Inlägg

Inlägg som The Slayer har skrivit i forumet
Skrivet av swedishnightmare:

hejsan

finns det kvar ??

Hej!
Yes chassit är kvar. Skicka gärna pm.

Skickades från m.sweclockers.com

Corsair Obsidian 650D

Har ett gammalt 650D chassi ståendes som inte använts på många år. Det står bara och samlar damm. Tänkte att jag lägger upp en skänkes-annons här ifall någon är intresserad av det då det känns lite synd att bara slänga det.
Chassit har stått länge och det har tillkommit lite skavmärken i framkant på ovansidan.
Chassit är så gott som komplett. Det saknas en täckplåt för pci-platserna på baksidan, skruven finns dock. 200mm fläkten i toppen och 120mm fläkten baktill är också väck. En av piggarna för gallret/fläktfiltret på framsidan är av så det sitter enbart fast på ena sidan upptill.
Chassit finns i Vänersborg för avhämtning. Bilder kan ordnas på förfrågan.

Om ni inte är bekanta med chassit ifråga finns här en recension från SweCs egen Chassi-Jesus
https://www.youtube.com/watch?v=0YWf_5dIY7Y

Läs hela annonsen här

@SuperOsten: Kortet känns mycket bra. Riktigt rejäl kylare. Känns välbyggt.
Det mest grafikkrävande spelet jag provat än så länge är GTA V Men jag funderar på o köpa nya Star Wars Fallen Order. Då får det väl nåt o jobba lite mer med.

@SuperOsten: Jag ber om ursäkt, det framgick inte riktigt varför jag tvekade lite på om jag gjort rätt som beställt redan nu.

Black friday har ju inte dragit igång på riktigt än och det kan ju vara så att det kommer bättre erbjudanden och kanske från återförsäljare som jag brukar handla ifrån. Jag är ganska lojal som kund så den biten spelar in för mig.
Däremot hur troligt är det att ett Asus 2070 Super Strix skulle komma ut för, säg flera hundralappar under 6000kr? Känslan jag får är att det är osannolikt.
Jag har redan fått meddelande från mitt lokala uthämtningsställe att grafikkortet har kommit. Inte illa när man beställer på en lördag och jag vet att det söndag kväll låg kvar hos butiken

Skrivet av Clibben:

Okej. Det var tråkigt att höra. Kortet är köpt begagnat, ursprunligen via inet i färdigbyggd dator.

Skickades från m.sweclockers.com

Tillverkaren skall ändå lämna garanti. Kolla ifall personen du köpte grafikkortet av kan maila dig en kopia på kvittot. Hör sen med Inet om det är dom du skall lämna in kortet till eller om du skall gå direkt till Asus.

Komplett säljer Asus RTX2070 Super Strix Advanced för 6189kr just nu. Gäller fram till 2a Dec.
Jag behöver ett nytt grafikkort efter mitt 1070 lade av så jag tänkte att jag skulle fynda under black friday men när detta dök upp så vågade jag inte vänta. Det är betydligt billigare än normalt. Inet (där jag brukar handla) säljer det för 7500kr.
Kanske skulle man haft lite is i magen och väntat? I allra värsta fall kan jag använda min 14-dagars ångerrätt även om jag inte gillar den sortens beteende. Har man beställt nåt så har man

Jag sitter på en gammal 2500K. Den är betydligt äldre än din processor.
Jag hade ett GTX1070 och det funkade väldigt bra i 2560x1440. Det fanns säkert en del scenarion där processorn flaskhalsade något.

Men spelar det nån roll så länge man man kan spela det man vill på max inställningar i behaglig FPS?
Jag tycker du kan köpa ett nytt grafikkort i den prisklass du känner för utan betänkligheter. Det kommer funka fint
Jag själv har ett 2070 Super på väg hem. Det kommer säkert flaska härligt på min processor men då får jag väl byta när det märks att den håller tillbaka systemet

Skrivet av pacc:

För att fortsätta, ASUS gör också testning av korten i fabrik.
NVidia slutade ju med 'binning' iom super-kretsarna men Strix super finns fortfarande i tre olika varianter : OC, Gaming & omärkt

Lusläser man specen så ser man boost-frekvensen från fabrik.

Eftersom alla korten har samma kylning, kretskort och strömmatning så är det kanske inget att haka upp sig på,
bara något att hålla i bakhuvudet så att du inte väljer ett sämre kort om alla kostar lika och du redan lagt dig på en hög prisklass för att få just strix. Själv tycker jag att största fördelen med mitt strix 2060 är att fläktarna inte går när det inte lastas.

Det finns ytterligare en variant, Advanced. Tror det ligger mellan stock och OC i boost-frekvens
Beställde faktiskt ett sådant idag från Komplott för 6200kr. Bra pris tror jag. Kan hända att jag gjort bort mig och det kommer billigare än så under Black Friday, men det kan inte vara mycket.. Eller? :/

Uppdatering: Jag drog igång Prime95 för att låta det gå över natten men grafikdrivrutinen krashade efter 20 minuter och windows hängde sig totalt. Fick köra en norsk återställning.

Så jag plockade fram mitt förra grafikkort ur gömmorna, ett GTX780 att testa med och det fungerar precis som det ska. Ingen instabilitet alls. Så jag är väldigt säker på att det är 1070 kortet som det hänt nåt med.
Det är ett OC kort från Asus Strix-serie och kretsar som är överklockade degraderar ju med tiden. Det har nu faktiskt tyvärr gått precis över 3 år sedan jag köpte det.
Det felade bara på ett par veckor så det var ju lite oturligt. Jag har ändå reklamerat kortet hos butiken jag köpte det av för att höra ifall Asus kör någon form av goodwill. Så jag får se när de hör av sig.
Det handlar ju ändå om ett grafikkort i premium segmentet. Det bör hålla mer än 3 år tycker jag.

Instabil dator. Drivrutinen till grafikkortet återställs titt som tätt.

Hej!

Ja som jag skriver i rubriken så kraschar drivrutinen till grafikkortet hela tiden. Problemet har funnits nån vecka men har blivit mycket värre de senaste två dagarna och verkar eskalera.

Processorn har varit något överklockad och i våras började jag få problem med blåskärmar och att datorn hängde sig. Jag tog då bort överklockningen och gick ner på stock volt och sen dess har det inte varit några problem alls.

Nu är jag lite osäker på vad det är som spökar, om det är grafikkortet som börjar ge upp, vilket vore lite konstigt då det inte är jättegammalt till skillnad från den övriga hårdvaran. Eller om det är sliten processor som är boven i dramat. Jag körde Prime95 i en timme som ett snabbtest och det var inga problem. Startar jag däremot upp ett spel t ex Diablo 3 så har jag en svart skärm ganska omgående och får starta om datorn med reset-knappen.

Hur ska jag gå till väga med felsökningen för att kunna isolera vad det är som strular?
Jag tänkte börja med att låta Prime95 gå över natten. Men sen?

Låsa/Lösenordsskydda appar i IOS?

Hej

Jag har en Ipad som jag spelar Fallout Shelter på emellanåt. Nu är det så att min två-åriga dotter som är den som huvudsakligen använder Ipaden har lärt sig hur man loadar min save och startar spelet. Jag har brukat ha en annan save laddad för att hon inte skulle gå in på min av misstag när hon startat appen. Men nu funkar ju inte det längre..

Så jag undrar helt enkelt om det går att låsa appen med lösenord eller touch-id. Jag har letat i inställningar osv men inte hittat. Finns ju skärmtidsinställningar men jag tror inte det är rätt för mig. Jag vill bara begränsa åtgång till just Fallout Shelter och ingenting annat.
Snälla hjälp mig

Hej. Jag har precis hittat tillbaka till folding och har naturligtvis gått med i Swecs (nya?) lag.
Jag har kommit igång så smått men jag får inte till att folda på min gpu utan bara cpun. Funkar alla projekt på GPUn eller bara vissa? Just nu foldar jag bara på cancerprojekten.

Har provat allt typ. Omstart av allting i hela kedjan. Nyaste firmware uppdateringen i routern. Fabriksåterställning av Chromecasten. Dessutomp rovat med en helt ny CC.
Provade även det där med att ändra tidszonen. Inget har funkat.

@moonblase: Bytte tidszon i vad? Chromecasten eller telefonen?
Skriv gärna lite mer utförligt hur du gick tillväga.

Jepp samma grej här. Var iväg o köpte en ny helt i onödan då jag trodde att den hade delvis slutat fungera Går ju att starta om och konfigurera men går inte att casta nånting..

Hej
Det här blir nog ett ganska långt inlägg som kommer innehålla en del frågor som jag gärna vill ha besvarade men också lite bakgrund till varför och lite allmänna funderingar. Så tack om du orkar läsa hela
Jag har spelat Eve i 3-4 kortare perioder sen 2007. Jag är dock ingen erfaren spelare som man kanske skulle kunna tro av den anledningen. Eves komplexitet har skrämt mig lite från att verkligen dyka ner på djupet i spelet. Under min senaste aktiva period som varade kanske 4-5 månader för ett par år sedan började jag hålla på lite med mining och industri och jag tror att jag hittat hem där faktiskt. Efter ett tag blev jag rekryterad till en corp som höll till ute i nullsec och höll på med lite allt möjligt men det var ett litet gäng som körde mining och industri som jag höll ihop med och hade mycket skoj med. Det fanns en bas i detta system som ägdes av alliansen vi ingick i samt att vi hade en egen pos. Alliansen och hela corpen brakade dock samman under ett par intensiva dygn och corpen upplöstes. Så där satt jag strandad i en station som nu var fientligt inställd och alla system runtomkring likaså. Jag hade en hel del ore, skepp och andra dyrbara saker i denna bas.

Nu har jag tröttnat på det mesta jag spelar för tillfället och funderar på om man skulle plocka upp Eve igen. Jag vet dock inte om jag har tillräcklig med tid för att jag ska kunna få ut nåt av spelet.
Jag vet att man startat upp en variant av free2play i spelet. Skillnaden är väl att man är begränsad i vilka skepp man flyga och vilka skills man kan träna? Skulle det vara möjligt för mig att logga in på mitt konto och spela spelet som free2play med min existerande klon? Då skulle jag kunna undersöka möjligheterna att sälja det jag har utspritt på olika baser och få en clean start med rätt bra resurser på kontot. Jag undrar också om man måste fysiskt färdas till en station där man har saker för att kunna sälja dom?

Tack på förhand. Kompletterande edits följer möjligtvis.

Edit: Nu är det ju år sen jag spelade. Baser där jag haft saker är ju inte garranterade att de ens finns kvar. Vad händer med ens prylar om basen upphör att existera? Blir man kompenserad på nåt sätt?

20 000 restskatt. Jippie!
Var väntat att jag skulle få betala tillbaka because of reasons.. Men kanske inte så mycket..

Skrivet av Holic:

Trotts att andra spel inte upplevs så? Och inte heller PS4an i samma hdmi port?

Kontrollera inställningarna i själva NES konsolen. Det finns fyra olika displaylägen att välja mellan och i en recension tyckte recensenten att speciellt ett av dessa gav mycket input-lag. Så prova bland de olika lägena vilket du gillar bäst.

Flikar in en liten fråga här. Om jag skriver in licensnyckeln som sitter på syrrans dator för att ladda ner iso filen så att jag kan göra ett usb-minne till installationsmedium, så knyts väl inte licensen till datorn som man laddar ner iso filen till? Jag ska ju bara fixa usb minnet på min sationära hemma o sen göra en ren installation på syrrans laptop.

Sweclockers forum levererar som vanligt. Sitter o ska installera om syrrans laptop med win7 home pro. Det enda jag har är licensnyckeln klistrad på undersidan av datorn. Nu vet man hur man ska bära sig åt för att kunna installera. Hade ingen aning om att Microsoft hade iso filer för nedladdning.. Även om det i denna tidsålder verkar rätt rimligt. Tack