Inlägg

Inlägg som omfghi har skrivit i forumet
Av omfghi

2000kr plus frakt

Av omfghi

1500kr, hämtar på plats

Av omfghi
Skrivet av Socko63:

Igår byggde vi ihop sonens dator viket var roligt! Enda problemet är att fläktarna i fronten blinkar till ibland? I typ 10 sekunder så lyser de som vanligt sen blinkar den till och sen upprepas detta. Det är endast de tre i fronten som gör det dvs inte den i bakstycket. De sitter på olika kontakter på moderkortet.

Vad kan det bero på? Tyckte inte att de gjorde det när vi bara var i Bios innan vi installerade Windows.

Byggde nyligen i samma chassi till min grabb och hade samma problem. I mitt fall var problemet att använda splittern i fronten på alla 3 fläktar. Kör jag den på 2 fläktar blinkar det inte så se om du har några lediga pins på mb för en av frontfläktarna eller använd den andra splittern som följer med och sätt ihop en av frontfläktarna med den bakre fläkten.

Lycka till!

Av omfghi
Skrivet av Maxen123:

Hej!
Vi kör en softphoneklient via datorn för att ta emot diverse supportärenden. Nu i hemjobbstider ställer det till lite problem då vi kopplar upp oss via remote access, men vi kommer ej åt telefonen. Om vi ska göra det måste vi köra Windows hosted separat och öppna upp klienten via det.
Ganska svårt att förklara, men vet någon hur man kan kringgå detta?

Ett alternativ är att låta softphonen ringa växeln med återuppringning till mobilen vid utgående samtal. I princip administrerar du allt via datorn men pratar genom headset/telefon.

Fjärrakrivbord och softphones är ingen perfekt kombination. Kan du påverka it strukturen så finns också "work resources", då kör du endast vissa publicerade program genom fjärrskrivbordet och resten lokalt som tex Office och softphone.

Av omfghi
Skrivet av Zorerk:

Verkar som 20.2.2 fixade de problemen som jag hade. Installerade 20.2.2 med rent system med hjälp av DDU i safe mode. Har spelat ett par gånger under veckan med Discord på i bakgrunden samt Firefox/Chrome. Inga blackscreen längre.

Samma här, nu verkar allt fungera galant! Bra AMD!

Av omfghi
Skrivet av robko:

@JonasT:

Jag hade egentligen bara ett problem och det var downclocking i vissa spel. Det är nu fixat. Läser man tråden på Reddit så verkar nästan alla blivit av med sina black screens och annat

Har du en länk till tråden kring downclocking? Googlade runt lite men hittade inget specifikt kopplat till senaste drivers. Inga problmed med bs eller crashes i senaste drivern än så länge men fps drops har ökat avsevärt så jag letar med ljus och lykta

Av omfghi

Trådat till:
2 stationära
1 server
2 TV
1 xbox
6 kameror
4 Unifi AP
Tellstick
Larm
3 unifi switchar

Utbyggnad sker snart då jag ska byta ut elmatning till verkstad och stallar och lägger då ut rör även för ethernet. Det ska upp ett par kameror och det är inte omöjligt att det blir en och annan AP med. Så har man wifi i hela trädgården när man glider runt på gräsklipparen och lyssnar på rock

Av omfghi
Skrivet av GreeM:

På senare tid vill ja att saker ska fungera out of the box bara. Hållit på med datorer över 15 år nu o börjar tröttna lite på barnsjukdomarna vissa saker har. Så antar det är bara o spara ihop o köpa ett nvidia. Lite synd då ja alltid kört amd pga deras fina pris/prestanda.

Sen vill ja ju ha datorns ljudvolym så låg som möjligt o där antar ja att nvida är top med? Mitt nuvarande rx 580x spinner på rejält mycket vid last.

Jag förstår dig till fullo. Gällande ljudvolym så ligger Sapphires 5700 XT Nitro+ på en riktigt behagligt nivå. Jag har pulse med en lite enklare kylare och det är relativt tyst medans storebror Nitro är avsevärt tystare och även svalare.

Skickades från m.sweclockers.com

Av omfghi
Skrivet av GreeM:

Sitter o funderar på nytt grafikkort ifrån mitt rx580. Vill ha ett 5700xt men vet inte om ja vågar pga alla problem man Hart talas om. Är det fixat nu med drivare osv?

Eller ska ja bara ta o spara ihop till 2070 super istället? Alltid haft amd/ati kort tidigare.

Skickades från m.sweclockers.com

Kan du tänka dig att returnera kort om problem uppstår är det definitivt värt att testa 5700. Det är ett riktigt bra kort sett till pris/prestanda.

Av omfghi
Skrivet av fecko:

Jag lyckades spela i 30 minuter med versionen du föreslog! Jag fick ändå med Radeon Software, jag kunde inte enbart installera drivrutinen.

ÄR det denna guide jag ska följa för att slippa annat skit?
https://community.amd.com/thread/246601

Jag kunde välja anpassad installation och sedan ta bort allt annat skräp än drivarna. Men nedan inlägg i guiden du länkade till är det absolut enklaste. Jag har testat det med senaste versionen av drivarna och blackscreens försvann, men crash till desktop händer ca 1 gång i timmen i BFV. 19.10.1 har aldrig kraschat för mig!

"Run the AMD Cleanup Utility and uninstall everything if you already installed the drivers. Then download the drivers as you would usually.

Open that .exe with 7zip and you will see Bin64,Config,Packages and Setup.exe. Go into Packages and extract "Drivers". Go into Device Manager and then expand "Display Adapters". It should say something like "Microsoft Basic Adapter". Click "Update Driver", "Browse my computer for driver software", then browse for that Driver folder."

Av omfghi
Skrivet av fecko:

Uppdaterade Radeon Adrenalin och nu kraschar mina spel efter 2-5 minuter inne i spelet. Enligt googlesökningar ska felet ligga hos RX 5700 XT drivrutinerna som inte är helt stabila. Hur vet jag om detta är fallet för mig innan jag ger mig in i felsökningarna?

- Gigabyte X570 Aorus Master
- AMD Ryzen 9 3900X
- Sapphire Radeon RX 5700 XT 8GB Pulse OC

- G.Skill 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz CL16 Trident (Nedställd till 3200 MHz enligt min återförsäljare)
- Corsair Force MP600 1TB -

- Corsair RM750X 750W v2

Avinstallera med DDU och kör in en äldre version t.ex. 19.10.1. HAr exakt samma config som du dig bortsett från annat minne och det är den enda versionen som fungerar bra för mig. Allting annat blir krasch till desktop eller bsod. Kan tillägga att jag endast kör drivrutinen, lägger jag till Adrenline får jag problem direkt...

Av omfghi
Skrivet av aphds:

Hej igen.

Jag har tagit till mig av det ni sagt och satt ihop följande bygge:

https://komponentkoll.se/bild/ftkEQ.png

Har ni något att säga om detta?

Jag kommer att montera ihop datorn själv.

Jag hade skippat Win 10 licensen och köpt en på eBay istället, fungerar lika smidigt och kostar en 50-lapp.

ASUS har haft ganska stora problem med kvalitén på deras kylarlösning på 5700 korten. Jag hade valt ett Sapphire kort istället, kan du gå upp några hundring är Sapphire RX 5700 XT Nitro+ eller Pulse riktigt bra kort. Just dessa korten verkar dessutom ha färre problem med drivrutiner av vad jag lyckats läsa mig till, även om jag själv sitter på ett Pulse som inte tycker om nyare drivers i just min setup.

Av omfghi
Skrivet av Gainsgoblin:

Sitter med ett likadant moderkort och ett 5700XT pulse som jag faktiskt inte haft några problem med, drog en chansning och är väl nöjd ändå. Var tvungen att fixa kortets BIOS så att fläkten inte lekte rövare konstant men nu fungerar det tyst och bra.
Aldrig haft problem med blackscreens, kör två skärmar. En 1440p 144 Hz och en 1080p numera i 60 Hz. DP/HDMI som anslutningar.

Vad har du för CPU och minnen? Det är nog det enda som kan skilja våra setuper. Jag installerade precis 20.2.1 och det tog 20 min i BFV innan det blev black screen, alla enchancers och kludd avstängt. Lite tröttsamt att det inte ska fungera med senare drivar eller ens Adrenaline. ÄR sjukt nöjd med kortet i övrigt, är hur stabilt som helst med 19.10.1 och presterar riktigt bra i 1440p.

Setup i övrigt är (ifall någon har tips på fler trix att testa)
Gigabyte x570 Aorus Elite (kör PCI-E 3)
Ryzen 3900x
2x16gb Corsair dominator 3200mhz
Sapphire Pulse RX 5700 XT

Av omfghi

@aki04: Vilken version har du fått stabil?

jag sitter med samma kort på ett Gigabyte x570 Aorus elite och har bara fått det stabilt med 19.10.1 utan tillhörande program, endast drivers.
Sista versionen jag orkade testa var 20.1.4 men det tar max 30 min innan det blir black screen eller random reboot.

Av omfghi
Skrivet av magma86:

Jag kör just nu 19.12.2 som fungerar utan anmärkning. Vågar inte köra deras nyare beta-drivers.
Använder chrome, men stängt av hårdvaruaccelerationen. Kör senaste bioset på mitt x370 moderkort.

Provat Outer worlds, DOOM 2016, pillars of eternity 2, a plague tale, fallen order och har inte fått någon black screen än så länge. Tänkte prova några fler spel sen också.

Amd har även gått ut med ett blogginlägg som bara är några dagar gammalt att de är väl medvetna om dessa black screens och jobbar på att fixa buggarna. https://community.amd.com/community/gaming/blog

Kör samma version, endast drivrutin och då fungerar det bra på mit x570 aorus elite. Trist att inte kunna ändra inställningar i tex wattman, men det kommer väl en fix så småningom.

Skickades från m.sweclockers.com

Av omfghi
Skrivet av severuu:

Tja! Står i valet och kvalet mellan dessa två 24" monitorer:
24G2U:
https://www.webhallen.com/se/product/307162-AOC-24G2U-24-1080p-IPS-144Hz-1ms-HDMIx2-DP-VESA-Justerbar-Freesync?

MSI mag241cp
https://www.komplett.se/product/1132923/gaming/spelutrustning/gamingskarmar/msi-optix-24-led-curved-mag241cp

Någon som har erfarenheter av dessa två skärmar. Vilken hade ni valt?

Jag köpte nyligen AOCn, grymt nöjd med den. Riktigt fina färger, freesync fungerar bra med ett 5700 XT. MSIn är säkert även den prisvärd, men jag är lite skeptiskt mot curved i 24"...

Av omfghi

PM

Av omfghi

Koppla samman 2 olika boxar (satellit)

Hej!

Jag har ett delikat litet problem här hemma med boxarna.
Är förövrigt inte speciellt insatt i hur detta fungerar, men någon kanske har en lösning?
Har nämligen ett canaldigial abonemmang, och till det deras HD box.
Tjejen hon har en box från rumänska DigiTV.
Från parabol och lnb (som båda är CD's egna) går alltså en kabel ner till deras box.

Kopplade om den kabeln till DTV boxen, och woila, bild!
Utan att ha ändrat någonting på parabol/lnb.
Kanon tänkte jag och skarvade till en kabel som fick gå från antenna out på CD boxen till DTV boxen.

Har jag CD boxen igång får jag ingen signal alls på DTV boxen, men stänger jag den fungerar DTV boxen klockrent, MEN, när jag ändrar kanal så startar CD boxen och signalen försvinner från DTV boxen(!?).

Kopplade då givetvis allting tvärtom, alltså antenna out (loop out hette den t.o.m på DTV boxen) och vidare till canaldigital boxen.
Då har jag signal på DTV boxen men inte på CD's.
Med avstäng DTV box är signalen likväl för svag på Canal Digitals.
Även här så startar CD boxen när man ändrar kanal på DTV boxen.

Jag vill alltså, om möjligt, ha båda boxarna kopplade till samma tv, från samma lnb och helst med en enda kabel.
Så om nån vänlig själ kan hjälpa mig på rätt spår här vore det guld värt.

Mvh Johan

Av omfghi

Tackar

Jo, däcken är lite snyggare nu i varje fall, micro var stängt när jag kom på att jag inte hade däckglans, så det fick bli gjort nu i veckan istället.

Chew:

du är möjligtvis inte medlem i x40 nordic?

Av omfghi

Min S40 T4 -00
Tyvärr är bilderna tagna med mobilkamera direkt efter poleringen, men det får duga.

http://img90.imageshack.us/img90/9568/s401cr6.th.jpg

http://img181.imageshack.us/img181/4977/s402lb5.th.jpg