Inlägg

Inlägg som sweborn har skrivit i forumet
Av sweborn
Skrivet av Gender Bender:

Med tanke på att ägaren sprider desinformation så är det väl en lågoddsare att hans skitföretag möjliggör det?

Vad är det för desinformation han sprider?

Av sweborn

Blir intressant när transparenta X möter hemliga EU.

Av sweborn

De som inte säljer fläktar själva köper in nåt halvdassigt för ingenting och skickar med då många tycker det blir bra pris, och de som säljer fläktar som EK, Be Quiet etc vill såklart skicka med sina fläktar.

Av sweborn
Skrivet av Cyberz:

tråkigaste banan måste väl ändå vara Monaco

Inte som åskådare. Fantastisk miljö omkring banan, i närområdet etc.

Av sweborn
Skrivet av MrWIB:

Fick min EQE igår, väldigt nöjd förutom att "adaptiv farthållare" är prenumeration, 3900kr för tre år ... de borde skämmas lite.
Sen förbrukning, körde ToR Gbg-Skara, typ. Höll +10km/h på skyltarna, det blåste "storm" och regnade, ca+7C, och landade nog runt 23kWh/100km, ganska mycket änna 🤔 tänk snö och -7C, då får man stanna och ladda var 250km eller nått. Lite sämre än önskat.
Men sjukt fin bil annars, luftfjädring och bra stereo gör körningen trevlig. Skall bara betala de där jävla 3900kr också, så kan man köra lite mer avslappnat.

Tycker dåligt väglag suger mer energi än kallt väder, du kan säkert köra snålare på vintern när det är hårt underlag.

Av sweborn
Skrivet av Chippen2188:

Att du får 75 kW när någon annan kopplar in sig beror på att deras V2-laddare är uppställda i par som delar på 150 kW. I Nacka är det V3-laddare som kan maxa på 250 kW (med en Tesla) men alla stolpar på siten har dynamisk effekt mellan varandra. 12 x 250 hade blivit 3 mW vilket jag är rätt säker på att Tesla inte har där, blir för dyrt. Däremot kanske dom har 1-1,5 mW in som alla 12 stolpar delar på. Rullar det in 12 bilar samtidigt som alla vill dra max så kommer det inte vara möjligt men Tesla räknar med att det aldrig kommer hända, eller i varje fall tillräckligt sällan för att inte lägga pengar på det.

Det Peter säger är inte fel..

Det är definitivt inte 50 kw per bil. Skulle inte tro 100 kw heller sett till vilka bilar som står och trycker.

Av sweborn
Skrivet av vinylens:

samma sak med teslas laddare om dom fyller alla platser och alla vill ha full effekt får dom inte det.
för att ta Mantorps där dom har 40 laddare så skulle det gå åt 10Mw för att lyckas få full effekt från alla.
tror dom har runt 2Mw så ca 50Kw per bil då

Bäst vi länkar en Video till Peter Esse med som förklarar det enkelt.
https://www.youtube.com/watch?v=cTcEqAOYt6U

Beror på generation tror jag, bra fart i Nackas nya installation trots fullt med bilar. Enköping dyker till 75 så fort en annan använder samma "par", och bara 150 max där.

Esse snackar hellre än rätt, men det är väl så man får klicks på youtube.

Av sweborn
Skrivet av Xyborg:

Absolut, så är det ju. Oavsett Tesla Model 3 LR, eller de andra ICE kandidaterna jag ställde den mot - ingen av bilarna är ens nästan i närheten av sin gränser om man inte kör som en fullständig galning på allmän väg.

Ett stort plus med en vass elbil är att man får känna på draget utan att behöva vrida ur den. Ex. en BMW 340 måste ju varvas, så på tvåan går det då rätt fort inom bebyggt område. En elbil däremot kan man vrida ur i intervallet 15-40 och få tryck.

Av sweborn
Skrivet av Yoshman:

Råder inget tvivel om att det är bekvämt att åka/köra elbil, men är det någon som tycker det är en "rolig" upplevelse och i så fall: vad jämför ni med?

Vi har haft vår elbil, en Volvo XC40 ER (bakhjulsdrivna) sedan i somras. Sure, just denna är inte på något sätt en "racer", kravet på bilen var att hunden ska kunna åka säkert och bekvämt (rätt svårt att få till med nuvarande elbilar, var typ denna och ID.4 som riktigt fungerade).

Bilen fungerar super, men det är en rejält trist körupplevelse och enda gången jag föredrar att köra denna jämfört med våra två andra bilar (Subaru Legacy och Mustang GT) är när man primärt kommer sitta fast i bilköer. Denna video beskriver väldigt bra hur jag känner

https://youtu.be/_N7PawgxtnA

Innan jag köpte Mustangen testade jag bl.a Mach E (WTF Ford, ni kan inte kalla Mach E för "Mustang" för den kommer aldrig bli en sådan) och Tesla M3 LR. Skippade då elbil primärt då alla dessa bilarna har väldigt många hästkrafter -> skitdyra att försäkra. Ska det vara värt pengarna tycker i alla fall jag att det ska till något mer än "bara köra runt i en bil", Volvon (och Subarun) är långt mer vettiga som "en bil för att köra från A till B".

Att utnyttja acceleration är kul, typ första 10 gångerna, men att göra det med elbil är lite att kolla på en schyst film med ljudet avstängt...

Samma gäller "aktiv körning". Tycker inte man kan komma ifrån att vikten hos elbilar känns rejält och det drar rejält ned "känslan". Just här är det som primärt skiljer en "muskelbil" från en "riktig sportbil", den förra är relativt tung (~1800 kg) men det är ändå OK jämfört med de flesta elbilar med drag i (+ mycket av vikten sitter långt fram -> lätt att häva sladd...). Här det WTF Volvo, XC40 Recharge:en väger ~2100 kg och det känns!

Hur känner ni, är det "roligt" att köra er elbil. Kan ni bara köra iväg till "ingetstans speciellt" bara för att få köra? Har då aldrig känt det suget med vår elbil (eller någon elbil jag testat så här långt mer än initiala nyhetsbehaget).

Pappas ID.4 GTX påminner om att köra buss. Finns inte så mycket körglädje i den, och det är säkert meningen. Högt uppdragen motorhuv, inte så mycket kontakt med vägen visuellt. Inte mycket kontakt med något. Den skall fungera för alla.

Min Model Y Performance påminner om att köra motorcykel, vilket jag saknar. Låg, låg, motorhuv, man ser vägen nära bilen både framför och på sidan från förarplats. Fantastisk drivlina där gaspedalen mer är en hastighetsregulator än accelerationsregulator, då accelerationen är så brutal, precis som på hojen. Kränger inget när man vrider på ratten. Kontant chassi med noll hyss för sig vad gäller spårighet trots 21". Riktigt snabbstyrd, ingen bra ide att vända sig om och prata med barnen i baksätet. Passar inte riktigt min mamma, om man säger så.

Så jag kör gärna Teslan på okynnesmaner, men skulle aldrig fundera på att köra ID.4:an nånstans utan anledning.

Tidigare hade vi en E-tron i familjen, den var given om man ville åka i komfort nånstans. Men heller inget man tog ut för att okynnesköra.

Sambon åker helst i VW skulle jag tro, E-tron var för stor och Teslan är för livlig, hon tycker inte heller om att se så mycket av vägen nära bilen. Barnen åker helst i Teslan, men det är för att det är en Tesla. Tror de annars tycker mest om E-tron.

Edit: vill man ha en kul elbil lär en Model 3 Performance vara en kanditat, de ligger kring 1700kg om jag inte minns fel.

Av sweborn
Skrivet av SUMITOMO:

Nu går snart Danmark, Norge och Finland in och blockar transporter av teslabilar till Sverige.
Mycket bra av dem! Det visar hur viktigt det är med riktiga avtal och villkor även i våra grannländer.

Snart har de inga bilar att sätta sina plåtar.

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/aven-norge-dras-in-i-tesla...
https://sverigesradio.se/artikel/finska-facket-sluter-upp-i-t...
https://www.transportarbetaren.se/danska-transportfacket-vars...

På vilket sätt har Tesla inte riktiga avtal och riktiga villkor?

Av sweborn

Facket har hur många skitbolag som helst att gå efter. Restauranger, budfirmor, allt skit som kör hem mat för 39:-, byggbranschen, åkeribranschen... skitlöner och skitarbetsplatser. Senaste är folk som cyklar runt med små budlastbilar i skitvädret. Lönedumpning i offentlig sektor.

Men nä, man ger sig på Tesla.

Varför inte Spotify? Nja alla har ju Spotify, då får man badwill. De flesta har inte råd med Tesla.

Av sweborn

Tycker det funkar bäst på vintern när man kör korta sträckor att undvika att värma upp hela bilen inkl batteri. Dra bara på kupevärmen ett par minuter innan avfärd så man slipper frysa och har varma goa säten och ratt.

Av sweborn
Skrivet av MsSmith:

Hotellkedjan Scandic Hotels har cirka 19 000 medarbetare. De är knappast "ofokuserade". Många stora företag skär ned nu, inget konstigt med detta och det är något vi kommer se under några år framöver nu antagligen.

Att replikerande bolag växer antalet anställda nästan linjärt med antalet hotellinstanser (i detta exempel) är väntat. Men de har knappast 10000 anställda på huvudkontoret, tänker jag?

Av sweborn

10000 pers tyder på att man inte är fokuserad.

Jag behöver ingen förbättring i UX eller bättre spellistehantering. Jag vill bara ha bättre ljud från appen.

Lite som Avanza, en massa meningslös skit dyker upp men de kan inte lägga till fler marknader eller valutakonton.

Av sweborn

I was very surprised by the bread knife in that set. Fantastic.

Av sweborn
Skrivet av Dreas89:

Happ, då börjar det bli dags att göra sig av med IX3an om bara BMW kan få tummen ur och lösa det med miljöbonusen vi var lovade…

Efter ankomst av en trea för en månad sedan så kan man snabbt konstatera att IX3 inte är gjord för en bakåtvänd barnstol såvida inte man har en pygmé fram. Skulle iofs fungera med en mini-me och att en vuxen sitter i mitten men vette tusan.

Har varit och tittat på Kia EV9 som överraskar. Blev erbjudna rabatt på 8% utan att ens försöka så misstänker att man kan pruta ner det mer utan större problem.

Har sagt det om varenda bil vi köpt de senaste 4 åren men jag tror att det kan vara en keeper.

Räckvidden är bra nog. 60mil vore drömmen såklart. Snabb laddning. 3 barn och hund får plats.

Har provkört ID Buzz som landar på snarlik peng efter att man kittat den. Oj vilken kvalitétsskillnad. Buzz är högljudd, plastigare och kör sämre.

Håller tummarna för att vi lyckas få IX3an såld för en ok prislapp. Kollar man på Blocket är jag tyvärr rädd för att man får vara glad om BMW erbjuder 550/600 i inbyte 😱

En iX skulle sitta fint för egen del, lite dyra bara om man vill ha en 50 för räckvidden.

Av sweborn
Skrivet av Kml:

Såklart har jag det, annars går det inte att jmf.
Äntligen bare tesla S som har en ok kvalitet.

Det är Tesla S som kostar reparationer.

Av sweborn
Skrivet av Felixark:

Har du ens kört en ?

Körde en Model Y LR 2022 föra sommaren och den kändes premium förutom att stötdämparna var lite för hårda med det ska vara fixat nu.

Min MYP 2023 är fantastisk jämfört med ex. de A7, A6 jag haft innan. Volvo behöver vi inte ens jämföra med. Premiumkänsla ovanpå det, men det fanns ju också i Audi. Not so much i Volvo. Sen skulle jag hellre bomba autobahn i A7:an, men det användarfallet har inte jag.

Vill man undvika den hårda, i mina ögon egentligen trasigt konfigurerade, fjädringen på tidiga MY kan man skippa Kinabilarna och ta en från Berlin.

Kan tillägga att jag haft en Model 3 Long Range som lånebil en gång, pre facelift, hade rullat 9000 sannolikt riktigt hårda mil. Den såg fläckfri ut. Inte ens ett veck på stolsklädseln. Bådar gott för familjeslitaget. Men här tror jag de flesta bilar idag levererar.

Av sweborn

Allas erfarenheter är anekdoter, själv uppskattar jag autopiloten i min Tesla MYP 2023 mer än i en tjock e-tron. Kör alltid runt med den på i stort sett. Automatiska havljuset var kasst initialt men riktigt bra nu, även om matrix såklart är bättre. Regnsensorn funkar numera rätt bra men saknar känslighetsinställning. I min bil passar den folk som inte vill ha för mycket torkning. Min sambo skulle vilja ha mer fart på den.

Centralt panelkluster känns rätt, trodde inte det men en elbil har andra behov än varvtal, vattentemp etc.

Av sweborn

Du kan vilja få ihop datorn ganska snabbt nu så du hinner returnera detta specifika ex om det lider av coilwhine.