Inlägg

Inlägg som tintinj har skrivit i forumet
Av tintinj

"Nej, aldrig" passar inte på mig och inte heller "Ja, ibland" men sista saken jag köpte var faktiskt ett begagnat 1080ti fe

Så jag avstod att rösta för att inte förstöra statistiken.

Av tintinj

Jag vill se det utspelas i Los Angeles, kanske ett inbördeskrig i ungefär nutid.
Battlefield 90210 kan det kallas, var så goda DICE/EA - den bjuder jag på

Av tintinj

Försökte lägga till bilden genom att redigera förra inlägget men det gick inte. Bilden är från början på 2000-talet, ber om ursäkt för oskärpan kanske tagen med en potatis eller nåt

Av tintinj

Det där rullbordet är nästan FÖR lik ett som jag har, som säkert är över 20 år gammalt men mitt har små runda perforeringar i hyllplanen och inte några sidoplåtar. Mycket kraftigare konstruktion också gissar jag med de där smala rören som IKEAbordet har. Vet inte vem som tillverkade mitt bord, och jag har även en hylla av samma konstuktion som är ca 130 bred och 160 hög kanske.

Av tintinj

Ska bli en intressant serie, väntar med spänning. Jag ska försöka dra så många avsnitt på raken som jag orkar
Hoppas att den är med i tiden och inkluderande, med dagens samhällsverklighet inbyggd på ett bra sätt. Gör aldrig något om regissören tummar en aning på originalstoryn för att göra serien mer återspeglande av hur man nu för tiden ser på saker och ting. Strikt och storyfaschistiskt dret är både överreklamerat och gammeldags. Jag tror på den här serien!

Av tintinj

Upp till var och en att ha sin åsikt, men rätt sjukt när man läser vissa kommentarer i tråden där de attackerar SVTs granskning av det här enorma problemet eller ställer sig bakom sättet som dessa kända streamers lockar barn att spela bort pengar och som VET att många förlorar mycket pengar.

Ännu mer sjukt är att se mängden "tummen upp" som de fått på sina kommentarer. Inte konstigt att samhället är nedsulat av bedragare, fifflare och annat folk som är helt utan känslor för andra medmänniskor.

Det är min åsikt...

Av tintinj
Skrivet av SuperSverker:

Ja, för ekosystem har ju visat sig vara resistenta och inte kollapsar vid minsta lilla...

Det kan vara skäl nog just eftersom vi inte vet vad som påverkas - gör du dig av med grodor så blir det mer insekter, blir det mer insekter så ökar fågelpopulationen. Om fågelpopulationen ökar så attraheras större rovfåglar, om större rovfåglar attraheras och ökar i antal så dör tranorna i Hornborgasjön pga monsterörnar och vips tappar man några miljoner i turistnäringen.

Ta det som ett skämt men att tro att miljön inte är nära sammankopplad med ekonomin är oerhört naivt.
Fråga bara fiskarna vid kusten till Aral-sjön...

100%
En del är helt oförmögna att tänka längre än ett steg och då är det svårt att se hur saker som ter sig vara harmlösa mot naturen kan göra extrem skada. Samma sak gäller klimatet som samma personer nästan alltid likställer med vädret inom en kort area av där de själva befinner sig. Man blir lite förbluffad att en del inte kan se helheten, eller i alla fall inse att de inte kan se helheten och överlåter tänkandet om just detta till folk som har bättre förmåga

Av tintinj

En av mina blå akvariumräkor har massor med ägg under buken, går omkring och betar i det gröna

En andra räka som inte har långt borta att släppa sina räklingar

Och så ett foto på akvariumet som det ser ut just nu

Ledsen för kassa bilder, jag kan inte få till det med kamerorna på min Galaxy S20FE

Av tintinj

Varför är det aldrig några roliga buggar nu för tiden?
Kanske där alla spel som finns till Playstation blir dina och det finns ingt Sony kan göra åt det!

Av tintinj

Önskar jag inte hade snålat och köpt två Andersson-skärmar på Netonnet som inte hade VESA(och man kan inte montera bort foten/benet vad jag kunnat se), hade velat få upp dem på arm så man kunde justera mer. Men nu så vill jag slänga dem åt skogen och köpa en lite större ultrawide, tyvärr är de för dyra för mig

Av tintinj
Skrivet av bobzombie:

Håller med! Nu kommer jag inte riktigt ihåg i vilken svensk stad man uppfann köttfärssås... du kanske ska kolla upp original receptet och vart det kommer ifrån.

Ha det gött

Tönt, vi bor inte i Italien.

Av tintinj

Köttfärssås på krossade tomater är så vattnigt och äckligt, och puré går ju inte heller. Vitlök i köttfärssås? Eww. Grönsaker likaså, de hör hemma i en grönsaksrätt och inte en köttfärsrätt.

Det ska vara enkelt
Stek blandfärs och en gullök, blanda i ketchup, grädde (mycket grädde annars är det inte en riktig köttfärssås) och lite soja & fond för ökad smak. Koka ihop länge och krydda/smaka av ända tills det smakar perfekt. Äta med tagliateller och inget annat.

Riktiga enkla "svenska" maträtter har tvingats bort med medelhavsinspirerad vitlökdynga och konstiga ingredienser.

Köttfärssås, korv stroganoff, köttbullar och pulvermos, potäteplättar med en ostschnitzel. Det är fint det. Och en kebabpizza nån gång ibland, kanske istället en burgare från BadaBing.

Av tintinj

Det borde ju inte vara upp till OSS att skydda oss mot insamling av våra data till algoritmer som utformar det vi ser och matar oss med vinklad information, det hela är ju helt groteskt.

Det borde vara olagligt, internet ska skyddas så mycket det går från att vinkla oss till bara vissa saker. Och eftersom de som tillhandahåller de stora verktygen för detta inte vill vara anständiga och neutrala så kan man ju inte dumpa all makt till dem.

När allt blir mer styrt av stora bolag och liknande måste folk skyddas, hur dåligt det än låter så är alternativet värre i det långa loppet. Ingen vill att myndigheter och kalitioner av länder ska diktera villkor för allt men det är bra mycket sämre när annars oåtkomliga "ansiktslösa" privata organisationer styr oss.

Av tintinj

Nu är visst den i farten igen, i den här nyheten också haha
Och ska man försöka bevisa något så länkar man inte till ett tydligt partiskt troll på twitter av alla ställen. Och sedan med breitbart som alla vet är en hög med illaluktande bajs. Men vad kan man förvänta sig?

Jag håller inte med högerpopulisten Musk i mycket men här står jag på hans sida, man borde kunna installera ett så utbrett operativsystem utan att behöva ha ett windowskonto (även fast jag redan har ett) En annan sak är det ju med enskilda program.

Av tintinj
Skrivet av Dem8n:

Varför ska latmasken som jobbar långsamt och ofta är sjuk ha samma lön som han som jobbar snabbt och sällan är sjuk? Där snackar vi orättvist.
Det du pratar om handlar inte ens om demokrati.

Hur skulle det smaka om alla grafikkorten ska kosta som highend, men vilket du får kan du inte styra mer än att du får gissa dig fram efter en snabb titt på förpackningen som inte säger något om det. Har du tur får du ett highend, har du otur då får du ett instegskort utan möjlighet till byte.

Löjlig jämförelse med grafikkort som om de var människor. Och din första förklaring är ännu löjligare, jag tog inte ens upp de sakerna. Men jag förstår varför du låtsas som det var essa jag menade för de låter bättre för folk med din åsikt än verkligheten. Är man lat så finns det andra skydd för företaget som kan användas.

Om du inte vill leva i ett SAMHÄLLE så kan du leva ensam, i ett samhälle lever man tillsammans och hjälper fan varandra och den som inte vill göra det ska inte vara där. Du är odemokratisk, inte jag. Du verkar även vara helt utan mänskliga känslor för andra runtom dig vilket tyder på ännu större fel.

Av tintinj

Tesla gör sig bra på listan, Telia har säkert gjort sig förtjänta av det med men så är de ju rätt stora när man räknar mängden kunder.

Många antifack-folk ser jag, säkert som bygger sina sneda åsikter på påhitt som att de är maffia och att folk skulle fått högre lön om det inte fanns något fack eller att företag ger samma rättigheter och förmåner till sina anställda även utan fack. Det är ju så odemokratiskt det kan vara att vilja att den som är stark nog eller kan tala bäst för sig själv får bra förutsättningar medan de andra som gör samma jobb får det sämre. Man undrar ju vad dessa har mer för uppfattning och åsikter, som tycker att allt som gjort Sverige till ett bra land ska raseras och ett mini-USA ska bli till.

Av tintinj
Skrivet av Daemon:

Har du provat med att klicka på scrollhjulet?

Tack för supersnabbt svar men det är så att jag sitter med enbart tangentbord med musplatta (Dinovo Edge) och jag har inget scrollhjul. Jag vänsterklickar genom att dubbelklicka på musplattan och det är så jag har gjort, det har fungerat tidigare och öppnar jag en gammal version av Firefox så fungerar det fortfarande. Tyvärr fungerar inte vissa hemsidor längre med den äldre varianten.

*edit
Missade texten nedanför där, kanske hann du redigera mean jag svarade
Tusen tack, nu fungerar det!

Av tintinj

Firefox - vill kunna dubbelklicka tabs bar för att öppna ny tab

Hej, jag har alltid haft det så att en ny flik/tab öppnas när jag dubbelklickar på min tabs bar men det fungerar av någon anledning inte på nyare versioner. När jag dubbelklickar på tabs bar så ändras firefox-fönstret från fullskärm till icke-helskärm (kommer inte på vad det heter) och det gör mig tokig. Går det att ändra det på något sätt?

Av tintinj
Skrivet av Olof_von_Knorring:

Att dömma av ditt påhopp var det visst en öm tå att försöka nyansera debatten. Det blir ju lätt så när dogmatiker ombeds tänka i nyanser.

Jag tolkar dig som att du håller med om det kloka i att inte sila mygg och svälja kameler, och att vi framförallt bör lägga energin där det gör mest nytta dvs genom att bearbeta Kina.

Då tolkar du mig fel. Vi borde kunna göra fler än en sak, men det kanske är för mycket begärt från den hjärnslöa delen av befolkningen som anser att man bara kan göra EN sak och det är att skylla allt på de som just NU står för den största utsläppsmängden, och som tycker att vi i Sverige ska slippa vara med på den gröna omställningen för att vi just nu är en utsläpps-piss i havet.

Jag vet vilka som är emot allt vad klimaträddningsåtgärder heter, som vill ha så billig bensin och diesel som möjligt och att de ska kunna köra för alltid med det bränslet. De som lyssnar på sådana som minskar ner problemen som vi skapat och som vi står inför just nu. Jag är långt ifrån en miljömupp men inte fan är jag så trög att jag inte förstår vad som håller på att hända. Forskning är vad folk ska lyssna på och inte bloggare, youtubare och swishjournalister. När någon vill att man ska sända dem pengar för att "mainstream-media är dumma mot mig" så borde alla förstå att de inte kommer med fakta baserad på verkligheten.

Av tintinj

Logitech Dinovo Edge, superbt både i använvning och framför allt kvalitet. Aluminium och tjock stadig plast. Inbyggd musplatta som när man vant sig funkar utmärkt. Jag har haft mitt till soffsurfning sedan det började säljas i Sverige 2006 och mitt haltar på någorlunda fortfarande, fast det börjar få lite utslitningsskador efter alla dessa år får jag erkänna. Batteriet håller inte lika bra som från början men det klarar daglig användning i åtminstone 4-5 dagar utan att behöva laddas.

Minus
-Eget laddningsställ, hade gärna haft något liknande Qi eller USB
-Inga bakbelysta tangenter (bortsett från Fn-tangenterna)
-Slutat säljas för hundra år sedan
-Ingen värdig efterföljare

Jag hade även nu betalat 1600:- + inflation för ett nytt tangentbord som är av samma kvalitet som detta men det verkar inte komma, jag har letat i flera år nu och är glad för varje vecka som detta fortsätter fungera.