Inlägg

Inlägg som Rouge of Darkness har skrivit i forumet

Ja tyvärr väldigt vanligt att laptops går väldigt varmt då den kompakta formatet inte direkt tillåter överdrivet stora kylmöjligheter och oftast är det borderline de klarar hålla tempen bra utan ligga och trycka på gränsen till överhettning vid lite belastning.

om du är lite händig kan du få riktigt ok gräsklippare o trimmer begagnat. kanske är 20+ år gammalt men oftast går de som en klocka med ett renoveringskitt till förgasaren, lite ny olja och ett tändstift.

själv har jag ett bortåt 10-20 år gammalt hopkok till gräsklippare chassi från en stiga modell slutet 90tal men näst intill rostfritt och en hondamotor från iaf denna sidan 2010 .

gav totalt 300:- för den, chassit fick jag gratis då ägaren innan hade kört på ett järnrör och böjt vevaxeln så motorn var skrot hondaklipparen var upprostad men helt ok i motor.

min trimmer är en husquarna röjsåg från ca 80tal. ägde den redan men svårt att tro att de är speciellt dyra idag max nån tusenlapp eller 2 beroende på ålder och väldigt mycket bättre drag i en röjsåg med trimmerhuvud om de fungerar some de ska än random ny "grästrimmer" som storknar så fort de kommer en liten gren eller väldigt tjock vegetation.

bägge har gått utan större ingrepp i 5 år nu sen jag köpte hus varje sommar med endast ett oljebyte varje år på klipparen, röjsågen kör 2takt så mer eller mindre underhållsfri
man får dock va lite noga med att köra torrt sista klippningen så den inte står med bensin i tanken/förgasaren över vintern för då brukar membranet gå i förgasaren.

När det kommer till luftvärmepump så dimensionera den lite över vad du egentligen behöver för bostadsytan så behöver den inte gå på maxfart hela tiden så om du har 125kvm dimensionera upp till en pump eller flera som rekommenderas upp till totalt typ 150kvm eller något åt hållet är oftast inte speciellt många tusenlappar dyrare att gå upp en pumpstorlek och betydligt dyrare att behöva köpa till ytterligare en för den man köpte först var för klen.

Ett tips prata med ev markägare De kan bli griniga om man inte pratat med dem först och fått lov att vara på deras mark.

Tveksam att detta ingår i allemansrätten nämligen.

Skrivet av Pamudas:

Ja det är iofs sant, internet skulle finnas via "OpenGiga" som man då tecknade eget avtal hos. Frågan är om det verkligen är möjligt att dra något sådant vidare mot hyresvärden?

ja då finns det ju svart på vitt att lägenheten ska ha en viss utrustning och är hyresvärden att se till att den har alla funktioner den anger i kontraktet så ligger på hans bord att antingen fixa det eller dra av för att möjligheten inte längre är tillgänglig.

ungefär samma som om du hyrt en lägenhet med tvättmaskin men när du flyttar in så visar det sig att förra ägaren tagit med sig tvättmaskinen när denne flyttade.

Antar att lägenheten hyrdes ut eller såldes med möjligheter till internet i annonsen/kontraktet

Ring hyresvärden och kräv hyresavdrag för att att du inte kan använda möjligheterna.

Jag kör 20m 0.75mm2 lampsladd till mina bakhögtalare. 70w 8ohm fick bumpa upp till +1 på bakkanalerna (vad det nu innebär) i förstärkaren men kan lika gärna vara personligt tycke att bakkanalerna gick för lågt i förhållande till resten av systemet som att det är kabeln som är problemet.

Hoplockat system med blandade ohmtal och högtalarmärken i de olika kanalerna.

Frontarna är 4 ohm och bak är 8 ohm centern är jag osäker på men 4 eller 8 ohm eventuellt 6 ohm minns inte riktigt.

kolla i enhetshanteraren (Device Manager)

hittar du blåtandsmodulen där? borde ligga under Nätverksadaptrar eller vad det nu kan heta på svenska (network adapters) och borde heta typ Bluetooth device nånting

om inte testa högerklicka var som helst i tomt utrymme och uppdatera hårdvaruförändringar och se om den dyker upp.

om den finns där testa att uppdatera drivrutinen för den kan ha blivit något galet under uppdateringen.

Skrivet av Kent:

Avstängda kan naturligtvis varken läsa eller skriva pm, men om en oseriös medlem har hunnit att skicka pm till ex. 10 medlemmar är det klart att en eller flera av rapporterna kan komma in efter att vi har inaktiverat kontot ifråga.

Vi har tidigare diskuterat liknande förslag, men sådana "lösningar" skapar ofta nya problem. Exempelvis skulle en blockering av pm-funktionen innebära att en ny medlem inte kan kontakta moderatorerna vilket är lite olyckligt. Det kan även finnas tekniska begränsningar som gör sådana lösningar extremt svåra att implementera eller ger en dålig användarupplevelse. Vi tar dock gärna emot förslag så "keep em coming"

fast samtidigt hur ofta behöver man kontakta en "moderator"?

tror jag kontaktat moderator kanske 3-4 ggr max sedan jag blev registrerad 2006 annars duger anmäl knappen gott för att få kontakt med er om ev problem i aktuell forumtråd.

Men visst jag köper det.

medlemmar kan endast starta konversation med moderatorer och admins första månaden eller svara på inkommna pm i sin inkorg.

typ ranksystem att typ lvl 1 så har du bara en knapp kontakta moderator och efter 30 dagar blir man lvl 2 och knappen skriv nytt medelande läggs till brevid.

alternativt en flik med formulär om man behöver ha kontakt med någon moderator så aktiv moderator kan pmá först för vidare kontakt men då tror jag ovansående är en snyggare lösning.

som ny medlem så har man ändå ingen koll vilka som är moderatorer (iaf jag hade inte) så veta vem man ska kontakta kan ändå vara problematiskt som ny medlem.

Och har fortfarande inte hundra koll på dem mer än relikerna sen tidernas begynnelse... ibland ser jag moderator låst en tråd men jag har aldrig sett honom på forumet innan.

om detta börjar bli vanlig kanske dax att införa liknande begränsning som på övriga ämnen för pm?

kanske att man endast kan svara på pm första månaden men inte starta ny konversation med annan medlem via pm eller något.

skulle väl solla bort de värsta PM spamarna/scamarna iaf automagiskt.

ser ut som att dessa är bland de största du kan hitta.
https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?j=5184666,4354038,447...

finns säkert fler alternativ men de flesta större modeller ligger runt dessa mått plus/minus typ 5mm så typ 70x45x125mm eller nått är väl genomsnittet på större möss

ser ut att vara glest på ännu större modeller men de är ju i runda slängar liknande mått som din mionix mus

batteriet i en hero 7 kamera är ju på ca1220mAh och det räcker ju i runda slängar 1h så 10000mAh är ju ca 8 gånger så mycket så teoretiskt borde det räcka 6-7 timmar iaf kan man tycka.

mAh specen på batteribanker brukar visserligen vara batteriernas kapacitet och med lite omvandling till 5v osv på det så säg att du får ut ca 80% av de 10000mAh så runt 8000mAh efter spänningsomvandling men borde ändå räcka bortåt 6h.

Skrivet av Eazy:

Ja allt sitter i jordat uttag. Men spelar det någon roll om equalizern inte har en jordad sladd? Jag är lite okunnig om sånt...

Nej då är den såklart inte jordad.

Men brukar sitta en tumskruv nånstans att ansluta kabel mellan apparaterna om man kör blandat jordad och dubbelisolerad utrustning för att få samma potential i hela systemet.

Ä allt jordat som det ska?(i jordat eluttag) Låter ev som jordbrum på mixern.

Brukar gå bra att självgänga m5 som man slipat lite spets på i plasten

Har generellt sett i gen större betydelse om den sitter intaget eller utsuget några grader skillnad på sin höjd om äns skillnad alls.

Men viktigt att tänka på vid frontmontering är att ha slangarna nedåt på radiatorn altså inte i överkant för då får du en luftfickan i systemet vid insuget till pumpen och kommer cirkulera bubblor i systemet som kommer generera oljud

Troligen applikationer som används ofta sparas i minnet för snabbare access.

Skrivet av SilverWille:

Finns det något sätt man kan fixa det?

Byta panel.

Dvs kan du inte få det på garanti eller reklamation beroende på tvns ålder så är det billigare att köpa en ny.

Skrivet av SilverWille:

Har problem med att ladda upp bilder men tror det är vatten under skärmen.. då det försvinner och kommer tbx då o då

Behöver inte vara vatten utan kan även vara att limmet släppt mellan några lager i panelen så det blir luftbubblor.

Skrivet av andra94:

@Perkele27: Nej D5 går inte i max om du bara sätter i molex - Vilken D5 är det du har? Hur varma är blocken under load? Kolla så du inte har en manuel switch på D5 pumpen. Låter som att du har bubblor deluxe i loopen

om det är denna så jo den går på konstant 12V då den ansluter till 12v pinne och gnd pinne och endast rpm signal till modermodemet dvs ingen varvtalsstyrning alls bara varvtalsövervakning.

https://www.komplett.se/product/826056

men den har någon form av varvtalsstyrning inbyggd i pumpen kolla hur det lilla röda vredet på pumpen stå ställt.

Adjustable speed in five steps:
Step 1: 1800 rpm
Step 2: 2550 rpm
Step 3: 3300 rpm
Step 4: 4050 rpm
Step 5: 4800 rpm

en trippel 120 ska räcka gott och väl.

kör du fullt ös på pumpen?
har för mig de äldre d5 pumparna inte gillar att varvtalstyras utan ska köras på konstant fullt ös.

annars om radiatorn legat öppen längre tag kan den ha blivit igensatt antingen av skräp/korrotion eller att småkryp spindlar osv byggt bo i den.

så demontera den och kolla om det är fritt flöde genom den.