Inlägg

Inlägg som Hund har skrivit i forumet
Av Hund

"Hackare stal krypto för 1,4 miljarder kronor"

Kom igen nu SweClockers! Ni är en erkänd tekniksida och vet inte ens att det heter kryptovaluta.

Orden "krypto" och "grafi" kommer från de två grekiska orden "kryptos" och "grafein", översatt blir det "gömd" och "skrift". Krypto är en förkortning av kryptografi. Kryptografi och kryptovalutor är inte samma sak.

Av Hund
Skrivet av Gimbal:

Nja, jag tror du har blivit lurad. Om du tittar noga så ser du att själva bokstäverna saknas.

Nej då! Det var ett gör-det-själv-kit, men min hund åt upp bokstäverna.

Av Hund
Skrivet av sINsen:

Det är ju dock oem profil, vart köpte du dom då?

Det är Cherry! Jag tycker att OEM är lite för höga. Dessa är från NPKC och jag köpte dem via Drop för 4-5 år sedan. NPKC är dock enkla att få tag på idag och brukar finnas lite överallt.

Av Hund
Skrivet av StuntmanMike:

Jo, man får räkna med 2000kr allt som oftast.

Jag betalade drygt 300 kr för mina hattar. Det är ypperlig kvalité på dem också.

https://hund.tty1.se/img/keyboards/thumbnails/2019-05-05.jpg

Av Hund

Jag vill bara tipsa om att jag fick ett gäng kretskort igår. Det är mitt Aves 65 (65%, ISO och hotswap) med "non-blocker" layout.

https://iokeyboards.eu/product/aves-65-hotswap-pcb/

Av Hund

Gentoo Linux och FreeBSD på skrivbordet och Alpine Linux på servern.

Av Hund

Jag bjuder 350 kr för din Intel i7-2600k.

Av Hund

Dell U2720Q eller LG 27UL850? Eller något annat?

Jag går i tankarna att uppgradera min bildskärm. Och jag kollar just nu på Dell U2720Q och LG 27UL850.

Jag är ute efter en UHD-bildskärm på 27" och jag värdesätter bra bild och bra byggkvalitet, det vill säga att den ska stå stadigt på skrivbordet. Bra spelegenskaper är sekundärt för mig och extrafunktioner som USB-C är väl alltid trevligt, men det är inget krav.

Är jag rätt ute som kollar på dessa eller finns det något annat där ute? Kanske finns det något som kommer ut på marknaden snart?

Uppdatering: Det är tveksamt om jag vågar köpa Dell efter alla klagomål med undermålig kvalité på ramen.

Av Hund
Skrivet av zarkov:

Suspekt vet jag inte, det implicerar ju att de håller på med något kriminellt och det tycker jag inte det är. Jag kan hålla med om att det är irriterande men brottsligt är nog att dra det lite långt.

I den bästa av världar så hade allt funnits på hyllan hela tiden eller kommit dagen därpå men riktigt så fungerar det ju inte, ibland uppstår förseningar utom butikens kontroll och då kan de ju inte göra annat än att ge dig som bästa gissning, alt ta i från tårna och ge dig ett datum om ett år och riskera att förlora din beställning.

Förseningar sker mycket riktigt hela tiden men det senaste dryga halvåret har det varit extra mycket eftersom en stor del av frakttrafiken varit inställd eller förändrad. Jag förstår att du blir irriterad på att de skjuter upp leveransen gång efter gång men det tjänst inget till att gnälla här, de enda som kan ge dig ett svar är butiken.

Jag hade uppskattat om du inte försöker lägga ord i munnen på mig och få det jag säger till att vara något helt annat. Den enda som ens har nämnt orden kriminalitet och brottslighet är du.

Skrivet av Vituraz:

Har då funkat bra för mig att beställa därifrån. Beställde en skärm från elgiganten i höst och fick leverensdatum ändrat 7 gånger, det var ju förstås irriterande, men det är inte lätt när leveranser inte kommer in då det är planerat.

Det var tråkigt! Det här handlar dock inte om förseningar, det handlar om att de varje dag (inklusive helgdagar) ändrar leveransdagen med en dag. Jag tvivlar på att leverantören ger dem nytt förväntat leveransdatum varje dag, inklusive på helgdagar och att varje nytt leveransbesked skulle vara en dag framåt i tiden.

Jag får ju hoppas att om man jobbar som återförsäljare skulle ha satt ner foten mot leverantören, samt medelst till kund att de inte kan leverera. Det är iallafall så vi har gjort när jag jobbat som återförsäljare.

Problemet är som sagt inte att jag inte fått min vara på en gång, det förväntade jag mig aldrig från början.

Av Hund
Skrivet av zarkov:

De är Sveriges största onlinebutik för friluftsutrustning så för att svara på din fråga, nej, de är ingen skumraskbutik.

Tycker du att Komplett eller Inet är skumraskbutiker bara för att de inte skickar en viss datorkomponent en given dag? Har det gått dig helt förbi att hela världen är uppochner just nu pga en smittsam sjukdom som fått i stort sett hela flygbranschen att krascha? En väldigt stor del av flygfrakten går med passagerarplan så utan passagerare blir mängden tillgänglig fraktkapacitet mycket mindre.

Har du ens försökt fråga Outnorth? Min erfarenhet är att de är väldigt snabba och trevliga.

Man kan vara skumrask även fast man är stor tyvärr.

Jag förväntar mig inte leverans dagen efter och jag vet att leverantörer ibland inte lever upp till det datum de lovat till återförsäljarna. Men hittills har Outnorth på 14 dagar gett mig nästan lika många datum för avgång. Du tycker inte att det känns suspekt?

Sedan förstår jag inte vad pandemin har att göra med detta? Förseningar sker hela tiden, pandemi eller inte, men det har ingenting med det här att göra.

Jag har inte pratat med dem ännu, men jag tänker ringa dem imorgon. Förhoppningsvis kan de övertala mig att inte annullera min order.

Av Hund

Outnorth har inte skickat order efter snart 2 veckor

Jag gjorde en order på två artiklar hos Outnorth den 11/11. Handskarna var inte i lager, men skulle skickas den 14 enligt hemsidan. Idag är det den 22 och just står det att dem ska skickas den 24. De har hela tiden flyttat fram datumet med en dag varje dag.

Visst det har knappt gått två veckor, men det känns ändå inte vidare seriöst. Antingen vet man när de kommer eller så vet man inte. Om det inte vore för att jag fick ett väldigt bra pris på min order på "singles day" hade jag annullerat min order och köpt mina saker hos någon annan.

Vad har ni för erfarenheter med denna butik?

Av Hund

Bilden visar att du försöker ansluta till en IRC-server, fast med vad som ser ut att vara konstiga inställningar.

Visa en bild på dina inställningar istället.

Av Hund

Jag brukar använda detox för att enkelt städa filnamn från olämpliga tecken. Det verktyget borde ju förenkla allting en del för dig.

Av Hund
Skrivet av martin79:

Är det alltid fönsterhanteraren som avgör prestandan och inte linux-disten i sig? Dvs om en dist är snabbare än en annan beror det endast på att den har en fönsterhanterare men mer ögongodis?

Absolut inte. Men jämfört med dagens gängse alternativ är de ungefär likadana. De är anpassad för att vara 'smidiga' och fungera med så mycket hårdvara det går.

Däremot kan det som sagt skilja rätt mycket mellan vilka skrivbordsmiljöer man använder. Jag vet att det kan skilja runt 1 GB använt minne (vid start) mellan olika versioner av Ubuntu-familjen exempelvis.

Sedan finns det ju mer nischade alternativ om man vill ha något som är resurssnålt, men det kräver också lite mer intresse.

Jag hade nog valt något i stil med Lubuntu om du vill ha något enkelt att använda. Det är inte det mest resurssnåla alternativet direkt, men det kräver obefintligt med engagemang.

Av Hund

Debian med Xfce.

Av Hund

Användare: @ByteBitten.
Typ av affär: Köp.
Produkt: Ett stycke primärminne.

Positivt: Väl inslaget paket med minnet förslutet i ESD-påse.
Negativt: Ingenting.
Omdöme: Fem av fem hundben.

Av Hund
Skrivet av Aka_The_Barf:

Vi bor kanske i samma område? hände mig också för ett tag sedan men jag störde mig inte så mkt på det. som redan sagts så är det nätägaren som bestämmer och inte banhof.
jag ingår i någon form av stadsnät (botkyrkastadsnät?) och dom ville tydligen inte ha 100/10. kanske för att jag var ensam med det och ingen annan eller att deras system inte stod ut med hastighet från dinosaurietiden...vem vet men det var bara att finna sig i eller byta till någon annan operatör som troligtvis kommer ha samma restriktioner eftersom nätägaren är densamma. kan ju även vara så att banhof inte vill betala extra för 100/10 som bara jag nyttjade av alla och helt enkelt sa upp den delen av avtalet och tvingades byta min(och din) hastighet men tjänade nog på affären endå?

tycker du ska höra med nät ägaren om du vill veta hur det ligger till.

är du riktigt pissed så är dom nog förstående och hjälper dig att snabbt byta till en annan internet leverantör(med samma restriktioner) .

Jag är inte från Stockholm och jag är mest irriterad på det. Bahnhof är den ISP som är minst dålig, så jag har inge planer på att byta.

Av Hund
Skrivet av ByteBitten:

@Hund: Då jag har ganska många minnen ville jag inte prissätta alla individuellt men jag tänker mig runt halv nypriset är rimligt.

Enligt Prisjakt blir det 239,50 kr. En annan användare här säljer motsvarande 2x4GB för 200 kr eller 4x4 GB För 350 kr[1].

Jag kan tänka mig att bjuda 125 kr för ditt minne, annars kan jag lika gärna köpa hans minnen.

1. https://www.sweclockers.com/marknad/182539-corsair-vengeance-...

Av Hund

Hej!

Jag är intresserad av minnet "Corsair DDR3 1600MHz 1x4GB (CMZ8GX3M2A1600C9)". Vad tänker du dig för pris?

Av Hund
Skrivet av spacecow:

Kolla inte bahnhofs sida utan nätägarens, det tar tid för operatörer att uppdatera kopplingen mellan tjänsteutbud och adresser.
Slå nätägaren en signal och kika vad de har att säga under morgondagen så tror jag du får ett bra svar.

Jag har tänkt göra det, men bara inte kommit mig för. Det är ju enklare att gnälla på Internetforum.