Inlägg

Inlägg som immutable har skrivit i forumet
Av immutable

Låter datorn stå på dygnet runt med viloläge efter en timme, så väldigt sällan jag behöver logga ut. Men känns lite som att Microsoft försöker motarbeta alla deras användare mer o mer.

Av immutable
Skrivet av Petersv:

På Power.se kostar bärbar speldator 4080 som dom skickar 22000kr, 4070 13000kr. Kollade hur mycket i prestanda det skiljer mellan 4070 och 4080, det är enormt, istället för bärbar 4070 är det bättre att köpa en 4080 om man har råd.
https://www.youtube.com/watch?v=IjnJwMd8IS0

Nu har jag inte tittat på videon, men det är väl rätt självklart att en dator (om det enda som skiljer är grafikkortet) för nästan 10k mer presterar bättre?

Av immutable

Produkt: XFX Radeon RX 6800 Speedster SWFT319
Länk: https://www.amazon.se/gp/product/B09KW68M2G
Kategori: Grafikkort
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5898197
Pris: 4827kr

Billigaste pris på Prisjakt: 5656kr på Proshop.

*Säljs ej av Amazon själva, dock verkar det (NR INFO) vara en ok säljare med 100% positiva omdömen. Pris utan frakt 4711kr.

Av immutable

Vilket projekt! Jag har lyckats missa det tills nu. Kul att du delar med dig

Av immutable

Har köpt många bra prylar, men nedan är dom tre absolut bästa köp jag gjort!

  1. Logitech Harmony Companion - Bästa fjärren jag någonsin ägt. Vet inte vad jag ska ta mig till när den går sönder.

  2. Nvidia Shield Pro - Prylen som fick mig att göra mig av med htpc'n helt o hållet.

  3. LG OLED65A1 65" tv - Så sjukt bra jämfört med vanliga LED-tv's.

Av immutable

Ny studie visar att vissa människor har förmågan att se världen med en högre "bildfrekvens" än andra. Forskarna tror att denna förmåga kan ge dem fördelar inom bl.a. tävlingsspel.

https://www.ign.com/articles/the-ability-to-see-the-world-at-...

Av immutable

Produkt: ASUS ROG Falchion 65% MX Brown Wireless
Länk: https://www.inet.se/produkt/6102295/asus-rog-falchion-65-mx-b...
Kategori: Tangentbord
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5731501
Pris: 499kr

Näst lägsta på prisjakt: 1249kr

Av immutable

@Palmen75

Som redan nämnts så är 1070 bättre än 1650

Ett 1070 fungerar alldeles ypperligt än idag, speciellt om man spelar i 1080p. Jag körde med mitt 1070 tills förra året i 1440p och lyckades hålla 60+ fps i de flesta spel om man drog ned inställningarna lite.

Av immutable
Skrivet av s3ns3n:

Vad använder du istället?

Google Docs för det mesta om jag behöver formateringen, annars notepad++ för anteckningar

Av immutable
Skrivet av POWERMAN66:

Förstod att detta spel skulle komma upp, har spelat RDR2 och GTA V på playstation så dessa är inte aktuella!

Om du förstod det så kunde du ju ha skrivit det i första posten för att undvika det

Av immutable
Skrivet av POWERMAN66:

Hej, har precis köpt en kraftfull dator (RTX 4090, 14900k) efter att länge inte haft någon data. Jag vill spela vackra storytime spel i 4k och skulle vilja ha tips på AAA spel som ser väldigt bra ut i 4k. Har hittills lagt in Cyberpunk 2077, Hogwarts Legacy, Alan Wake 2 och Dead Island 2 i listan på spel jag kommer att prova. Har missat väldigt många spel då jag inte spelat på säkert 10 år cirka så finns nog en rad olika spel jag ni kan tipsa mig om. Jag vill helst ha tips spel som är open world och som sagt ser väldigt bra ut rent grafiskt! Tack på förhand

Red Dead Redemption 2

Av immutable
Skrivet av Swedishchef_90:

Han nämnde ju dock senaste (7000 serien), vilket stämmer att de får timeout i drivers då och då

Skrivet av Yorg:

Har 7800X3D + 7900XTX, om jag har DX12 aktiverat får jag nästan alltid driver timeout "krascher" (spelet låser sig i typ 30-60s, sen kommer jag tillbaka. Discord kraschar alltid helt samtidigt) i vissa dungeons just, i princip aldrig annars.

Med DX11 har jag aldrig det problemet, men då tar det en evighet att komma igång när man först loggar in (ladda in shaders eller vad det nu är).

Har testat väldigt många olika förslag till lösningar, men det hänger kvar.

Missade att det var just 7000-serien det handlade om

Av immutable
Skrivet av norrby89:

Undvik bara amds senaste serie, just wow har en del strul med driver timeout utan mer eller mindre någon respons från varken blizzard eller AMD

Polaren fick det problemet med hans 7900 xtx, provade allt och fungerade npgra veckor när jag stängde av expo men dök uppigen efter ett tag. Samt googlar man på det så finns det massvis med folk som har problem sen ett år tillbaka.

Sen om 4000kr är budgeten så är 4060 ti samt 7700xt bara att glömma om det promt ska vara nytt, båda korten ligger runt 6000kr.
Kan ni tänka er begagnat så skulle jag helt klart sägs typ rtx 3080 borde gå att få tag på för runt 4000kr,sålde mitt 3080 strix för 6000kr för snart ett år sen så 4000kr borde inte vara omöjligt, kanske att man får gå ner till ett rtx 3070.

Har hört många gånger nu att man ska akta sig för AMD när det gäller WoW. Vill bara inflika med att jag personligen kört med både 6700XT och 6950XT i ca ett år nu på både ett Intelsystem (i9 9900K) och nuvarande AMD-system (7800X3D) och jag har aldrig upplevt några problem. Då kör jag WoW som primärt spel i stort sett varje dag.

Säger inte att problemet inte existerar, bara att det kanske inte bara handlar om grafikkortet utan snarare vissa konfigurationer av delar som inte vill lira riktigt.

Av immutable
Skrivet av Citybiffen:

https://imgur.com/a/K7FWCVx efter 7 mins spelande.

https://imgur.com/a/ZhDnl4E temps 6 min efter spelande . Sen ligger idle tempsen på runt 55-60 går inte ner.

Kan du öka fläkt- / pump-hastigheter för att se om det blir någon skillnad?

Av immutable

Om den inte värmethrottlar är det nog inget fel på den alls, och det kan bli så att du får betala en felsökningsavgift i onödan om du lämnar in den.

Poängen i cinebench är inte jättelåg och påminner om min egen innan jag sänkte PBO till -30 och justerade fläktkurvan så att cpun gick svalare under testet.

Min idletemp pendlar mellan 45-50 beroende på rumstemperatur.

Av immutable
Skrivet av Keffmode:

Är det 1440p så spelar processor något mindre roll, så en 5800X kommer nog göra gott ifrån sig. Kommer kanske bli en liten flaskhals med de värre grafikkorten men inget större.

Edit: efter att ha kollat bottleneck calculator så verkar det faktiskt bli en viss flaskhals, större än vad jag trodde, men inte mycket.

Går att kolla här: https://pc-builds.com/bottleneck-calculator/

Välj nere till vänster "Graphic Card Intense Tasks".

Man bör nog ta den sidan med en nypa salt då den påstår att 7800X3D bottleneckar en 6950XT GPU?

Av immutable

Expend4bles (2023)

Expend4bles

Ja, vad säger man?

Gick in i den med väldigt låga förväntningar baserat på recensioner / kommentarer. Men jag tyckte ändå att den var ganska ok. Mycket action, förutsägbar men rogivande. Inget man ser om igen direkt och inte mycket att prata om på jobbet med sina arbetskamrater, rätt intetsägande faktiskt. Men ändå, den funkar som underhållning till en pizza och öl.

6/10

Av immutable

Har inte öppnat Wordpad på åtminstone 10 år så jag kommer inte sakna det

Av immutable

Produkt: Powercolor Radeon RX 6650 XT Fighter
Länk: https://www.amazon.se/gp/product/B09ZVP9XYC
Kategori: Grafikkort
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=7944808
Pris: 2940kr

Av immutable
Skrivet av kmkm:

Tack för ditt råd, jag har plats så det blir ett ATX och som du skriver enklare att bygga i större chassi.

Blir nog ett ASUS moderkort samma som du har, läst mycket om det och enda negativa jag har läst är att några skrivit är att det tar lång tid att boota och att det kan vara strul med drivrutiner i början om man inte uppdatera bio direkt? nåt problem du hade?

om jag förstå det rätt så kan man ha 3st SSD på detta moderkort?

Enda problemet jag haft var långsam boot-tid med EXPO aktiverat, men löstes genom att inaktivera minnesträning vid varje boot i bios. Har inte haft något strul med drivrutiner.

Jag behövde inte uppdatera bios av någon anledning men gjorde det ändå efter ett tag bara för att det fanns en nyare version tillgänglig. Hade inga problem varken innan eller efter.

Det stämmer att du kan ha 3st M.2 ssd (varav en PCIe 5.0), men det finns även 4st sata-portar om du vill ha ännu mera lagring.