Inlägg

Inlägg som Dimestam har skrivit i forumet
Av Dimestam
Skrivet av krEJZi:

Jag gillar att ha en ljuskälla men inte så att det lyser rätt i ögonen utan en lampa som lyser upp en vägg bakom skärmen. Dock inte med discoljus, utan något som är bra för ögonen typ.

This is the way! Helst ska den allmänna belysningen i rummet inte skilja sig nämnvärt från skärmens ljusstyrka, så att ögonen inte behöver ställa om sig varje gång man tittar bort på skärmen, vilket blir påfrestande. Detta är dock enklast att åstadkomma med flera ljuskällor.

Av Dimestam
Skrivet av Mindfighter:

Man kan inte misslyckas med valfri leatherman som har det man önskar:
https://www.leathermanshop.se/multitools

Sen har jag personligen en äldre version av denna på nyckelknippan, perfekt att alltid kunna dra åt en skruv, öppna kartonger och flaskor:
https://www.knivesandtools.se/en/pt/-leatherman-8-keychain-to...

Skrivet av Kotte456:

Jag har en Leatherman wave som jag har använt i 5 år och är nöjd med.
Gillar dubbla knivblad, ett vanligt och ett vågat. Det vågade använder jag som"griskniv" (vill inte förstöra skärpan på
vanliga bladet med att sprätta kartonger och annat).

Tack! Ska kolla in Leathermans modeller, klurigt att shoppa den typen av prylar på nätet. Skulle allra helst vilja klämma på dem först.

Av Dimestam

Jag är på jakt efter ett bra multiverktyg att ha i väskan. Någon som har ett tips om en bra modell som inte är för stor / väger för mycket?

Av Dimestam

SwePreppers – Prylar för prepping

Med Putler på krigsstigen, NATO runt hörnet och diverse uppmaningar från högre ort att vara förberedd på annat än evig fred, är det nog en och annan medlem som köpt hem åtminstone en vevradio på sistone. Men vilka prylar behövs för att vara förberedd på riktigt?

Jag är nyfiken på hur nördar som vi förbereder oss för oväntade situationer. Prepping är inte bara för survivalister i skogen, utan även för oss som är teknikintresserade. Så jag tänkte starta en diskussion om prylar som kan vara bra att ha ifall det värsta händer. Vad har du för prylar i din bug out-bag?

Av Dimestam
Skrivet av KTZN:

Var det inte förbud mot att använda AI-genererade bilder i tävlingen? Bidrag 9 har ju massor av typiska Midjourney-artefakter. Vad är det här ens? https://i.imgur.com/iiyXdEq.png

Vi kommer att begära in originalfilerna från vinnaren och är det någon som har fuffens för sig så går priset till nästa person i omröstningen.

Av Dimestam
Skrivet av jnsson:

Kan det vara så att Neato hade någon patent på D-shape?

Jag tror det handlar om att navigeringen underlättas av den runda formen och att det minskar risken för att den fastnar i trånga utrymmen.

Av Dimestam
Skrivet av Ryssfemma:

Min S8 drar på sig ordentligt med smuts med moppfunktionen är en gimmick, Q Revo modellen skulle jag ha kört på då den är komplett känner jag.

Sedan säger inte sugförmågan mycket med en dammsugare när det kommer till vanlig parkettgolv utan där spelar luftflödet roll. Bra är det dock i samband med att den kör på mattor.

Jag använder S7 och tycker moppen fungerar alldeles utmärkt, åtminstone för mig som bor i lägenhet. Kanske inte räcker för riktigt smutsiga golv men det blir tillräckligt rent vid vanlig underhållsstädning.

Av Dimestam
Skrivet av Kyraal:

Samma med morsan, och svärfar håller koll på sin höga puls med den. Mormor fick användning för sin i höstas hon stukade foten rejält och blev liggande i trådgården på natten när hon var ute och letade efter katten. Hon ringde morsan på Facetime som kom och hjälpte henne. Vetefan hur det hade blivit annars. Apple Watch är värt pengarna. Tycker det är överraskande mycket oförstående på en sida som Sweclockers över rätt så grundläggande teknologiprodukters nytta och användningsområden. Skulle tro att det har med vissas ålder att göra, men när till och med min 90-åriga mormor forstår poängen så vet jag inte 😅

Mycket handlar om vad man själv värderar och att vissa har lite väl snäva perspektiv. Detta märks särskilt i diskussionerna om Apples produkter, som visserligen är dyrare men i jämförelse med det mesta annat på marknaden kan ses som smärre underverk.

Får mig att tänka på när jag var inne på NK med en kompis och han fick syn på en kavaj för 8 000 kronor och utbrast "vad i helvete, den där kostar 500 kronor på Dressman". Samma person skulle inte höja på ögonbrynen för hjul till bilen för 40 000 kronor.

Jag tycker att det är ganska fascinerande hur vår uppfattning om värde kan skilja sig så markant beroende på vad det gäller.

Av Dimestam
Skrivet av Bot - Medium:

Vad ska man köpa istället? Har haft sonos ett tag men tycker att de allt för ofta tappar uppkoppling m.m. Då har jag kört med SONOS amps, soundbar + subwoofer(de enda som inte strulat), play(3/5?) och den som enbart flyttar ljud till en förstärkare. Har testat med ethernetkabel, olika routrar och olika uppsättningar så känner mig bekväm i att skylla på sonos och inte internet.

Är väl lite det som är unikt med Sonos, att det finns ingen direkt motsvarighet som ger lika god flexibilitet och användarupplevelse. Letar själv efter någonting enkelt som inte är beroende av en enda tillverkare.

Av Dimestam
Skrivet av Mangee75:

Ungefär som Apple.

Skrivet av Jumpcut:

Nja. Apple gör faktiskt en del bra produkter. B&O är sjukt trötta och efter.

Jag tycker att det blir äpplen (hehe) och päron att jämföra Bang & Olufsen med vanlig hemelektronik. Deras produkter är mer design och inredning än någonting annat och vänder sig till en betydligt mer nischad målgrupp än de stora volymtillverkarna.

Varumärket bygger ju på att det INTE är Pelle, 26 år och teknikintresserad lastbilschaffis från Eskilstuna, som köper Beovision hem till lägenheten, utan snarare det lilla fåtalet som går igång på att det är jävligt dyrt och exklusivt. B&O köper man för estetiken, varumärket och den status det innebär.

Visst, Apple kanske har en del av detta inom något enstaka produktområde (Mac Pro?), men huvudsakligen gör Apple produkter för den breda massan.

Av Dimestam

Oh, nu blir det debatt!

Måste säga att jag inte håller med tidigare inlägg. Sonos, riskokare, och smarta hem är ju toppen! De gör livet enklare och bekvämare.

Nu till mitt eget bidrag: Surfplattor.

Okej, jag förstår grejen. Om din tillvaro består av Tiktok, Zalando och Netflix, då är en surfplatta säkert jättepraktisk. Men i 99 av 100 use cases är en liten, ultraportabel laptop mycket trevligare att använda - ja, till och med i soffan!

Av Dimestam
Skrivet av SweDragon:

Jo, de är verkligen inte prisvärda idag, men frågan är om de inte snarare blir utkonkurrerade och begravda när OLED blir större inom datorskärmar? Verkar som att micro led arrayer är dyra att tillverka, eller så är det bara så små produktionsserier med datorskärmar med micro led så att det inte går att få ner kostnaden. Hade gärna köpt en bra och i alla fall lite prisvärd micro-led skärm eftersom jag jobbar mycket hemma med statiskt content (texteditor och kodning) men ändå vill ha HDR till gaming.

Kommer sannolikt dröja ganska länge innan OLED är nere på liknande prisnivåer. Marknaden för skärmar brukar vara trögrörlig och det lilla fåtal OLED-skärmar som finns ute nu börjar på ca. 10 000 kronor.

Av Dimestam

Nu är det äntligen dags att presentera de återstående vinnarna i årets julkalender! Följande medlemmar kan se fram emot att få hem extra julklappar som belöning för fantastiska bidrag i tävlingarna. Stort grattis önskar SweClockers!

16 december

Tävlingsvinst: AOC 25G3ZM/BK
Vinnare: @Zterner

Skriv ett klassiskt julklappsrim för AOC 25G3ZM/BK!
Kära Sweclockersmedlem, Juletid kräva mer än blott kanel, Här i finns klapp med en väldans panel. Svarstid som få och så lagom med tum, Även så snygg att man nästan blir stum. Joina nu tomten i hans guild och klan, Gläds av din klapp och tag med den på LAN. Gåvan den kommer från bokstäver tre, God Jul till dig önskas från AOC

---

17 december

Tävlingsvinst: Kingston 32GB (2x16GB) DDR5 7200MHz CL38 FURY Renegade RGB Silver
+ Kingston Fury Renegade M.2 NVMe SSD Gen 4 2TB
Vinnare: @Freds

Berätta om ditt juligaste spelminne!
Mitt juligaste spelminne är när jag och min bror spelade, vad vi kallade för "Christmas Cup", i International Superstar Soccer till SNES varje julafton. Christmas Cup bestod av EN match som spelades under snöiga väderförhållanden. Vi gjorde alltid egna dräkter vilket gjorde att det ofta blev Tomtarna mot Granarna eller Pepparkakorna mot Fula jultröjorna etc. Att säga att det var årets viktigaste match är ingen underdrift. Två tävlingsinriktade bröder där "winner takes it all" och rätten att skryta om segern ett helt år var ett ovärderligt pris. Trots det var det sällan det uppstod... meningsskiljaktigheter. Matchen spelades trots allt på julafton. Och tack vare den goda stämningen var det en tradition som vi länge höll kvar då Christmas Cup spelades varje år mellan 1995-2017!

---

23 december

Tävlingsvinst: Panasonic MX950 TV
Vinnare: @Nördfrun

Skriv en kort vers till en julig raplåt om TV:n från Panasonic!
Heeeey hoo! *Tungt beat* Igår så spana jag in den fetaste panelen. Så skarp så mina polare trodde att jag var på kanelen. HFR, VRR, 4K och 55 tum, får min gamla smart-tv att verka dum. Heey hoo! Halverad lag när jag triggar min knapp, för gaming skapad, helt otroligt rapp. MX 950 med mini-led och AI av Panasonic, fantastisk, brilliant, ja helt iconic. Heey hoo! Åh, jag tackar Gud, för dess tunga ljud. Snälla tomten, denna vita jul, Släpa hem en tv till mitt skjul. Heey hoo! Snälla tomten, denna vita jul, Släpa hem en tv till mitt skjul. Heey hoo ho ho!

---

24 december

Tävlingsvinst: ASUS/AMD Speldator för 20 000 kronor
Vinnare: @IcenovaSwe

I videon ovan visas ett spel. Berätta kortfattat hur den perfekta helgen/ledigheten med denna dator och spelet i fråga ska se ut och få chans att vinna en kraftmaskin för 1440p gaming!
Om jul är för familj i alla olika konstellationer så skulle jag vilja ha en tre dagars helg där jag faktiskt kan boka in mina polare och inget står i vägen för att vi ska kunna spela genom utan förhinder. Nu pratar jag om: 1. Ingen blir sjuk. 2. Inget jobb ringer in i panik för att servern brinner. 3. Barn och fru är sysselsatta på annan ort, skicka dem på semester jag bryr mig inte denna helg är för gänget. Jag vill helt enkelt ha kvalitetstid med mina gamla polare och inte ens gudomlig kraft skall kunna ställa in det. Hyr in en kock också när vi ändå drömmer. Denna LAN/spelhelgen ska bli legendarisk!

Av Dimestam

Nu går det att skicka in bidrag i lucka 24 igen. Tävlingen stängs vid midnatt.

Av Dimestam
Skrivet av Kaine_Uro:

En fråga... kontrollerar ni att man innehar en giltig licens för programvaran man använt?

Se till att alla licenser och tillstånd är i sin ordning. Vore ju tråkigt om det blir bekymmer med det.

Av Dimestam

@carpe_nemo @SuperDuperKillen Gissningsvis använder ni ett filter som blockerar innehållet, exempelvis en annonsblockerare eller annat program som döljer delar av sajten. Alla julkalenderluckor publiceras klockan 12:00.

Av Dimestam

Här kommer ett gäng lyckliga vinnare i hårdvarukalenderns tävlingar, och för er som inte vann, det kommer givetvis fler tävlingar i kalendern under de närmaste dagarna. Passa på att vara med!

Lucka 2: Fractal Design North, Ion2+ Platinum, Lumen S28 RGB
Vinnare: @LogicLogicLogic

Lucka 3: MSI MAG B650 TOMAHAWK Wifi
Vinnare: @elwyndaz

Lucka 9: Philips Evnia 27M1C5200W/00
Vinnare: @Nakiwarai

Lucka 10: Allied Gaming ALLIED Patriot-A
Vinnare: @thebaldeaglee

Stort grattis! Tävlingsvinsterna kommer på posten inom kort.

Av Dimestam
Skrivet av Mattias.J:

Är det då "olämpligt" att lägga ut på sin sociala media och be om röster, jag tänker bara så att man är tydlig med villkoren för alla?

Skrivet av CptStewie:

Alltså, Röstningen verkar ju vara öppen för alla, så jag tycker inte det är osportsligt att dela med sin familj och vänner (Ni får det att låta som man har tusentals följare. (231 vänner btw)). I inlägget som jag delade så tvingade jag inte dem att rösta på mig, jag nämnde vem jag var(mitt nick alltså) och att det skulle rösta på det som var snyggast.

OM något tycker jag det är ganska osportsligt att hålla på klaga över det när ni också kan dela med era vänner och familj?

Det är helt och hållet mitt misstag att jag inte låst omröstningen till befintliga registrerade medlemmar, men det går vi igenom och räknar i efterhand. Tanken är ju att SweClockers ska utse vinnaren, inte random dude på internet.

Av Dimestam

Vi kommer att gå igenom resultatet och bedöma om någonting uppenbart olämpligt har inträffat. I så fall ogiltigförklarar vi dessa röster, alternativt gör en ny omröstning som är nedlåst till medlemmar som uppfyller vissa kriterier. Har även dolt resultatet så att det inte går att rösta strategiskt. No worries, detta går att lösa.

Av Dimestam
Skrivet av Dinkefing:

Är röda brytare bra? Tänk om man inte är nöjd med känslan av röda mx-cherrys? Kör för närvarande blå men de låter väldigt mycket. Är reds bättre än reds silent?

Cherry MX Red är linjära och har inget tydligt klick som blå brytare. Huruvida det ger "rätt" känsla blir ju väldigt personligt, men många verkar uppskatta röda brytare för spel.