Inlägg

Inlägg som improwise har skrivit i forumet
Av improwise

Värt att notera att åtminstone hos Samsung så kan det vara så att Benifys priser faktiskt är DYRARE än att gå direkt till Samsung e-handel utan Benify. Har själv tagit upp det med både Samsung och Benify då jag tycker det är rätt märkligt - båda har bekräftat att det faktiskt stämde och inte var något fel. Att det inte alltid är billigare kan man förstå, men tror att få tänker att det ska bli dyrare.

Av improwise
Skrivet av Segafreakone:

Fick avstå att svara för sitter alltid i min stol vid skrivbordet.

Låter klokt, det är så besvärligt att stå på stolen i längden, speciellt om den har hjul

Av improwise

Varför verkar så många här förvånade/upprörda över att Sweclockers gör reklam åt dom som betalar för det?

Av improwise
Skrivet av Netware01:

Många här som bara behövde sekundrar på sig att gå igenom 10 frågor. makes me skeptical.

Tvivlar du på kunskaperna hos de ryska spionerna?

Av improwise
Skrivet av Zipparn:

Yrke: Cloud Engineer (Utvecklare. DevOps. Infrastruktur som Kod)
Stad: Stockholm
Utbildning: YH C#-utvecklare
Lön: 56 tkr
Förmåner: Stora rabatter på charterresor för mig och min familj, telefon, friskvård, tjänstepension
Ålder: 33

Åker man på förmånsbeskattning då för i Sverige är det väl värre att som anställd få någon enstaka förmån utan att skatta för den än att försörja Iraks försvarsminister?

Av improwise
Skrivet av jreklund:

@SuperSverker Jag har sett att andra användare haft samma CMP-upplevelse som dig tidigare, men jag vet inte vad det beror på. För hela sajten är ju trasig i ditt exempel. Det är som att CSS-filen inte laddas in.

Efter att sajten ser ut sådär, och du bläddrar vidare till nästa sida, så fortsätter den vara trasig alltså?

@improwise @ztenlund Vi behöver emellanåt banna IP-adresser och ligger man bakom CG-NAT på mobilen och vi bannat den adressen kommer man att loggas ut, men då är det tydligt att man inte kan logga in igen (får felmeddelande). Har inte fått in någon rapport om att man stöter på det felmeddelande vid inloggning.

-----

Har tyvärr fortfarande ingen lösning på problemet, då jag inte lyckats hitta något mönster som trigggar det.

Jag kanske var otydlig, jag syftade mer generellt på ett problem med att VPN verkar göra att man bli utloggad mer ofta på diverse siter än om man inte kör VPN. Dock inte gjort några direkta A/B tester så det är mer en observation.

Av improwise

Nu har det gått ytterligare ett halvår och kanske jag har missat det men jag kan inte påminna mig att Sweclockers ännu har gått ut med någon generell information till medlemmarna om det inträffade? Eller har jag bara glömt bort det?

Av improwise

Ni som blir utloggade, kör ni möjligtvis VPN och är problemet unikt för just SweClockers? Jag har noterat själv vad jag tror är ett samband att så väl inloggningar som sparade cookie consent (i synnerhet på någon site som ägs av Schibstet).

Av improwise

Tack för en bra genomgång av datorn. Saknar att datorn är en riktig magnet för fingeravtryck, en tydligare beskrivning av att tangentbordet inte har standardlayout (gäller dock flera 14") samt att ljusstyrkan i SDR inte är i närheten av 500 nits annat än i HDR highlight utan snarare strax under 400 nits (varifrån kommer ens siffran 500 nits?).

Sen känner jag mig personligen lite tveksam till dessa betalada samarbeten med i detta fall Asus och Intel och att de lätt kan tas som recenssioner. Så fort det är pengar inblandat (utgår ifrån att Sweclockers får betalt för detta) så blir det snabbt en svår balansgång. Det är väl dock i sig inget unikt för vare sig denna genomgång eller ens SweClockers, någonstans måste rimligtvis intäkterna komma ifrån.

https://www.notebookcheck.net/Asus-Zenbook-14-OLED-review-The...

Av improwise
Skrivet av Vapo:

Jag skulle nog säga att om man bor i ett område med midnattsol och sitter i ett inglasat uterum utan persienner och i söderläge enbart dagtid så blir man nog missnöjd med de flesta paneltekniker inklusive WOLED - och möjligt ännu mer missnöjd med QD-OLED

Mycket möjligt men det var inte frågeställningen.

Av improwise
Skrivet av Vapo:

Min högst personliga gissning är att det kommer vara hyfsat svårt att med blotta ögat kunna särskilja en av de nya 'stora, snabba' OLED skärmarna baserat på vilken paneltillverkare som finns under skalet?

Frågan kvarstår om det är missvisande att påvisa annan panelteknik i segmentet "(OLED) premium spelskärm attraktiv för en bred publik"?

Det räcker med att visa en svart fullskärmsbild i ett ljust rum för att se om det är en WOLED eller en QDOLED. Om det däremot spelar någon större roll är kanske mer tveksamt, dessutom brukar vi konsumenter väl ofta köpa skärmar snarare än paneler.

Av improwise
Skrivet av Laxpudding:

Majoriteten bildskärmar med IPS-panel är ljussvagare än en OLED och når runt en 250 nits där en WOLED når 400 nits SDR och peak runt 800-1000 nits i HDR.

Antar att det då kanske främst syftar på när WOLED skärmen/TVn inte används för statiska bilder typ desktop och liknande för där känns 400 nits långt ifrån det jag upplever? Vilken/vilka WOLEDs är det annars som har dessa siffror?

Av improwise
Skrivet av MrQke:

Såja. Då gick äntligen abbonemanget ut. Mullvad har fungerat fint några timmar nu. Mycket bra hastigheter och inga underliga problem med diverse sidor och appar.

Förutom streamingtjänsterna då antar jag, iaf var det så när jag testade Mullvad för några månader sedan?

Av improwise

Enda skälet (förutom lathet ) att jag inte bytt ännu är OVPNs streaminglösning som gör att man inte blir blockad hos diverse streamingtjänster vilket är rätt praktiskt när man köra VPN i routern. Finns det någon annan bra leverantör som erbjuder något liknande?

Av improwise

Finns det något konkret som tyder på att svensk polis faktiskt hade någon större roll i detta eller är det som Encrochat där det väl snarare var fransk polis som gjorde det mesta jobbet även om det inte riktit kommunicerades så i Sverige?

Av improwise
Skrivet av landahl:

Vad är det för nytta att veta vad andra har i lön?

Du kan förmodligen besvara din egen fråga - varför är du själv inne i tråden och inte bara läser utan även skriver?

Av improwise
Skrivet av ipac:

Va ju det han skrev? Så vad stämde inte?

(Bild)skärm != panel

Av improwise
Skrivet av Hakinger:

Jag har OVPN kvar till nästa år, men kommer att gå över till Azire då (om jag inte stöter på någon billig typ black friday-drive innan dess ) de har tyvärr bara en CLI-variant av deras VPN för Linux, till skillnad från OVPN och Mullvad som har riktiga appar med GUI, men jag ska köra VPN i routern ändåså, när jag får arslet ur vagnen och installerar OpenWrt, så det är ingen deal breaker för mig.

Du kan väl köra en generell Wireguard/OpenVPN klient annars som jag antar finns även till Linux?

Gjorde ett snabbtest av AzireVPN och dom verkar också blockade hos iaf Viplay och TV4 och som du sa är deras klient rätt spartansk, men det lär ju fungera även med andra WG/OpenVPN klienter

Av improwise
Skrivet av slusk:

Ja den trafiken lär ju gå via samma servrar...
Varför inte bara maila och fråga istället?

För att jag lika många andra här som det verkar ändå bestämt mig för att byta från OVPN även innan dom började med "anonymous usage statistics"?

Av improwise
Skrivet av FreddyK:

Nu börjar dom med insamling av "anonymous usage statistics" också. Det var tydligt hur man valde opt-out men det här känns som något dom aldrig skulle gjort för några år sedan. 61 dagar kvar.

Ja, bara tanken på att ens ha det antyder att det är fritt fall som gäller numera. Är numera inte frågan om utan när man ska byta från OVPN. Dessutom, hur ska man spara detta samtidigt som man inte har några loggar eller ens skrivbara hårddiskar? Göra direkta anrop till typ Google Analytics från direkt från ens påstådda anonyma IP adress?