Inlägg

Inlägg som waverider har skrivit i forumet
Av waverider

Bytte nyligen brytare i mitt Glorious GMMK Pro 75% Pre-built tangentbord från stock Glorious Fox till taktila Kailh Silent. Det blev verkligen tystare och mer behagligt ljud överallt, förutom på mellanslaget som fortfarande är ganska högljutt. Antar att det beror på att det sitter en grå "hållare" på vänster och en på höger sida, som är till för att stabilisera tangenten?

Finns det nåt sätt att få mellanslaget tystare? Skulle o-ringar över dessa hållare, hjälpa att få det tystare eller vilken lösning är bäst om det finns nån lösning dvs?

Tacksam för svar!

Av waverider
Skrivet av rotkiv42:

Dom du länkade är styckpris, 5,90 kr för en.

Tack för svar!

Skrivet av Mangee75:

https://www.maxgaming.se/sv/switchar/ws-silent-tactile-switch
Är det så att du vill testa dessa brytare så kan jag skicka några till dig som du kan testa. Det är inget svårt att byta själv och är du osäker så finns det filmer på Youtube. Att smörja taktila går bra men man får va försiktigt med vart man smörjer så att man inte tar bort den taktila känslan och dessa är redan fabrikssmorda. Jag har några andra tysta som du kan testa om du vill, men dessa är dock linjära.
Sen tycker jag att Maxgamings egna keycaps är riktigt sköna, har just nu dessa på mitt tangentbord i kombination med Wuque Studio WS Silent Linear Switch.
https://www.maxgaming.se/sv/keycaps/arctic-dark-pbt-double-sh...
Mvh Mange

Ursäkta sent svar, och stort tack för erbjudandet! Som det ser ut nu har jag bestämt mig för Kailh-brytarna. Om man frågar dig verkar det inte vara jätteviktigt att smörja taktila brytare utan kan t.om. vara lite "riskablet" i och med att man kanske råkar försämra känslan? Och Kailh-brytarna verkar vara väldigt bra redan utan smörjning?

Av waverider

Hej! Skulle behöva lite tips. Sitter för närvarande med ett sånt här tangentbord: https://www.inet.se/produkt/6610628/glorious-gmmk-pro-75-pre-...

Tycker det är mycket som är bra med det, och ska väl vara för det priset. Men tycker ändå att det kunde vara bättre. Problemet är först och främst att jag inte kan nåt eller känner mig bekväm med att modda själv. Snackade med Inet och de föreslog att dom skulle kunna byta brytarna i alla fall om jag hittade några som jag hellre skulle vilja ha.

Stock-brytarna är ju Glorious Fox 45g linjära. Är framförallt sugen på att få tangentbordet ännu tystare, och vill antagligen ha taktila brytare istället. Skulle ljudet bli klart tystare och skrivkänslan likvärdig eller ännu bättre bara genom att låta Inet byta brytarna till dessa taktila t.ex.? : https://www.maxgaming.se/sv/switchar/midnight-silent-taktil-s...

Eller behöver man göra fler justeringar än så? Behöver man smörja dessa Kailh brytare för att få det bättre än mina nuvarande? Behövs nåt annat? Jag tycker att chassit redan från början känns väldigt gediget och fritt från ringningar. Rekommenderar ni några andra brytare kanske än ovan nämnda? En dum fråga kanske - men om man köper ovanstående Kailh brytare, hur många brytare följer det med i paketet?

Sen tänkte jag på keycaps, jag gillar dom medföljande, är dom bra och tysta nog eller finns det bättre och skönare keycaps som inte kostar allt för mycket? Hur är t.ex. dessa i jämförelse? https://www.maxgaming.se/sv/keycaps/q1-q2-k2-pbt-keycap-set-i...

Ursäkta att det blev så många frågor. Vore tacksam för hjälp och tips!
Mvh

Av waverider
Citat:

bort/mod

Hierarkier är knappast nåt att eftersträva. Många människor lider av att världen är orättvis, om man istället slutade hålla på med att vissa människor är mer värda (och starkare) än andra så skulle många människor må mycket bättre. Alla förtjänar ett värdigt liv där man blir uppskattad och behandlad vettigt. Ingenting blir någonsin bättre av ojämlikhet, hat, kränkningar eller mobbning.

Av waverider

Mobbning och kränkningar kan skada och förstöra liv. Samt att få folk att begå självmord. Det är fakta och borde vara tillräckligt för att vi alla ska börja tänka oss väldigt noga för innan vi gör varandra illa.

Av waverider
Skrivet av kotz:

Trist att inte få uttrycka sig fritt.
Funkar su.k my di.k you Co.k su..er ?

Eller blir någon gebölen tåren?

Man har ingen rätt att kränka nån, nej.

Skrivet av Palme_570:

Sjävklart är det så att de som äger platformen ska få bestämma. Det är bara att i kränkningens tider är det något som sticker i ögonen på mig... Om man är fet och inte klarar av att nån säger det till en får man väl banta istället för att gråta. Men ja doers blir färre och färre...

Man ska ge f-n i att kränka nån, så enkelt är det. Man MÅSTE faktiskt inte säga till nån som är överviktig att den ska banta på nåt elakt sätt eller hur?

Skrivet av kotz:

Jag har sex med min sambo ansikte mot ansikte.
Blir svårt online.

Online går det bra att skjuta och döda andra spelare utan att någon dör.
Ansikte mot ansikte hoppas jag inget utövar samma som online.
Men jag börjar bli orolig över att alla inte förstår skillnaden på online och ansikte mot ansikte 😑

Att kränka nån online är precis lika fel som i verkligheten. Inser du att det finns folk som tar livet av sig efter att ha blivit mobbade? Är det nåt bra att få folk att må så dåligt?

Skrivet av Nozomi:

Hur gör de folk mot andra människor i verkligheten? Är det olagligt för folk att bråka och tjafsa i verkligheten?
Hur ska folk få utlopp för aggression om de inte kan göra det på något sätt? Hålla det inombords till de exploderar?

Varför kan inte folk få vara folk och tjafsa, bråka lite längre? Bara för att någon gör något betyder inte det att de gör det hela tiden. Kan vara en engångsförteelse för allt man vet.

Är ju en del av livet och kan man inte hantera det till och från så har man nog levt väldigt isolerat.

Nej det ska inte vara en del av livet med elakheter. Finns dem som blir isolerade av elakheter!

Av waverider
Skrivet av Cenorida:

Hur ofta är det som priser faktiskt går ner? Även historisk sett. Om man tar hänsyn till penningvärde så är säkert Spotify fortfarande billigare efter en prishöjning, än vad man betalade när Spotify lanserade.

Skrivet av dlq84:

Varför skulle priset gå ner för tjänster när vi har konstant inflation?

Inflation är ett otyg som vi människor kommit på, då borde vi kunna lösa det också. Priser kan inte fortsätta gå upp i all oändlighet precis som att pengar inte heller kan fortsätta att minska i värde. Sen säger man ju dessutom att om man skulle börja tillverka mer och mer pengar så sjunker ju penningvärdet ytterligare. Det i kombination med priser som ständigt stiger slutar i katastrof för många människor, förr eller senare. Ekvationen går liksom inte ihop, till slut skulle ingen få råd med nåt längre om detta får fortsätta.

Det här med olika valutor som har helt olika värde känns inte heller helt lyckat, massa oskyldiga människor blir lidande bara för att vissa valutor ska bestämt vara sämre än andra.

Av waverider

Delvis off-topic men, finns det några priser som faktiskt går ner idag? :/ Man undrar var detta ska sluta, snart har väl ingen råd med varken mat eller mer lyxiga grejer...

Av waverider

@Broken-arrow: Jag stör mig också på den pop-up:en. Nu har dem ändrat rutan också från "Nu gör vi klart konfigurationen" till "Nu SKA vi slutföra konfigurationen".

Märks tydligt att Microsoft vill tvinga en till saker mer och mer, det är ganska respektlöst.

Av waverider

@mrqaffe: Ok, då hör jag av mig till butiken och reklamerar.

Tack för hjälpen!

Ska tillägga att jag kör med Supras strömlist och Anniversary kablar som sägs användas på flygplatser och sjukhus för att motverka störningar, så då borde det väl verkligen inte vara nåt tvivel om att förstärkaren antingen har en defekt eller lågkvalitativ nätdel.

Mvh Mattias

Av waverider
Skrivet av mrqaffe:

Om det brummar när den inte har nån signalkälla ansluten via kabel så prova att med inga signalkällor anslutna välja toslinkingången och lyssna, då ska det vara tyst och är det inte det är det nått "riktigt fel" och förstärkaren behöver repareras.

Körde precis med bara högtalarkablar och strömkabel inkopplade, utan nån signalkabel, provade alla ingångar och det är precis samma brum och radiosändning i samma volym oavsett ingång.

Har du nån annan idé eller det är bara att höra av sig till butiken direkt och reklamera?

Av waverider
Skrivet av mrqaffe:

Slutar brummet om du drar ur usbkabeln?
Brum uppstår av "galvaniskt felkoppling" och ljudet är knutet mot nätfrekvensen och multipler av den på nått sätt, radioinstrålning kan inte ge brum utan då blir det nån typ av brus eller annan distorsion.
Så är det brum är det nått som uppstå/kommer in via kablar, magnetfält eller fel i nätdelen och vanligast är via kablar mellan apparater med olika jordpotentialer.

Brummet och radiosändningen slutar inte alls om jag drar ur usb-kabeln, utan blir helt oförändrad. Det brummar högst från höger högtalare (som står närmast datorn), och det är bara den högtalaren som får in sändningen, men även vänster högtalare brummar annars tydligt.

Så du tycker jag ska köra optiskt istället? Eller bör jag först höra av mig till affären där jag köpte förstärkaren och höra med dem om den kan vara defekt?

Av waverider
Skrivet av mrqaffe:

Ansluter du elektriskt eller optiskt till den? Ansluter du elektriskt är det troligen pga olika jordpotential och det enklaste är i så fall troligen att ansluta via toslink så du slipper galvanisk förbindelse.

Hej, ursäkta sent svar! Jag kopplar min Quad Vena 2 via USB till datorn.

Har datorn ganska nära höger högtalare, och har även en D-Link wi-fi dongle samt en extern Lacie hårddisk ganska nära högtalaren, kan dem påverka att det blir mer brum?

Av waverider

Problem med högt brum med min stereo vid datorn

Hej! Köpte nyligen ny stereo för användning vid datorn.

Köpte en Quad Vena II förstärkare och ett par Q Acoustics 3030i högtalare.

Har tyvärr en hel del problem med brum, speciellt från höger högtalare, där jag även "får in" en radiosändning, ganska störande.

Skulle gärna behöva lite hjälp med att se om man kan få bort eller i alla fall reducera problemet?

Tack på förhand!

Mvh Mattias

Av waverider
Skrivet av BadNewsBrod:

För de är pissjobbigt med folk som röker helt enkelt.
Det suger att ha en granne som röker på balkongen.
Det suger att åka kollektivt och få en nyrökt människa brevid sig, och ha halva högerarmen stinka rök ända fram till lunch om inte längre.
Det suger att gå på stan och behöva gasa om, eller sicksacka för att slippa bli dränkt av rök av någon som går framför.
Det suger att hooka upp med en snygg tjej på klubben, sen smakar det rök som fan när man får tungbrottas.

Rökning är sjukt störande för alla andra helt enkelt,
Det är nog därför.

Listan kan göra lång, summasumarum, börja snusa istället, sen kör nikotion påsar för undivika problem med sista punkten på listan.

Håller helt med om att rökare ska visa hänsyn, men det måste icke-rökare också göra. Rökare kan hålla avstånd när de röker t.ex. och icke-rökare kan låta bli att kränka och generalisera som vissa gör här. Det sista är inte menat till dig personligen, men det vore *otroligt* skönt om världen kunde bli lite snällare någon gång.

Skrivet av slipbit:

Jag som ickerökare med två småbarn ogillar rökare. Speciellt de som sitter bredvid mig på en parkbänk och tänder en cigg. Respekt är att inte störa... jag ogillar inte alls snusare för jag blir inte störd. Du borde ha jobbat i en restaurang på 90-talet när det inte var förbjudet att röka inne.

Till TS. FLYTTA. Det är helt värdelöst att spendera sin tid på att kriga med en granne liksom. I mitt förra boende så eldade de i hissen och porten och hyresvärden sket i att göra underhåll.

Ja det kan säkert låta som om jag röker själv men det gör jag inte. Håller helt med om att man inte ska störa varandra eller utsätta varandra för obehagliga saker. Jag hoppas dock att du inte ogillar de rökare som visar faktiskt visar hänsyn.

Skrivet av jorgen69:

"Allt ont har ett slut" betyder problem och att saker och ting löser sig inom en tid.

Jag förstår. Tyckte bara din första kommentar lät lite som om att din granne förtjänade att hamna på sjukhus. Vet inte om jag missuppfattade dig. Rökare ska såklart visa hänsyn till andra som inte röker och röka på avstånd. Det vore väldigt skönt om vi alla bara kunde visa vänlighet och hänsyn till varandra, på alla sätt.

Skrivet av firstofmay:

Skön granne ändå, rökare är riktigt vidrigt att behöva stå ut med.

Sånt där snack fattar jag inte alls. Menar du att det är ett bra beteende att aktivt hämnas och trakassera sin granne på det viset som TS beskriver? Hämnd är destruktivt och leder till hat och våld och i extrema fall med dödlig utgång. Vad är det för "skönt" med sånt?

Av waverider

Tycker det är en obehaglig och uppviglande ton här. Undrar lite om icke-rökare i allmänhet, hatar rökare, eller varför blir det så många upptummar till kommentarer som är direkt otrevliga mot rökare? Är själv inte rökare, men mår dåligt när jag läser denna tråd - varför måste vi vara så hårda och tuffa mot varandra som vi är i den här tråden?

Så, tycker folk att det är ok att hata rökare? Och om en rökare visar hänsyn, skulle ni tycka väldigt illa om dem ändå?

Varför kan vi inte bara vara så trevliga mot varandra som möjligt? Mår illa av att världen är så tuff och hård...

Av waverider
Skrivet av Exydia:

Du ofredar uppenbarligen din granne med din cigarettrök, du kanske skulle gå ut på gården och röka? Gärna en bit bort från människor som inte uppskattar det.

Att ofreda nån är att göra nåt olagligt. Varför använder du ett sånt starkt och dessutom osant ord? Jag tycker absolut att man ska visa hänsyn till varandra. Det borde vara en självklarhet för alla. Får man dock fråga varför du inte alls nämner det som TS känner sig anklagad för? Du menar väl inte att hon förtjänar det som händer henne?? Folk ska lösa konflikter utan hat och grova påhopp.

Skrivet av Dr.Mabuse:

Låter som ni förtjänar varandra.

Lite väl hårt kanske? Vad sägs om lite sympati och vänlighet istället?

Skrivet av Squallie:

Jag har själv blivit utsatt för röklukt från en granne så jag står helt och hållet på den galna grannens sida OM det är röklukt inne i hennes bostad eller kanske t.o.m om det är mycket på hennes balkong.

Jag hoppas hon fortsätter isåfall.

Så du tycker det är rätt lösning att svara med direkta trakasserier? Öga för öga? Sånt kommer man ingenstans med - det gör bara världen sämre, mer våldsam och hatisk. Är det så vi vill ha det?? Slår vad om att nästan alla konflikter går att lösa med vänlighet och ett civiliserat beteende.

Skrivet av jorgen69:

Har själv en granne under mig som rökte konstant alltså non stop säkert 3-4 paket per dag i flera år på balkongen så röken gick in via mitt fönster när jag vädrade och till råga på allt så gick det rakt in i mitt sovrum via ventilationen på taket.

Det senaste halvåret har rökningen upphört helt och jag ser grannen liggandes på en bår med syrgas när han åker till och från sjukhuset titt som tätt med sjuktransport.

Allt ont har ett slut, frågan är bara hur lång tid det tar.

Allt "ont" har ett slut säger du. Vad menar du med ont? Har mannen förtjänat att bli sjuk eller vad menar du?

Av waverider

Tack igen för alla svar! En fråga till, ville bara bekräfta vilka sidor som är allra mest erkänt pålitliga om man vill ta reda på sant och falskt i ljudbranschen, är det då www.audiosciencereview.com och www.soundguys.com, vilka mer finns det?

Ska bli riktigt skönt att bli ordentligt påläst!

Av waverider

Tack för alla svar! Då antar jag att audiosciencereview.com och soundguys.com är två bra sidor att läsa på om man vill reda ut mer om vad som är sant och falskt i ljudbranschen?

Antar att det inte är så enkelt som att det finns nån slags prisklass som man egentligen inte bör gå över för att det då blir för små skillnader för att motivera pengarna? Snackade med en kille på ett företag en gång som sålde studioprylar, han sa då att runt en 1500 kr räcker för en kabel, sålänge den är välbyggd? Och att enklast möjliga fungerande cd också räckte?

Hur är det med högtalare och förstärkare, jag förstår såklart att design kostar pengar, men om man tänker en enkel design rent visuellt som i princip bara kostar (vad den kostar) pg.a. sin ljudkvalité, finns det då möjligen nån slags ungefärlig prisklass man inte bör gå över för att behålla pris/prestanda något sånär?

Av waverider

Tack för båda svar! Får prova mig fram lite!