Inlägg

Inlägg som Hund har skrivit i forumet

Användare: @ByteBitten.
Typ av affär: Köp.
Produkt: Ett stycke primärminne.

Positivt: Väl inslaget paket med minnet förslutet i ESD-påse.
Negativt: Ingenting.
Omdöme: Fem av fem hundben.

Skrivet av Aka_The_Barf:

Vi bor kanske i samma område? hände mig också för ett tag sedan men jag störde mig inte så mkt på det. som redan sagts så är det nätägaren som bestämmer och inte banhof.
jag ingår i någon form av stadsnät (botkyrkastadsnät?) och dom ville tydligen inte ha 100/10. kanske för att jag var ensam med det och ingen annan eller att deras system inte stod ut med hastighet från dinosaurietiden...vem vet men det var bara att finna sig i eller byta till någon annan operatör som troligtvis kommer ha samma restriktioner eftersom nätägaren är densamma. kan ju även vara så att banhof inte vill betala extra för 100/10 som bara jag nyttjade av alla och helt enkelt sa upp den delen av avtalet och tvingades byta min(och din) hastighet men tjänade nog på affären endå?

tycker du ska höra med nät ägaren om du vill veta hur det ligger till.

är du riktigt pissed så är dom nog förstående och hjälper dig att snabbt byta till en annan internet leverantör(med samma restriktioner) .

Jag är inte från Stockholm och jag är mest irriterad på det. Bahnhof är den ISP som är minst dålig, så jag har inge planer på att byta.

Skrivet av ByteBitten:

@Hund: Då jag har ganska många minnen ville jag inte prissätta alla individuellt men jag tänker mig runt halv nypriset är rimligt.

Enligt Prisjakt blir det 239,50 kr. En annan användare här säljer motsvarande 2x4GB för 200 kr eller 4x4 GB För 350 kr[1].

Jag kan tänka mig att bjuda 125 kr för ditt minne, annars kan jag lika gärna köpa hans minnen.

1. https://www.sweclockers.com/marknad/182539-corsair-vengeance-...

Hej!

Jag är intresserad av minnet "Corsair DDR3 1600MHz 1x4GB (CMZ8GX3M2A1600C9)". Vad tänker du dig för pris?

Skrivet av spacecow:

Kolla inte bahnhofs sida utan nätägarens, det tar tid för operatörer att uppdatera kopplingen mellan tjänsteutbud och adresser.
Slå nätägaren en signal och kika vad de har att säga under morgondagen så tror jag du får ett bra svar.

Jag har tänkt göra det, men bara inte kommit mig för. Det är ju enklare att gnälla på Internetforum.

Skrivet av JeanC:

Om stadsnätet inte erbjuder det längre; vad ska operatören göra åt saken menar du? Betala stadsnätet för 100/100 och sänka till 100/10 själva för dig mot lägre avgift? De betalar ju fortfarande pengar till stadsnätet för det du nyttjar.

Skrivet av spacecow:

Troligtvis är det så att nätet du är ansluten till har säljstoppat och fasat ur tjänsterna under 100/100. Vad som händer då är att du blir uppgraderad till den lägsta hastigheten över ditt nuvarande abonnemang. vad du kan göra är att kika din nätägares hemsida för att se om de skickat ut information.

Information borde ha gått ut via mail(kollat spamkorgen på sistonde?), brev eller på fakturorna.

Som jag sa i mitt första inlägg erbjuder de fortfarande 10/10 Mbit även fast enligt deras kundtjänst är 100/100 Mbit det minsta de erbjuder här.

Skrivet av Niivpzi:

Vanligast är att operatörer får ratta runt själva hur dom vill (blivit reglerat i deras avtal på senare år, innan kunde man sitta 10 år på samma sak), men du har valet att neka denna ändring och byta operatör om så önskas.

Skrivet av JeanC:

Det känns inte som att det finns några bättre alterantiv direkt. Det var ganska längesedan de tog bort 100/10 Mbit som nyval dock. Men med mobilabonnemang har man ju kvar samma tills man säger något.

En operatör får byta hastighet ja; speciellt när det gamla erbjudandet finns kvar längre. Hade du vart mer nöjd om de sänkte din hastighet plötsligt? Tror faktiskt att du hade klagat om de sänkt till 10/10 och att du inte får samma hastighet längre och ingen meddelade dig.

Se svar ovan. Och nej, de ska inte byta förrän jag säger något.

Bahnhof höjde mitt Internetabonnemang utan mitt medgivande

Jag hade 100/10 Mbit hos Bahnhof och har varit nöjd med det. Ganska nyligen höjde de dock till 100/100 Mbit och därmed ökade på min avgift en del. Jag frågade varför och fick då till svar att mitt stadsnät inte längre erbjuder lägre hastigheter än 100/100 Mbit. Fast om jag man kollar på deras hemsida erbjuder de även 10/10 Mbit.

Jag vet att Bahnhof inte är känd för sin service, men detta tar nog priset för min del. Har de rätt att göra så?

Jag använder den Vi-liknande webbläsaren qutebrowser. Jag gillar att inte behöva använda musen när jag surfar.

Du kan ju alltid köpa ett tangentbord du gillar och sedan återvända de tangenter du har som föregående talare tipsade om eller om de är nötta och fula kan du köpa nya från exempelvis KBDfans.com.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av jreklund:

Hej,

Tack för din feedback. Det ser inte speciellt snyggt ut att vi saknar bilder. Vi tar och kikar på vad det skulle innebära rent tekniskt att implementera thumbnails i RSS-flöderna.

/ Johan

Ni borde även ändra så att hela artikeln publiceras i flödet.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Dashio:

Nu har mina switchar kommit och jag tänkte sätta mig i helgen och löda lite grann. Hur vet jag ifall jag behöver smörja de och i så fall med vad ska jag göra det samt vart kan jag köpa det?

edit: såg att de flesta rekommenderar denna men tänkte ifall det finns i mindre mängd då jag enbart kommer att göra det en gång tänker jag :). Ovärt att köpa en hel flaska för att kasta den därefter.

Om du tycker att de inte är "smooth", men om du behöver fråga kanske det inte är relevant för dig. Det är ett himla pyssel och det är noga att man är konsekvent med hur man smörjer dem, annars blir de ojämnt resultat.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av asdboe:

Till att börja med, mycket bra svar!
Håller fullt ut med dig att så fort en produkt har "gaming" i namnet så bör man dra öronen åt sig.
Tror jag nöjer mig vidare med min Ikea Marcus här

Tack! Jag har också en "Markus" från Ikea. Den är nästan 10 år gammal nu och den håller ihop bra om man bortser från lite torkat läder eftersom jag aldrig smörjt in det. Med tanke på priset kan jag inte tänka mig en bättre stol. Därmed inte sagt att den är "bäst", jag tror säkert att en Kinnarps för 3-5 gånger priset är avsevärt mycket mer komfortabel.

Men faktum är att jag har en defekt ryggrad och sitter jag allt annat än bra får jag ont väldigt snabbt. I denna stol har jag aldrig ont i ryggen, men vid extrema sittningar har jag kunnat få 'träsmak' i baken. Men då har jag behövt sitta *ohälsosamt* mycket och länge i den också.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av iBurningMan:

Jadu hur gjorde jag? Tror jag körde via lutris-team PPA och installerade. Dock så klagade programmet på att inte vulkan paket var installerade eller något dylikt så jag fick leta upp dessa och några i386 för att få det att fungera. Det är lite mer arbete än installera och det är klart i windows, vilket är lite av en prioritet. Jag vill inte behöva leta upp paket för att programmet ska fungera, lika lite som jag tänker leta upp DLL filer i windows för att spelen ska fungera där. Kanske inte exakt samma sak, men du förstår hur jag menar

Men som sagt; Det är en solklar förbättring och fortsätter det såhär så kommer en migrering att vara aktuell väldigt snart

Om du följer dokumentationen så ska det vara lika enkelt så som föregående talare upplyste dig om. Om något är krångligt i Linux gör du i regel något fel.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av asdboe:

Är det värt pengarna för en gaming stol? Motivera gärna!

Skickades från m.sweclockers.com

Mig personligen blir avskräckt av allt som innehåller ordet "gaming". För mig är det lite som att ha grädde på en torr bulle och kalla det för en bakelse och sedan sälja den för tre gånger priset.

(Jag tror inte att så alltid är fallet, men jag är väldigt försiktig med den typen av produkter.)

Mitt tips är att kontrollera att den uppfyller relevanta krav från Svenska institutet för standarder (SIS).

Gällanse kvalité brukar väl garantitiden kunna vara en fingervisning om hur lång livslängd den förväntas ha.

Vad är status på det här efter en månad?

Skickades från m.sweclockers.com

Implementera det gärna, men se också till att det finns en inställning för det så att användarna själv kan välja att visa dem (eller dölja dem) om man så önskar.

Skrivet av eXpander_:

Hehe, jo, förstår det, var mest på skoj för att se deras reaktion. Hade nog blivit väldig förvånad om någon ens övervägde det seriöst.

Säg aldrig aldrig, det finns ju många företag som kör med Microsoft Windows.

Skrivet av eXpander_:

Det är väl bara p12-or som håller på med skumma förkortningar? ftg, har aldrig hört talas om.

Vi på jobbet här kör med CentOS eller Red Hat. Jag undrade med systemadmins om de skulle kunna överväga att köra Arch Linux, de skrattade mig rakt i ansiktet :).

Det är väl självklart att ingen förnuftig person vill köra med Arch Linux i en företagsmiljö.

Skickades från m.sweclockers.com