Inlägg

Inlägg som Grumbledock har skrivit i forumet
Av Grumbledock

Klart att det är en sådsndär som förstört Google. En hejjduk från landet som Biden kallade "Scam capital of the world", bedrägeri missledande reklam ligger väl i modersmjölken.
Fy för sådana bondlurkar.

Av Grumbledock

Ytterligare ett skäl att inte använda Youtube, en plattform full av politisk desinformation och diverse wannabes som vill ah en "plattform" för att slippa jobba.

Någon enstaka gång per år är det värt ett besök, då oftast för någon konstruktionsvideo och de är turligt nog oftast reklamfri. Resten? Bara skräp som iaf jag klarar mig gott utan. Spel de spelar jag själv, nyheter finns att läsa och allt annat finns att tillgå i vettigare format utan 95% reklam och produktplaceringar.

Pinsamt. Vissa av oss minns vad Youtube en gång var...videos som buffrade klart, kunde spela smed släkt skärm och reklamen var minimal. Kanske inte lika snabbt som nu, men långt mycket användarvänligare

Av Grumbledock

Led hit, led dit. Hitintills har inte någon led-teknik kunnat läsa *något* av de klassisk problemen. Det är bleeding/clouding, det är direkt usel svärta...
Tacka vet jag Oled, bra färg

Av Grumbledock

Hahaha, vilket skämt till tjänst 😂
89kr I månaden för att få en massa reklam intryckt? Dra åt skogen 😂 de lät ju vara 10min reklam per 15min sändning i nästa tablå-Tv stil.

Sen kan de ju föröska lura folk till sina övriga tjänster men för mig och min familj finns inget som lockar att ens skaffa en månads prenumeration än mindre vara lojal kund. Fallout känns som om den kommer tappa totalt efter en säsong eller två som alla andra huoade HBO produktioner och i övrigt tycks de ha samlat bottenslam som ingen Anna tjänst ville ha 😂

Av Grumbledock

Tror skribenten helt enkelt börjat bli lite gammal, finns gott om bra exklusiva i alla fall till de riktiga konsolerna...Switch och Playstation.
Sen är konsolen en dröm att äga. Alla spel bara funkar, du kan börja spela från kallstart på sekunder och aldrig en drivrutin som strular eller nått. Lätt även för de som inte är spelvana.
Näe, om något så är det den s.k. Gaming PC för 20lök som får stå och damma då det helt saknas skäl att använda den. De få indies som är bra (exklusiva icke indies existerar knappt) kommer ändå till konsol när de är färdiga.
Köper inte grisen i säcken eller Early Acess. Betalar inte för en sämre spelupplevelse.

Av Grumbledock
Skrivet av Ryssfemma:

Marknaden är ologisk, tänker samma på windows phone.
Apputvecklarna ville inte släppa nåt till den plattformen pga att den endast hade 2-3% marknadsandel. Sen gnäller dom till EU när dom själva främjat monopolstatus hos dom som redan är etablerade.

Marknaden är synnerligen logisk, varför köpa en produkt som inte får bra support?
Det är Microsoft som misslyckats, både med Xbox och med Windows Phone. Xbox 360 höll jämt skägg med Ps3 men mot slutet av generationen så lade MS allt fokus på tidsexklusivitet av 3e parts spel och låsa dlc. Allt medan Nintendo och Sony släppte grymma exklusiva spel.
Microsoft har fortsatt på samma sätt, de tror att "pappa betalar" funkar. Att de kan köpa 3e parts spel och studior men Microsoft *saknar kompetent ledarskap vilket förstör de bästa av premisser*.

Halo? Gears? Rare? Lions head? Activision Blizzard? Bethesda? Har något av detta blivit bättre sedan MS tog över? Nej. Tvärt om...

Samma sak med Windows Phone. Köpe en då Microsoft *lovade* större uppdateringar i år och att de inte skulle fragmenterad marknaden. Redan nästa år släppt de en ny version av VP (8) och ingen gammal mobil gick en enda större uppdatering trots bara 1år på marknaden.
De låste appar från plattformen och hade mer funktioner i sina *egna appar* till iPhone/Android. Microsoft svek *både utvecklare och kunder, de kissade oss i ansiktet* med Windows Phone.

Tldr: Dålig konkurrens är inte konkurrens. EU ska stödja fungerande företag, inte crony capitalism och användarfientlighet.
Microsoft skjuter sig själva i foten, det är deras problem. Försvinner de kan någon annan gott ta över.

Av Grumbledock

Majoriteten av "spel" som släpps är gaccha skräp på mobilen och asset flips på Steam. Spel som kodas av någon stackare i Indien eller annat U-land som får några öre per timme.
AI kommer självklart kunna ersätta dessa, de finns ingen kreativitet eller tanke i dessa "spel" de är alla gjorda på samma sätt med minimala skillnader.
Hjärndött spel kan lätt skapas av en hjärndöd AI. Kvalitativa spel däremot kommer fortsatt kräva en mänsklig handpåläggning, på samma sätt som när det gäller konst, böcker etc

Av Grumbledock

Haha, näe...tvärt om.
Har åkt på restskatt de senaste åren, trots att man bett jobbet dra extra. Nåja, bara betala och se glad ut.

Av Grumbledock
Skrivet av pv2b:

Det finns många anledning till att folk piratkopierar. Bristen på respekt för sina kunder som mediabolag har är absolut en av dessa anledningar.

Om den som piratkopierar ofta får en bättre upplevelse än den som gör rätt för sig så gör det absolut något med betalningsviljan.

Haha, jadu nog känner man igen sig 😂
Som finnig tonåring satt jag och drog samma lögner för att på något sätt föröska rättfärdiga mina handlingar, vilket såklart är och förblir nonsens.
Vill du ta del av underhållning så du antingen köpa produkten som erbjuds eller låta bli, du har ingen rätt att åka snålskjuts på andras hårda arbete bara för att du ex. ogillar formatet, upplösning eller webbsida.

Den dagen du börjar jobba kommer du också få lov att tänka om. Du skulle bli tokig om din chef sa "kunden gillade inte ditt jobb så du får ingen lön denna månad. Du har arbetet gratis".
Men när det gäller film och spel så är diskursen en annan, troligen för att du inte behöver se personerna som arbetat för dig och skapat underhållning...som du inte betala för.

Vote with your wallet, köp då först när produkten finns i ett format du gillar. Men att piratkopiera leder inte till bättre releaser eller mer filmer/spel du gillar, tvärt om. Ju fler som piratar death mindre pengar till just det du gillar..

Av Grumbledock
Skrivet av dagas:

Den är väl inte framtagen för spel.

Vuxenfilmer tycks också vara blockerade, "storebror" Apple ser till att deras lojala kunder inte gör några moraliska fel. Apples enhet är framtagen med goda evangeliska värderingar och ska därför brukas för arbete.
Inget stöd för populära streamingappar heller.

Snacka om värdelös produkt i bästa Apple stil.

Av Grumbledock

Helt rätt. Förstår att dolk här vurmar för piratkopiering då det är en TT brott som de flesta troligen begått/begår, men vqr väl medveten om att de killar som har dessa sidor är samma folk som springer med droger och spränger trapphus.
Du kan itne välja att vara stötta en viss typ av kriminalitet, organiserad brottslighet är mångfacetterad.

Sen gällande Buttcoin så är det lätt att beslagta dem. I dagens IT-samhälle är det lätt att spåra folks transaktioner, kapa uppkopplingar och installera keyloggers m.m.

Crypto är inte Fiat. Crypto används till största delen till att tvätta pengar och ordna med illegala transaktioner, det är hela syftet. Det finns en anledning att 100% av alla transaktioner på darknet är i crypto, och 0% av ditt legala handlande i nätbutiker.

Av Grumbledock

Synd att se ett klassiskt märke gå i graven, men HND har verkligen inte gjort namnet rätt. Deras mobiler har ju varit väldigt mediokra med dåliga kameror och lösa USB-C portar :/

Av Grumbledock
Skrivet av Michael1:

Det är Microsoft gaming revenue som är upp 49%(till stor del pga Activision) inte hela omsättningen för Microsoft. Det vore sjukt.

Activision är nog att tacka för en stor del av detta. Det tycks generellt som om Xbox avdelningen fortsätter underpresters och rent krasst så är det inte konstigt heller, många år sedan MS kändes slagkraftigt på konsolfronten. Gamepass I all ära men även där känns som om kvalitén på "buffén" också blir sämre och sämre.

https://twitter.com/BenjiSales/status/1752467310441333225?s=2...

Av Grumbledock

Mannen som köper Twitter under lögner om "yttrandefrihet" men kort därefter börjar bannlysta journalister och forskare, medan Ryska troll fabriker får förstasideplats.

Nej tack, Musk. Vill inte ha dina chefers propaganda direkt in i hjärnbarken, skippar allt som har med den där stollen att göra. Tänker hellre själv

Av Grumbledock

Det kan vara så enkelt att antigen strular mjukvaran (uppdatera lampor/styrenhet) eller så är det WiFi som inte är bra nog för att täcka alla enheter på tillräckligt sätt.
Kan säga att när jag hade flesta generationen av Ikeas smarta lampor hade jag damma problem med med Gen 2 och ny styrenhet så är problemen i princip helt försvunna.
Den enda som strular är den som är långt ifrån Wifi och därför, förståeligt nog, har lite dålig täckning

Av Grumbledock

Toppen, kvalitet framför kvantitet.
Tjänster som Gamepass är utmärkt för spel med lågt produktionsvärde, de med mikrotransaktioner eller de som släpps direkt ofärdiga (Hall Infinity etc).
Bra spel som är bra på release, som är kvalitativa och som inte lever på mikrotransaktioner förtjänar att köpas på riktigt. Det är bara då skaparna får pengar att göra fler spel

Prenumeration för Showelware, inköp för kvalité!

Av Grumbledock

/r/Superstonk in shambles!
Så mycket pengar bortkastade på absolut ingenting. Nåja, så går det när man jagar trbder i efterhand snarare än har en bra affärsidé!

Av Grumbledock

Som man bäddar får man ligga.
Har försökt kolla på en uppdatering av laptop då den gamla börjar vara lite slö (troligen SSD:n som åldrats) men det finns väldigt lite på marknaden, och de som finns kostar mer än dubbelt så mycket.

Hur svårt ska det vara att ta fram en passiv laptop så man slipper stekta lår och tjut-fläkt, med vettig batteritid så den är bärbar och gärna bakgrundsbelyst tangentbord?
detta fanns innan pandemin för ca 5000:- men nu tycks de kosta skjortan, i den mån de finns. Eller såklart, vara en fördunant chromebook som inte ens har stöd för vanliga program...nej tack.

Av Grumbledock
Skrivet av Meowi:

Jag sitter på en gammal WIFI-5 router, köpte den 2022. Kommer man klara sig eller går jorden under om jag inte byter?

Om den är köpt 2022 så är det ju ändå färskvara.
Jag har en gammal Asus Rt-ac88u som har många år på nacken men som tuffar på bra, tack vare Merlin firmware så får den fortfarande uppdateringar och en del el nya funktioner...trots att den är från 2010-talet 😅
Men WiFi 7 blir nog värt ett uppgradera till när man har hemelektronik som drar nytta av det

Av Grumbledock

Anarki och kaos gör inget bätte, sport behöver verkligen ta itu med sin "huligankultur" speciellt bland spelarna. Alla som spelat online märker ju snabbt att alltför många barn och ungdomar helt tycks sakna såväl uppfostran som sunt förnuft eller hyfs.

Handlingar har konsekvenser. Att kasta ut sig skällsord är inte accepterat på ett jobb eller i en vuxen miljö (om än vuxen bebisar förekommer, speciellt inom sporten) och bör inte vara det i esporten heller. De som snackar skit bör få en time out, så kan de kanske för första gången i sina liv uppleva lite konsekvenser och lite uppfostran.