resterande 5k på Philips Hue. Så givetvis tar jag gärna förslag på ljud i den prisklassen som är OK. Farsan lyssnar på skitmusik ändå, så mest svensktoppen och ibland får han till det med lite Creedence osv. Främsta ändamålet kommer ju bli att sitta och dricka whisky och tjöta med grannarna och lyssna på lite go musik.

EDIT, Prisjakta högtalarna, Såg att Conrad hade dom billigare https://www.conrad.se/p/vagghogtalare-monacor-mks-248ws-100-w...

Av Neonodia

Finns mycket att välja på, Först och främst 10.000 är en ansenlig summa, Så frågan är vilka krav har farsan. Vad för sorts musik lyssnar han på och vad är ändamålet? Lite musik för relax etc eller för mini altan fester.

Av Neonodia

Ja, Men kan även tips att du även kan använda dig av "Alternate Configurations" tabben i IPv4 properties

http://my.jetscreenshot.com/demo/m_20191128-et4f-79kb.jpg