Inlägg

Inlägg som BrytaPlanka har skrivit i forumet
Av BrytaPlanka

Steamdeck
PSVR 2
GPUs
Noctua nya 140mm fans och ny NH-D15
Pimax 12k(låter för bra för att vara sann)

Av BrytaPlanka

Det blir aldrig att jag spelar på min PS5. Så sjukt dyra spel så det känns aldrig värt att köpa investera i spel och spelen på Switchen är både intressantare och billigare. Det enda jag gör med min PS5 är att kolla på anime med Chrunchyroll appen. Jag ser dock fram emot att skaffa PSVR2 när det kommer.

Jag köpte båda konsollerna samtidigt och trodde väl egentligen att det skulle bli tvärtom, för när jag hade PS3 och Wii så var det Wiiet som aldrig användes.

Av BrytaPlanka
Skrivet av eas@tetris:

Första tvn införskaffad! LG oled 55 B1.

https://i.imgur.com/notWPLv.jpg

😄 Fan va likt det var! Jag köpte min LG oled i Augusti. En LG OLED65CX6. Har även samma golv som dig under heltäckningsmattan, lol.

https://i.imgur.com/vz72BJ6.jpg

Av BrytaPlanka

Ethereum's POS merger gets pushed back to June 2022, GPU supplies to remain limited

Ni hade rätt. Sjukt störande. Ett jävla år till med GPU brist. Opålitliga oseriösa jävlar. Jävla banditverksamhet.

Av BrytaPlanka

Jag använde mig av appen/tjänsten Billhop år 2018 för att betala hyran och några andra räkningar med mitt AMEX jag hade då, för att få lite hjälp att betala tillräckligt mycket med kortet för att få en 2for1 voucher.

Det kostade lite att göra det, men det var inte så mycket och tjänsten fungerade bra.

Använde en annan tjänst också för man fick betala visst många fakturor gratis som en testperiod, men jag kommer inte ihåg vad den hette. Men det finns flera liknande tjänster i alla fall.

Jag tror inte att någon bank erbjuder tjänsten. Jag kunde i varje fall inte hitta någon bank som gjorde det år 2018. Jag sökte ganska mycket efter en lösning då.

Skrivet av Massy:

Användet en tjänst som ex Betalo eller liknande. Funkar inte på fakturor från ex Klarna dock om jag minns rätt.

Precis, man kunde inte betala Klarna fakturor, eller fakturor på andra kreditkort med ett kreditkort. Det är ju förståeligt, för då skulle man ju kunna hamna i något slags osunt skuldträsk med att skjuta upp sina skulder till ett kreditkort genom att flytta skulden till ett annat kreditkort osv.

Hela upplägget är tillräckligt sketchy och gråzon utan att man kan göra det, skulle man kunna göra det så vore det väl kanske nån slags bedrägeri.

Av BrytaPlanka

20XX, det är samma år som Dr. Light kommer skapa Mega Man X roboten!

Av BrytaPlanka

Kan vara hårdisken som tickar, men ibland är det ett tickade ljud när fläktar försöker dra igång men misslyckas också, och eftersom inget händer överhuvudtaget så gissar jag snarare på att nätagget är trasigt om något är trasigt, även fast det är ganska ovanligt.

Om det är en stationär, testa att dra ur strömsladden och hålla in powerknappen ganska länge utan någon ström i, sen sätta i sladden igen och testa på nytt. Det löste problemet för mig någon gång när jag hade liknande sak som hände för mig. Men det låter som att det troligt att det är något hårdvarufel också, så det kanske inte hjälper.

EDIT: Missade att du skrev laddaren, så då är det ju ingen stationär. Sätt datorn på laddning i en dag utan att försöka starta den. Se till så att den är helt av och inte i något slags vänteläge.

Av BrytaPlanka

Har inte haft andledning att vilja handla på Amazon.se, men jag har svenska Prime Video sen det lanserades. Fick väldigt dåligt intryck av söksidan efter deras B-iga start med felöversättningar. Tycker fortfarande att det är en dålig upplevelse att söka där.

Däremot handlade jag flera gånger av Amazon DE och Amazon UK under pandemin. Varje gång tog det så lång tid att få prylarna att jag begärde refund. Sen kom grejerna nån vecka senare ändå och jag fick behålla både grejerna och refunden jag redan hade fått. Det var ju visserligen bra för mig, men inte speciellt imponerande taktik av affären. Så jag har rent generellt ganska dåligt intryck av Amazon i sin helhet egentligen.

Av BrytaPlanka

Meta är ett mycket fulare namn än Oculus. Jag fattar inte poängen med att byta namn. Vad tjänar dom på det?

Av BrytaPlanka

Är det ett inbyggt grafikkort på moderkortet? Har du testat att ansluta skärmen till det?

Av BrytaPlanka
Skrivet av OldComputer:

Fast det där är bara "ta tre betala för två"-erbjudanden, i lite större format kanske, men i praktiken samma sak.

Jag har jobbat på SAS kundtjänst i många år. Om du vill veta mer om vad man kan göra med eurobonuspoäng så kan du läsa på SAS hemsida, ringa dom, eller så kan jag förklara i PM. Jag vill inte skräpa ner den här tråden med det, men du har i alla fall helt fel.

Av BrytaPlanka

Star Wars Visions var ju ganska bra i alla fall. Det gjorde inget att den var Anime. Väldigt olika stil och kvalité på alla avsnitten, men sevärt överlag.

I övrigt kan jag rekommendera Star Wars Biomes och Star Wars Galaxy of Sounds, de är typ vackra tech demos och var jätterolig att se på när jag precis fick min OLED TV.

Jag såg nyligen Black Widow och Free Guy på Disney+. Det var bra filmer tycker jag, helt klart sevärda.

Av BrytaPlanka

Jag ser en för mig rätt uppenbar anledning till att det INTE ska/bör gå. Många kort är kopplade till diverse lojalitetsprogram. Exempelvis finns det både SEB Mastercard och American Express som är kopplade till SAS Eurobonusprogram.

Om man kunde köpa saker med deras kort (exempelvis en fullt återbetalningsbar businessbiljett för 50k) och avboka men få pengarna återbetald till annat betalsätt så har man ju fortfarande spenderat med deras kreditkort och får Eurobonuspoängen samt kanske en 2 for 1 AMEX voucher. Detta skulle innebära att man kan få potentiellt oändligt med gratis Eurobonuspoäng som man kan använda för flygresor, hotellövernattningar och prylar. Av rätt uppenbara skäl så bör det inte få fungera att hålla på på det sättet.

Av BrytaPlanka
Skrivet av DavidGustafssonnn:

https://www.webhallen.com/se/product/301533-EVGA-GeForce-RTX-...

om någon är desperat och vill göra webhallen en tjänst

Det är ju helt vansinnigt att 12319kr räknas som ett kampanjpris för ett använt RTX 2080 Ti. Marknaden är verkligen sjuk just nu.

Av BrytaPlanka

Min datorskärm är en EIZO 23'' Foris FS2333-BK som jag köpte 2013. Den är som ny, jag är fortfarande nöjd med den. Bra bild, inbyggda högtalare och en liten fjärrkontroll.

Den äldsta elektronik jag har som fungerar men som jag inte spelar på så ofta är nog mina gamla Game & Watch spel, där jag tror att ett orange Donkey Kong är äldst.

Av BrytaPlanka

Kan det vara en bra idé att skaffa ett moderkort med flera PCI-E slottar och installera GPUn i den nedre PCI-E slotten så att den kommer närmare fläktarna i botten och kanske får bättre kylning, samt ger mer plats för CPU kylaren? Eller blir det ingen skillnad? Har inte hittat någon review som testar det.

Av BrytaPlanka

På den här produktbilden ni har med Fractal Design Torrent så visar ni en CPU kylare som matchar chassit estetiskt. Ser väldigt snyggt ut. Det skulle vara intressant. Är det en riktigt produkt som ni utvecklar?

https://www.fractal-design.com/wp-content/uploads/2021/06/Best-o...

Av BrytaPlanka
Skrivet av Blackie:

Har beställt hem mig ett ALTA F1 chassi från Caseking.de för några dagar sen förhoppningsvis dyker det upp imorgon

https://www.caseking.de/en/Silverstone-Alta-F1-Midi-Tower-Tem...

Använder i dagsläget ett Silverstone Fortress FT02 som jag haft sedan 2011 vilket jag varit otroligt nöjd med.
Känner nu att det är dags att förnya dator utseendet lite, hade dock önskat att det fanns ett slutet alternativ men men

Någon annan här som beställt ALTA F1 chassit?

Jag har det inte, men är lite nyfiken på chassit för det ser ut som ett intressant chassi att installera Noctuas enorma passiva NH-P1 kylare i. Funderar mellan det här chassit med NH-P1 eller Fractal Torrent med Noctua NH-D15 eller liknande. Visa gärna lite bilder och ge lite synpunkter om du orkar, det vore intressant! Det finns ju inte så mycket info eller reviews på YouTube mm om chassit.

Av BrytaPlanka
Skrivet av Korverik81512:

PS5:an som beställdes från Webhallens onlinesläpp för någon dag sen är tydligen framme redan imorgon hos mitt ombud! Mycket snabbare än förväntade 1-2 veckor.

Min gick också mycket fortare, ska kunna hämta det 01 oktober

Av BrytaPlanka

Umm.. Eftersom man inte kan se produkten på Webhallen längre så kan jag liksom inte se info på det jag beställde där. Det står inte så mycket på bekräftelsemailet man fick. Hur är det, bör man köpa en NVME M.2 SSD till den eller är det som ingår tillräckligt?