Inlägg

Inlägg som Dimestam har skrivit i forumet
Av Dimestam

Samling av 8 st. armband till Apple Watch 44/45 mm + hållare i aluminium

Jag har vårstädat och beslutat mig för att sälja mina nästintill oanvända armband till Apple Watch 44/45 mm, som hittills mest blivit liggandes i en låda. Dessa är inköpta över flera år och från flera olika varumärken (HOCO etc.). Alla är kloner av Apples originalband i god kvalitet. Observera att dessa alltså inte är Apple original.

I paketet ingår:

1 st. Apple Watch-hållare i "Macbook"-aluminium med plats för laddare
4 st. "Ocean Band" i röd, militärgrön, svart/orange, svart (silikon)
1 st. "Alpine Loop" i militärgrön (textil)
3 st. "Sport Band" i röd, grå, vit (silikon)

Säljs endast i paket och tillsammans med hållaren i aluminium. Hämtas i centrala Stockholm och kan skickas mot fraktkostnad (spårbart).

Läs hela annonsen här

Av Dimestam

Annonsen är avslutad

Av Dimestam

Tack för buden! Jag avslutar annonsen imorgon tisdag kl 09:00. Den som kan hämta i centrala Stockholm får förtur.

Av Dimestam
Skrivet av DeGreeZ:

Då vart det bokat och klart. Och vi har inte blivit avkastade de andra två gångerna.
Så hoppas att vi är välkomna igen!

Välkommen och kul med fler Skaraborgare!

Av Dimestam
Skrivet av sinclairhacker:

Lägger gärna bud på Apple Milanese Bracelet på 300 kr + frakt
(Har en AW 4 GPS, så avvaktar o uppgradera den just nu, behöver bättre armband )

Noterat! Återkommer om detta när klockan är såld.

Av Dimestam

Apple Watch Series 5 GPS, 44 mm Space Gray

Perfekt för dig som vill prova på Apple Watch, utan att spendera många tusenlappar på senaste modellen.

Apple Watch Series 5 GPS (44 mm) i aluminium och färgen Space Gray. Mycket gott skick utan synliga repor. Oanvänt originalarmband i svart silikon samt originalförpackning medföljer.

Har även ett gäng extra armband om intresse finnes, inklusive Apple Milanese Loop i svart stål.

Kan hämtas i centrala Stockholm.

Specifikationer

Apple S5 SiP med 64‑bitars dubbelkärnig processor
Retina LTPO OLED-skärm som alltid är på med Force Touch
44 mm, 977 mm2 skärmyta
Elektrisk hjärtsensor
Andra generationen optisk hjärtsensor
Vattentålig ner till 50 meter
Gps/GNSS
Kompass
Barometrisk höjdmätare
Accelerometer
Gyroskop
Sensor för omgivande ljus
Högtalare
Mikrofon
Apple Pay
GymKit
Kapacitet: 32 GB
Baksida i keramik och safirglas
802.11b/g/n 2,4 GHz
Bluetooth 5.0
Aluminium: 36,5 g

Läs hela annonsen här

Av Dimestam
Skrivet av Tempel:

Klart nerköp med BG jämfört med Cinderella. Men lättare att sälja ut.

Skrivet av slipbit:

fan vad synd att takpoolen är borta :/. Hytterna är tyvärr väldigt trånga :/

Birka Gotland är nyare än Cinderella och har nyligen genomgått renoveringar. En av höjdpunkterna är den enorma inglassade terrassen som verkligen är något utöver det vanliga. Var ombord i onsdags och kan ladda upp bilder senare i veckan för de som är intresserade. Måste säga att jag blev positivt överraskad och tror att detta kommer bli alldeles utmärkt.

När det gäller boendet ombord så påminner standardhytterna om de på Cinderella. Om man väljer det mest prisvärda alternativet kan det kännas något trångt om man är många som delar en hytt. Men, jag tror inte att det är något större bekymmer i praktiken. De flesta tillbringar bara några timmar med att sova i hytten eftersom det finns så mycket att göra ombord. För den som prioriterar boendet är det dock värt att uppgradera till en premiumhytt eller svit.

Av Dimestam
Skrivet av Fenrisulvfan:

Ja, det verkar funka för 800Kr T/R, men då måste man ju ta sig till JKPG också i tid och det kostar 1112Kr med tåg, ska kolla buss.
Alternativet Tåg till Stockholm Central verkar dock bäst hittills för 1866Kr, bara byte i Alvesta, men ska absolut kolla JKPG-Växjö bussar...nä verkar inte gå några om man inte vill kvista runt halva småland.

Skrivet av Alphahanne:

Kanske borde sätta upp någon slags samåkningslista eller dylikt, kan ju finnas fler från samma område som ska åka och någon kanske kör bil. Något i stil med Hertz Freerider.

Nu har jag satt upp en samåkning / hyttdelningslista. Lägger även länken i förstaposten.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1CLzUHmT2-me3yCdPcBMGt...

Av Dimestam
Skrivet av Fenrisulvfan:

Problemet är som vanligt logistiken dit. Vad jag kan utläsa går anslutningsbuss från JKPG som närmsta ort, så då behöver man ju tåga dit i tid, men när bussfan går finns ingen info om.
Mycket tekno men dåligt med info & logi i dagens IT-samhälle.

Edit:
Hittade nog, men man var tvungen att gå fram typ 10 steg i bokningen innan man kunde se och då fanns inte JKPG ens utan närmsta är Mjölby 11:55, så då blir det tåg för 900Kr enkel resa bara till Mjölby med byte i Alvesta på 1 timme.

Edit2: 2632 +1497 = 4129Kr för 2 pers alltså. Kollade flyget och det går inte när det ska, för sent dit och för tidigt hem och kostar 3080Kr T/R Bromma.

Det går ju direktbussar mellan Jönköping och Stockholm? En kompis åkte för några hundralappar sist.

https://www.flixbus.se/bussresor/joenkoeping-stockholm?depart...

Av Dimestam
Skrivet av Alphahanne:

Ja, då jag varit med på båda tidigare så måste jag självklart åka denna gång också. Är det som senast hela båten som är bokad?

Jajjamen, vi har hela Birka Gotland. 🍻

Av Dimestam

SweClockers på Moderskeppet 3 – kryssningen för dig som älskar spel, teknik och nördkultur

Kryssningen för dig som älskar spel, teknik och nördkultur

Äntligen kan vi dela med oss av nyheten som alla väntat på: Moderskeppet är tillbaka!

Den 10 oktober är det dags för årets stora äventyr. Denna gång kliver vi ombord vackra Birka Gotland för en oförglömlig dygnskryssning från Stockholm till Mariehamn. I vanlig ordning väntar massor av godsaker för dig som älskar spel, teknik och nördkultur. Följ med på en riktigt härlig resa fylld med intressanta utställare, fantastiska framträdanden och genuint nördig underhållning.

På Moderskeppet 3 får du chansen att träffa likasinnade och njuta av såväl nostalgiska tillbakablickar som det senaste inom spel, datorer och hårdvara. Utmana dina vänner i rafflande tävlingar, prova drinkar i barerna, smaka på läckerheter i restaurangerna och dansa till tidlös spelmusik i nattklubben. Vi önskar dig och alla dina vänner varmt välkommen ombord.

Vill du samåka, hitta en hyttkompis eller kanske bara är nyfiken på vilka från SweClockers som kommer? I denna tråd samlar vi försnacket inför den stora resan.

>> Intresselista för samåkning och hyttdelninig


Prisexempel

Squad Conquest

Three Player Co-op

Split Screen

Single Player

  • Hytt för 4 personer

  • T-shirts ingår

  • Hytt för 3 personer

  • T-shirts ingår

  • Hytt för 2 personer

  • T-shirts ingår

  • Egen hytt

  • T-shirt ingår

från 549 kr/person

från 665 kr/person

från 749 kr/person

från 1297 kr/person

>> ERBJUDANDE: Boka senast den 1 maj och få Moderskeppets officiella T-shirt på köpet. Värde 298 kr/st

PS. Följ oss på Facebook för att ta del av nyheter och uppdateringar inför avresan!

Av Dimestam
Skrivet av Dinkefing:

Finns det verkligen ingen musmatta av bra kvalitet som inte sliter ut musfötterna för under 100-200 kr? Nog för att de musmattorna som rekommenderats i tråden för 700 kr är bra musmattor men är de sju gånger bättre än en musmatta för 100 kr?

Som före detta musmatte-producent kan jag säga att man i de de allra flesta fall får det man betalar för. Om vi bortser från häftiga varumärken, som givetvis kostar extra, finns ett tydligt samband mellan priset och kvaliteten. En riktigt bra XXL-musmatta direkt från fabrik i Kina kostar cirka 15 dollar i kvantiteter om 1 000+. Räkna med att du behöver betala 300+ kronor för motsvarande i svenska butiker.

Annars går det alltid att vänta in kampanjer och rea.

Av Dimestam

Oavsett om säljaren är riktig eller inte vet du inte varifrån nycklarna kommer. Nycklarna kan vara volymlicenser som inte får säljas vidare, köpta med stulna kreditkort, läckor från dataintrång etc. Vissa utvecklare menar att det till och med är bättre att ladda ned en piratkopia, eftersom du då åtminstone inte riskerar att ge kriminella pengar och hålla igång deras verksamhet.

Av Dimestam

Vad jag kan se av bilder på nätet sitter ett M.2-kort direkt bakom antennuttagen. Denna är sannolikt ganska pillig att byta, så en enklare lösning vara att köpa ett PCI Express-baserat instickskort istället. Annars bör Intel AX220 fungera alldeles utmärkt.

Av Dimestam
Skrivet av Harddrive:

Vad för sorts emotionell upplevelse är man ute efter när man handlar in en strömsladd för $3500 ?
Är ju bara en grej för folk som verkligen inte vet vad de ska göra av med sina pengar, och det är väl inte konstigt att man gör pik av sådant konsumptionsbeteende. Dock så länge det inte påverkar pris eller efterfrågan för mina egna intressen så kan jag bry mig mindre om vad folk gör med sina pengar.

https://www.theabsolutesound.com/articles/shunyata-research-s...

För den som inte delar intresset framstår det givetvis som ett mycket udda beteende, men liknande fenomen finns överallt i samhället. Det finns många människor som spenderar fantasisummor på klockor, bilar, tavlor, kläder etc. och här på SweClockers är det ju inte helt ovanligt att lägga mycket tid och pengar på imponerande datorbyggen, helt oberoende dess tekniska värden.

Av Dimestam

Jag tror att en stor del av debatten kring audiofil-utrustning rör missuppfattningar kring de tekniska aspekterna. När det kommer till denna typ av prylar finns det andra värden som spelar mycket större roll, såsom den emotionella upplevelsen som produkten erbjuder samt den identitet och exklusivitet den förmedlar.

Det handlar om en idé att genom att äga denna typ av produkt, kommer man att känna en specifik känsla och samtidigt signalera tillhörighet till en särskild intressegemenskap. På detta sätt påminner fenomenet om Veblen-gods, där intresset och efterfrågan ökar med priset. (T.ex. exklusiva klockor)

Den som främst är intresserad av teknik och hög teknisk ljudkvalitet bör istället titta på studioprylar.

Av Dimestam
Skrivet av Palme_570:

Det ska mycket till innan du kan säga till en robot att renovera huset, skulle bli väldigt imponerat bara av att ser en robot börja ta bort panel.

I första hand tror jag att robotar kommer att användas där det finns mycket pengar att spara på löner. Vi är redan på väg åt det hållet med t.ex. modulhus, som byggs på fabrik och sedan slutmonteras av byggnadsarbetare. Nästa steg tror jag är att nybyggen anpassas för robotmontering i design/planeringsstadiet.

Även vägbyggen, järnväg, tunnelborrning med mera kan göras med en ganska hög grad av automation redan i nuläget.

Av Dimestam
Skrivet av Larsioni:

Pratar vi snickare, byggnadsarbetare, elektriker, vägbygge, svetsare, läkare osv, som är traditionella mansjobb (dvs: blåa jobb) så tror jag inte att de kommer att ligga risigt till.

Ninja
Ju mer effektivt 'systemet' blir (nu AI) ju mer så gör det sig av med människor. Det är ju inte ett människovänligt 'system', tvärtom.

Som jag ser det finns ett starkt samband mellan utvecklingen av AI och utvecklingen av robotteknik. Ju bättre AI, desto mer kompetenta robotar. Då är det inte särskilt osannolikt att även hantverkare kommer att kunna ersättas av AI/robotar.

Yrken som kommer klara sig ganska bra tror jag innefattar allt där just det mänskliga värderas högt, t.ex. inom vissa serviceyrken, vård/omsorg, sport och underhållning.

Av Dimestam

Som föregående inlägg - detta är såpass komplicerade områden att du absolut bör ta hjälp av en jurist. Finns även krav på hur ett äktenskapsförord ska ingås för att det ska vara giltigt. Eventuella förbehåll kring allt som har med arv och kvarlåtenskap att göra ska dock vara i testamentet.

Av Dimestam

Detta går att göra med t.ex. Philips Hue och Spotify.

https://www.philips-hue.com/en-us/explore-hue/works-with/spot...