Inlägg

Inlägg som tokar86a har skrivit i forumet
Av tokar86a

Hade inte väntat mig att Niantic har lyssnat på något sånt här. Men skoj att de gör något sånt här positivt

Av tokar86a
Skrivet av Edin_II:

Jag kommer ha kvar min prenumeration i alla fall, får bara se vilket paket det blir hahah

Ja det återstår att se.

Av tokar86a

Får följande information från kundtjänst:

All information man kan komma att behöva kommer komma ut, och skuelle du sakna något är du välkommen att kontakta oss. Information om 50%v kampanjen kommer finnas med

Cirka 30 dagar innan lanseringen

Av tokar86a
Skrivet av walkiii:

Enda anledningen att jag har kvar mitt konto fortfarande är 50% dealen.

Samma här.

Av tokar86a
Skrivet av Ringman:

Antagligen, om de kommer att räkna det som en "ny tjänst" har sett det fört med andra företag.
De gör en "ny produkt" av den gamla och helt plötsligt så är din lifetime license eller liknade inte applicerbar längre.

Sånt är aldrig roligt när det händer.

Av tokar86a
Skrivet av Ragster:

Vad synd, Space var ett riktigt bra ställe, särskilt för ett år sedan då de hade "bordsservering" vid datorn, var svårslaget att kunna beställa in en öl i väntan på att man spawnade.

Ja något helt unikt i sitt slag kan jag tänka mig.

Av tokar86a

Är det inte ransomware så är det skottdagen som ställer till det. Är det inte något som man borde ha reda på?

Av tokar86a

trevligt med något nytt

Av tokar86a
Skrivet av dlq84:

Vilken tur att de inte bara kastade, undrar hur mycket sånt som går till tippen p.g.a ovetande städare?

Ja det är nå mycket eftersom det kan ses som gammalt skräp. Någon av städerna var kanske dator intresserade och hade inte sett något sånt här tidigare.

Av tokar86a
Skrivet av Maximo:

Synd bara att den gått ner 96% till sen dess

Ja men nu kan det ju bara gå upp Om det inte fortsätter ner till 100%

Av tokar86a
Skrivet av Kilroy:

När aktien sjunkit 96% så hade jag nog tänkt att de inte kan bli värre, även om bolaget konkar och säljs så kommer det bli mer avkastning på det än värdet nu. Men, vad fan vet jag.

Är det framförallt deras extrema budgivningar på sport och deras misslyckade försöka sälja in svindyra sportpaket som ligger bakom förlusterna eller vad är det mer?

Ja det är ju då man ska köpa och inte sälja och hoppas att det vänder och sen sälja

Ja det kan man undra sig varför det går så dåligt. Men jag kan tänka mig att sporten är en bidragande orsak och säkert priserna.

Av tokar86a
Skrivet av Zidichy:

Om det fortfarande inte fungerar så är det yttligare konfig som krävs för just själva reverse proxy då det är den som inte får ut rätt IP från logs.
Det är inte omöjligt att lyckas, men det krävs tålamod samt att man inte ger upp.

Hade jag haft tid över samt en testmiljö tillhands så hade jag gärna satt upp allt själv, men om du har lust och så kan du gärna få berätta mer om din miljö så kan jag fortsätta att hjälpa dig.

Eller så är det något med hur Webmin fungerar.

https://github.com/webmin/webmin/issues/2070

Allt annat ser rätt ip nummer men det är något i själva webmin som inte tolkar den informationen som den får på korrekt sätt.

För informationen i Apache och Wordpress som är hostade på samma maskin får rätt information i loggarna när jag la till följande rad i apache2.conf

RemoteIPHeader X-Forwarded-For
# replace IP with the remote server you trust
RemoteIPInternalProxy 192.168.1.118

Av tokar86a
Skrivet av Purgatory:

Hoppas dom konkar så SVT kan snappa upp rättigheterna till längdskidor!

Ja svt är bättre

Men lite synd då man har aktier via Handelsbanken.

Undra om någon mer kommer sälja sin andelar nu? Eller om de kommer vänta och hoppas att det vänder.

Av tokar86a
Skrivet av DavidtheDoom:

Jag fick en ofrivillig uppgradering till Windows 11 här i veckan. Jag valde [Ask me later] vilket var det enda vettiga alternativet, det två andra alternativen var [Schedule upgrade] och [Upgrade now].

Sedan var tydligen [shutdown and update] samma sak som [Shutdown and upgrade to win 11]. Inte helt nöjd, gick att reverta, inget pajade så vitt jag sett.

Oj det låter lite besvärligt och inte alls bra.

Av tokar86a

Vi får se hur det här kommer fungera för Disney+. Men inte direkt förvånande att de följer efter Netflix.

Av tokar86a

Kändes ganska väntat att något sånt här skulle hända för eller senare tyvärr.

Av tokar86a
Skrivet av Oliver91:

Underbart med gammalt, vi körde fram tills förra sommaren en windows 95 dator på jobbet, den var frånkopplad från nätverket och användes enbart för att starta upp mjukvaran till vår maskin som är från 1997.

Ja ganska vanligt att det används för sånt.

Av tokar86a
Skrivet av Zidichy:

Ja stämmer att filen försvinner, men du kan skapa script som återskapar filen direkt efter att containern är uppdaterad, då kommer filen att ligga kvar efter varje uppdateringen.

Det är inte konstigt att du får ut ditt lokala IP i loggen.
Får du ut extern IP i loggen så har du gjort rätt.

Fast det löser ändå inte mitt problem med att Webmin fortfarande ser mitt docker IP när jag loggar in via exempelvis webmin.exemple.com

NPM visar rätt ip i loggarna för den hosten men när jag kollar men webmins egna loggar visar den 192.168.1.118

[28/Jan/2024:07:24:38 +0000] - 200 200 - GET https webmin.***.top "/stats.cgi?xhr-stats=general" [Client 92.35.**.**] [Length 501] [Gzip -] [Sent-to 192.168.1.146] "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:122.0) Gecko/20100101 Firefox/122.0" "https://webmin.***.top/webmin/?xnavigation=1"

Men jag har get upp eftersom det verkar vara omöjligt att få webmin att se något annat ip än 192.168.1.118 när man skickar trafiken via NPM. Som tur är ser Apache och Wordpress mitt riktiga IP så antar att det är det viktigaste.

Av tokar86a
Skrivet av Pepsin:

Nu är ju priserna på väg upp igen, men man kunde fram till nyligen köpa 4 st. 2 TB SSD för kring 4000:-. Inte lika praktiskt som en enda stor SSD men lika mycket lagring.

Ja tyvärr är ju priserna på väg upp igen. Men vi får hoppas att det inte är så länge.

Av tokar86a
Skrivet av Youngshield:

Köpte ett Phanteks Evolv Shift för ett SFF-bygge strax innan jul. Det visade sig att power-knappen på chassit var trasigt. Jag fick skicka tillbaka det till Komplett. Nu har de haft chassit i Norge i två veckor....Jag handlar nästan alltid från Inet och under de senaste åtta åren har jag haft tre reparations/garanti ärenden. Vid ett fall skickades en ny vara med vändande post (två dagar från kontakt till ny vara), en gång tog ett reparationsärende två dagar hos Inet och när en Mac hade problem tog det 5 arbetsdagar eftersom de fick skicka vidare datorn till en Mac-specialist.

Är Komplett-tiderna normala och jag bortskämd med Inet? Med transporttid till Komplett Sverige och sedan vidare till Norge har jag snart varit utan vara i tre veckor och ännu inte ens inte fått besked om/när jag får en ny eller reparerad vara.

Du får nå snabbare svar om du kontaktar deras support än vänta på något typ av svar här. Men det låter väldigt länge att behöva vänta 2 veckor utan någon som helst återkoppling om vad som händer.