Inlägg

Inlägg som SueCia har skrivit i forumet
Skrivet av hACmAn:

Eller att Nvidia upptäckt att de fick vdrop och korten krashade, så de börjar till slut lägga till 50mw som standard via en drivrutin. Host host, fermi, host host 460, 560, (680 hade inte samma problem, host)

Tur de upptäckte det innan BF4 släpptes. BF3 murkar vi. tur jag inte behövde höja på 480, host.

Du borde kolla upp den där hostan
*Krya*

Skrivet av pv2b:

Verkar ju som du blivit "blåst" om du precis köpt detta, det verkar ju inte finnas drivers till W10...

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=2830629

Men klart det finns USB 4G-modem som funkar med W10 ute på marknaden! Normalen är att man brukar handla det av sin operatör, men så klart man man köpa separat också.

Nu vart det en twist på detta, den fungerar i min privata dator med windows 10 på, men inte på jobbdatorn som jag skulle använda den på.

På jobbdatorn har jag bara trafik uppåt men inte en enda byte neråt.

USB 4g dongle, finns det inte??

Hej!

Jag köpte precis en Huawei E3372 och trodde det bara skulle vara o köra. Men nu har jag försökt få det att funka ett tag och med googles hjälp så verkar det som att den helt enkelt inte fungerar med Windows 10 ....

Nu kollar jag runt och det verkar inte finnas? Känns ju helt otroligt om det är sant.

Skrivet av AfterShock:

Ett enkelt sätt att räkna ut permutationer (Som det heter när ordningen spelar roll) i detta scenario är att tänka sig hur många varianter man kan ta varje tal följt av varje annat tal.

Exempel: Första talet kan vara mellan 1-4, alltså 4 olika varianter, detta är då följt av ett tal som också kan ta 4 varianter. Dessa två tillsammans skulle ge totalt 4*4=16 olika permutationer.

För att visa detta enklare kan vi säga att vi tar potentiella varianter 1, 2 och 3 där det ska vara 2 i följd. Enligt logiken ska detta bli 3x3=9 permutationer. Detta kan vi enkelt testa med att rada upp dem:

1, 1
1, 2
1, 3
2, 1
2, 2
2, 3
3, 1
3, 2
3, 3

Totalt fick ut 9 varianter vilket innebär att det åtminstone för detta fallet stämmer.

Om vi använder samma logik så kommer vi fram till att det totala antalet permutationer i exemplet du tar upp är 4x4x4x4 vilket är lika med 256.

Extra: Kombination heter det när ordningen inte spelar roll alls. Då är till exempel 1121 samma sak som 1112.

Extra 2: Som du kanske ser så kan vi ställa upp det som en väldigt enkel formel där vi har antal varianter = n och antal i följd = r. Då får vi nämligen formeln n^r (n upphöjt till r, som i andra ord är n multiplicerat med sig själv r gånger)

Stort tack!

Grymt bra svar!

MVH //

Räkna ut antal kombinationer?

Hej!

Jag försöker ta reda på hur många olika kombinationer man kan åstadkomma med dessa förutsättningar:

Du har siffrorna 1 2 3 4 att välja på, och antalet siffror skall vara 4st

1111
1112
1113
1114
1121
1122
1123
1124
1131

osv osv.

Det borde finnas något smart sätt att räkna ut detta istället för att skriva ut varenda kombination tänker jag?

Skrivet av FabriciusRex:

Jag kan svara. Det finns ett utjämningssystem mellan rika och fattiga kommuner. Där rika kommuner bidrar med en del av sina intäkter till de fattiga kommuner.

Malmö är ju inte glesbygd, har du lust att förklara ditt resonemang lite mer då den allra största bidragstagaren är en storstad? Med andra är det glesbygden som stöttar Malmö?

"Kommunala utjämningssystemet. ... Malmö är den kommun som får i särklass mest i det kommunala utjämningssystemet, cirka 4,4 miljarder (cirka 14 000 kr/inv) 2015, där ca 25 procent av kommunens samlade intäkter utgörs av kommunala utjämningsbidrag"

Skrivet av Elektron:

Diablo 1 och 2 var inte speciellt avancerade.
De var väldigt lätta att ta till sig och komma igång och spela. Jag hade aldrig fastnat för serien om det hade varit en extrem inlärningskurva. Men det är klart det är ju bra om det finns lite djup när man väl lärt sig spelet.

Njae, det var inte så jag menade.

Diablo 2 lyckades med konsten att fånga casuals samtidigt som det fanns oändligt med content åt de mer dedikerade.
Diablo 3 lyckas inte ens med konsten att förklara varför man ska spela, varför ska man farma gear? Varför ska man levla en miljon paragon levels? ... I slutändan kan du inte PVP:a, inte tradea... Stort skämt

Skrivet av Christley:

Känns som att jag är den enda som tycker D3 var ett riktigt bra spel. Varför hatar alla på det så mycket?

För att dom riktade in sig enbart på millenials som är vana att allt ska vara casualiserat och inte kräva något mer än tidsmässigt engagemang.

Å ena sidan är det väl en bra id’e då gruppen är köpstark, å andra sidan ignorerar man helt sin fanbase genom att släppa sånt casualiserat skit.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Pretorian24:

Jag mätte nätverket i min Xbox och alla siffror ser bra ut förutom SVARSTID som är på 271ms. Det kanske ska vara så men jag har siffror i huvudet på att det ska vara runt 20-40ms.

Det är inte konstigt att det laggar med 271 i ping, den vill du ha runt 50 som max

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Spiffman:

De flesta donglarna klarar det.

Systemen jag ska koppla upp har ingen USBport. Annars hade det såklart varit ett bra alternativ!

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Dracc:

Det vore inte ett alternativ att öppna de portarna i routern som du behöver alternativt sätta upp en DMZ?

Netgear LB2120 kan enligt manualen (sida 26) göra det du efterfrågar.

Hej! Det vet jag inte faktiskt, jag antar att det skulle kunna fungera, jag är mest osäker på hur det kommer fungera från servern vi har och dess utgående anslutning mot detta system.

Skickades från m.sweclockers.com

Finns 4g modem utan router?

Hej! Skulle behöva koppla upp ett system mot nätet så att systemet får den externa IPadressen som annars routern tar...

Finns det någon 4g -> ethernet konverter som inte agerar router?

Skrivet av Aktsu:

Så du tror att bara för att man är sjuk så kan man inte göra någonting alls på sin fritid? Idén är inte att om man orkar jobba 100% på bekostnad av att man ligger som ett kolli resten av tiden så skall man jobba 100%. Man skall kunna kombinera arbete med en hälsosam fritid också vilket även innefattar att spendera lite tid på intressen, för många åkommor kan det rent av hjälpa dem komma upp i arbetstid snabbare.

Såklart ska man orka med privatlivet också, men orkar man driva företag på sidan av sin arbetsplats så orkar man garanterat jobba mer, kanske inte på nuvarande arbetsplats dock. Driva företag innebär ju inte bara roliga saker även om man jobbar inom sitt intresseområde.

Om du orkar med din ”hobbyverksamhet” utöver ditt vanliga jobb så hoppas jag innerligt att försäkringskassan kräver att du jobbar mer än 50%

Det är trots allt vi skattebetalare som får betala notan för att du går hemma, det har jag i sig inga problem med om du är sjuk och behöver det. Men om du orkar driva företag på din sjuktid så har du för mycket sjuktid.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av AplAy:

Kortfattat av mig:

- De jag respekterar mest i Sverige är SÄPO, Försvarsmakten, Polisen, Sjukvården, Brandkåren, Offentliga skolan, och övriga samhällsfunktioner som arbetar åt det svenska folket och inte giriga företag och/eller politiker. Jag respekterar även företag som pysslar med hållbart vinsttänkande.

- De jag respekterar minst i Sverige (& i världen) är företag som gör vinst på bekostnad av miljön, slavmässiga arbetsvillkor, och liknande, samt politiker & domare "uppköpta" av dessa kortsiktigt tänkande vinstgalna företag. Jag känner inte till någon altruistisk svensk domare och/eller politiker.

Trevlig helg! ^_^

Kunde inte låta bli att skratta ”vinst på bekostnad av miljön” fattar du ens vilka påföljder det skulle få om inget företag fick göra vinst på bekostnad av miljön.

Jag skulle vilja se om det ens finns NÅGOT företag som inte gör vinst på bekostnad av miljön.

Skickades från m.sweclockers.com

Det här känns som ett absolut minimum om man har minsta lilla krav på sitt nätverk.

gammalt hus från 69, 4 uttag i vardagsrummet, 2 i alla andra. 1 ubiquiti AP som täcker hela huset.

Någon som kan tipsa lite.

Har precis köpt:
Aorus Master
i9 9900K
Noctua NH-D15

Kör allt stock just nu. Prime 95 med Small FFT ger 100 grader på CPUn efter en halvminut. Den bjur då på 1.344 Vcore

I bios står Vcore på Auto, sätter jag Vcore manuellt på 1.225 volt så startar den inte ens.

Borde inte en i9 9900K boota på 1.225 volt med stock inställningar?

Skrivet av ggustavsson:

Moderkorten är ganska lika Z370 mot Z390 så du kanske inte behöver göra nått

Klart man installerar om windows... Det gör man varenda gång man byter moderkort eller grafikkort om man är någorlunda mån om att få en datorn som gör det den ska och så bra den kan.

Din processor flaskar troligtvis redan mot nuvarande grafikkort, hela datorn behöver uppdateras. Skulle inte rekomendera ett 1060 då det sätter dig i nästan samma situation du redan sitter i, xx60korten är skräpkort.

Du ska över huvud taget inte utgå ifrån din övriga dator när du köper ditt grafikkort då din dator inte är mkt att utgå ifrån, köp ett grafikkort med åtminstone skaplig prestanda, sen uppgraderar du resten av datorn undan för undan.

Köp ett 1070 eller 1070ti beroende på budget och vilka erbjudanden du hittar, eller självklart ett motsvarande ATI kort.

Skrivet av Trokder:

Det där priset har de haft sedan 2018-18-01

Vad heter denna 18:e månad?

Skickades från m.sweclockers.com