Inlägg

Inlägg som hesten har skrivit i forumet
Av hesten
Skrivet av Perrablerra:

Tjo. Har blivit mer och mer sugen på att köpa en drönare och har tittat en del på DJI Mavic Air. Men får inte riktigt fram vilken som är lägsta rekommenderade temperatur vid användning. Vintern är ju på G snart och vore kul att kunna gå ut och filma när det riktigt gnistrar tidigt på morgonen när solen precis börjar vakna Klarar den det eller ska jag titta på någon annan? Ner mot kanske -20 vore ju kalas iaf.

Som dom andra sa batterierna men tänk även på att om du tar in den inomhus och den är iskall finns det risk för kondens på elektroniken vilket är mindre bra.

Av hesten

Ni pratar om olika saker, vi som hade problem med torrents där påverkade det bara torrents och inget annat även om jag hade 100 torrents igång som kröp fram gick allt annat bra.

Eftersom annan trafik påverkas när torrents är igång så skulle jag gissa på router eller annan nat lösning som inte orkar med alla anslutningar eller trafik.

Av hesten
Skrivet av Phunky:

0p och hesten: Nu blandar ni ju ihop 2 olika problem. Om uploaden är dålig är det troligen en lokal returstörning i kabel-tvnätet där ni bor och det berör all trafik och inte bara torrents. Ni två bor förmodligen i exakt samma område och berörs av samma returstörning. I detta fall är jag nästan 100 på att ni får dåligt i bbkollen också. Går ni till sådär förhastade slutsatser kommer folk och tex comhem inte kunna ge ett korrekt besked om ni felanmäler.

Sluta att tokglo på torrenthastigheten och verifiera att allt annat fungerar innan. Returstörningar orsakar också oftast att uppkopplingen bryts.

Jag har visserligen alltid påpekat att det bara är torrenttrafik som påverkas men sa inget om det den här gången och det är både download och upload som är slö i torrents.

Av hesten

Där va farten på torrents borta för mig igen här på hisingen 800kB/s ner och obefintlig upload fart den här gången.

Av hesten

Samma här också på hisingen.

Av hesten

Skulle det vara modemet eller likanande som va överbelastat pga för många anslutningar skulle det påverka annan trafik också men eftersom annan trafik går bra när bara torrents är slött kan det uteslutas.

Jag har dessutom har jag testat att ta hem en torrent jag själv seedat på en burk när jag hade kass fart med allt annat avstängt vilket ger en anslutning och farten jag fick va samma som man hade på dialup tiden ändå, samma fil via ftp gick så klart bra.

Av hesten
Skrivet av Phunky:

Men hur skulle comhem kunna spärra enbart torrent-trafik om den är krypterad? Portarna väljs ju random i klienten dessutom. Makes no sense... Då skulle dom alltså trottla i princip alla portar utom http och FTP?

Du throttlar inte specifika portar utan protokoll och vilken port du kör det på är ointressant, alla lösningar för att göra sånt här kan inte känna av att krypterade varianten av torrent men finns lösningar som gör det också. Finns gott om operatörer runtomkring i världen som begränsar p2p trafik där torrent ingår.

Skrivet av Phunky:

Ja anledningen du nämner är en möjlighet men då skulle du nog ganska så ofta se problem i bredbandskollen oxo. Jag vet att comhem har kapacitetsproblem på sina håll och där märks det då lika tydligt på bredbandskollen som i torrents. Jag tror inte man skulle trottla i förebyggande syfte.

Har haft kapacitetsproblem här tidigare fast inte ens i närheten av så slött som torrents går ibland, har dock försvunnit på senare tid men det här problemet är nytt hurvida det är slump eller inte kan jag inte svara på.

Skrivet av Phunky:

Föreslår att du testar vidare nu när du lär fått v26 på ditt modem. Kanske nån bugg eller setting du råkat trigga till/från? Vad jag sett är det ju bara folk med detta modem som nämnt problem och de nivåer ni uppmäter vid fel skulle märkas för de med de äldre modemen oxo.

Ja just nu fungerar det så får se om det händer igen.

Av hesten

Encryption spelar ingen roll. Anledning till att göra det skulle ju kunna vara kapacitetsproblem i vissa områden och så här får man ju ner trafiken rätt kraftigt, och att gå ut med det offentligt är ju rätt dålig reklam.

Jag testade allt som skulle kunna påverka i ett tidigare inlägg just för att utesluta saker som kan påverka men du kan ju fundera på det här bara felet uppstår exakt samtidigt på flera datorer med olika os och klienter som är direktanslutna till modemet sen kommer farten tillbaka exakt samtidigt på alla.
Omstart eller reset av modemet spelar ingen roll och nat är avstängt.

Av hesten
Skrivet av Phunky:

De säger ju själv att de inte spärrar torrentrafik så det kan ju vara ett väldigt skumt fel någonstans men som alltid är det VÄLDIGT svårt att skylla torrentproblem på leverantören.

Bara för att dom gör det på vissa ställen eller i vissa fall betyder inte att kundtjänst är informerade om det.

Av hesten
Skrivet av atari_soldier:

nu har skiten inte funkat på 2-3 dar. och med skiten menar jag torrent-trafiken. aldrig sett maken till uselt bredband!
har precis samma fel som många andra verkar ha, dvs trafiken flyter på perfekt ena dagen för att inte funka alls nästa.
bor på hisingen, göteborg.

ringt kundtjänst flera gånger men dom kan såklart inte göra nånting. porten är öppen, resetat modemet, kört med nat, utan nat o.s.v...datorn är köpt i juni.

FÖRKLARA ER COMHEM!!!!!!

Bor också på hisingen och min torrenttrafik blev extremt slö i lördags och under tisdagen nångång blev farten normal igen.

Av hesten
Skrivet av Derox:

Hur mycket är mycket trafik? Jag drar nog ganska rejält och har inga problem.

3-6 TB/mån över det senaste året

Skrivet av Derox:

Finns mycket som bara kan påverka torrenttrafik, kassa brandväggsinställningar, kass router, kassa routerinställningar, kassa torrentinställningar osv.

Läs hela mitt förra inlägg, två direktanslutna datorer med olika operativsystem och klienter som fungerar bra sen helt plötsligt blir farten skit på båda två exakt samtidigt och några dagar senare är den tillbaka i normalfart.

Av hesten
Skrivet av Derox:

Du tror på allvar att ComHem har valt ut något dussin person och sagt "dessa skall vi jävlas med!" och stryper deras hastighet i torrenter till och från? Är du en sådan som t.o.m. sover med din foliehatt?

I de allra flesta sådana där fall handlar det om skit bakom spakarna.

Är nog mer så att folk som kör mycket trafik blir utsatta alternativt i vissa områden med kapacitetsproblem.

Om du har förslag på hur bara torrenttrafik blir påverkad av nåt jag gör så kan du ju säga vad det är.

Av hesten

Tror mer på att dom ljuger eller inte vet att det sker, hur förklarar du att ftp fungerar men torrent från samma dator går hur slött som helst och sen när jag ger torrenten till någon annan går den i full fart.

Hur skulle flera datorer kopplade till ett bryggat modem bli felkonfigurerade samtidigt och på det sättet att bara torrents blir långsamma ?

Av hesten
Skrivet av NukeDuke:

ok, bra.
Eftersom du inte uppgivit ett jota.. (utrustning/inställningar o.s.v.) mer än din hastighet..
..så antar jag att du testat allt annat som...
1. Sett till att modemet/router har god ventilation och inte står i närheten av en värmekälla.
2. Kopplat ur nätadaptern över ett par timmar så att den och modemet/router kallnat, för att utesluta överhettning i din utrustning.
3. Gjort en factory reset på minst 10sekunder bland din utrustning (modem/router) samt uppdaterat firmware och drivrutiner från tillverkaren.
4. Kopplat ur koaxialkabeln över natten för att ha chans att få ett nytt IP, för att utesluta att du är under attack av organisationer som vill stoppa fildelning.
5. Sett till att ditt totala antal samtidiga anslutningar inte överstiger förmågan hos ditt nätverkskort och router.
6. Testat annan programvara än uTorrent 3.0, och/eller med egna manuella inställningar.
7. Testat att köra modemet i bryggat läge om funktionen finns.
8. Finns säkert fler saker att tänka på...

Tror du missade en del

1-4 Tptest och allting annat ger bra fart inklusive ftp från samma dator jag seedade mitt test från, fungerar det ska ju torrents fungera också om ingen stryper just det protokollet.
5 Seedade från en dator vilket ger en anslutning och båda datorerna va direktkopplade till modemet.
6 Testade med utorrent och deluge på två olika datorer ena med windows och andra med linux.
7 Kört bryggat sen dag 1.
8 När det bara är torrents som påverkas och flera här rapporterar exakt samma problem är det nog dags att acceptera att comhem gör något, varje gång detta händer går torrentfarten tillbaka till normalt igen efter några dagar.

Av hesten

Den bilden är tidigare i tråden

Av hesten

Där försvann min torrentfart igen, passade på att göra lite test för er som verkar tro att det inte är comhem som gör nåt.

Började med att stänga av allting annat som va igång inklusive torrents som kryper fram. Skapade sen en torrent med en testfil i på en server med en snabb anslutning och testade att ta hem den via utorrent 3.0 i windows 7 och deluge i linux från två olika datorer som sitter på olika portar i modemet resultatet va det samma drygt 15kB/s.
Testade sen att ta hem samma fil via ftp från den datorn och får 16MB/s.
Ger test torrenten till en jag känner som har en annan isp och han maxar sin 100 megabit anslutning. Omstart av modem gör ingen skillnad och tptest visar bra värden hela tiden.

Av hesten
Skrivet av Derox:

Kör du modemet direkt till datorn sen?

Ja, flera portar i modemet och man kan få flera ip nummer.

Av hesten
Skrivet av Derox:

Låter mer som att folk har kassa inställningar i routern så att den blir crippled av för många anslutningar som nekas. Har aldrig haft problem med att få ut mitt max.

Vilken router ?

Modemet kör i bryggat läge och samtidigt som torrents kryper fram kan jag få full fart i allt annat.

Av hesten
Skrivet av Tele2:

Hej,

Nej det stämmer inte alls. Com Hem begränsar inte hastigheten på torrenttrafik under vissa tider på dygnet.

Testa hastigheten på bredbandskollen. Får man bra hastighet där ska det fungera.

Med vänlig hälsning
Johan Åström
Kundservice

Om du läser inläggen här så är det rätt uppenbart att ni faktiskt gör det.

Ibland får jag urusel fart i just torrents, testar olika datorer med olika os och klienter där alla är direktanslutna till modemet och samma dåliga fart oavsett vilken torrent jag testar, kör jag http, ftp eller tptest får jag max fart och om jag ber nån jag känner på en annan isp testa samma torrents får dom maxfart.

Nån dag senare kan jag ha max fart på torrents igen på alla datorer jag har.

Visst hade det bara varit jag som haft problemet hade jag kunna tro att felet va här men när man ser flera i tråden ha exakt samma problem är det rätt uppenbart att comhem gör nåt med p2p trafik.

Av hesten
Skrivet av Phunky:

Dethär var det mest intetsägande inlägget på 5 år. Vad har DU felsökt på din sida och vart bor du? Om det nu är något problem så kanske de som jobbar på comhem kan ringa in ett eventuellt fel med hjälp av ort och stadsdel? Eftersom det är mellan 10-20 som har comhem och aktivit skriver i tråden och inte alla säger samma sak så är det ju tveksamt ett allmännt problem och då kanske de behöver hjälp med att inringa detta om det helt enkelt inte är i kundutrustningen...

Det verkar mer och mer uppenbart att dom stryper p2p trafik i göteborg till och från.

På måndag kan det vara full fart, snigelfart på tisdag och onsdag sen full fart igen på torsdag och bara torrent trafiken är påverkad oavsett dator eller klient.

Kan inte minnas att jag sett nån utanför göteborg med problemet.