Inlägg

Inlägg som anon81912 har skrivit i forumet
Av anon81912

@anon78208: Tack, ska försöka tänka på det

Jag kanske blev lite andrahandskränkt då TS direkt blev påhoppad med negativitet då TS var glad att det var varmt och skönt ute.

Av anon81912
Skrivet av Multithread:

Det är inte jag som har problem, det är landet och hela infrastrukturen. Igår var det stora störningar i järnvägsnätet på grund av skogsbränder.

Självklart är det böndernas problem, grönsakerna och köttet finns på ICA. Vem behöver bönder?

Självklart, inget av detta kommer bli ditt problem. Vatten finns i kranen så låga vattennivåer eller dammar som sinar är förstås inte ditt problem. Varför har vi ens sjöar i landet, vi hade säkert varit bättre utan.

Just nu pågår 8st stora skogsbränder i landet.

En sak håller jag med dig om, hoppas det blir mycket mycket varmare i Malmö så din önskan slår in.
Gärna rekord dag för dag så du får uppleva det du vill ha. 45C i Malmö under resten av året vore kul

Jag tror inte du förstår mig.

Personligen kan jag inte göra så mycket åt bönderna, temperaturen eller något annat. Det skulle ta många års utbildning för mig att kunna hjälpa till att lösa det. Personligen tror jag att jag bättre kan lösa de problem genom att genomföra mitt jobb och lösa problemen där. "Bönderna" hjälper mig inte med det och jag tycker att problemen jag löser på mitt arbete också är ganska viktiga. Det är som sagt inget som håller mig vaken. Försöker inte övertala dig om att något är viktigare än något annat, bara hur jag tänker.

Kan inte heller göra så mycket mot skogsbränderna, är inte bilägare eller utbildad i släckningsarbete.

Om du ställer upp och hälper till med att lösa problemen du nämner låter det ju jättebra och jag är väldigt imponerad att du har tid och ork till det, eller skriver du bara om det på nätet?

Förstår inte varför du vill att jag ska sitta hemma och svettas, 45 grader är alldeles för varmt. Tycker att du argumenterar alldeles urlöjligt och barnsligt. Du kanske ska prova att titta objektivt på det och inte ösa ur dig det första du tänker? Nu är jag nöjd med min insats, och hoppas att du är lite bättre på att tänka nu

Av anon81912
Skrivet av Multithread:

Ja illa är det.

Djur som nödslaktas, vattenbristen kommer närmare, skördar som blir förstörda osv.

De som går runt och är nöjda förstår nog inte vad som sker eller så är de väldigt ytliga och prioriterar en brun hud över allt annat.

Hm. Jag kan förstå att du kanske har vissa problem med värmen. Personligen brukar jag inte försöka suga i mig alla problem som alla andra människor i världen känner, blir så himla jobbigt då. Att bönderna måste nödslakta djur och inte kan skörda är absolut deras problem och inget jag kan eller kommer göra något åt.

Jag har egna problem jag förväntas lösa som tar upp nog med tid. På min fritid kanske jag kan bidra med att köpa en nödslaktad karre och ta en öl på balkongen i den fina värmen.

Att gnälla på folk som gillar värmen tycker jag låter fullkommligt urlöjligt.

Av anon81912

@Dansken88: Ring dem och prata. Det kommer inte bli något straff eller så, men du ska förstås betala tillbaka pengarna. Troligtvis kommer de kunna låta dig betala tillbaka pengarna på avbetalning om det är en stor summa.

I absolut värsta fall får du ta ett lån på någon bank och betala av det så. Ta då inget SMS lån eller något sådant befängt utan prata med en riktig bank.

Av anon81912

@V_Persie: https://www.dustinhome.se/product/5011001753/hyperdrive-compa... du kanske kan köpa den lite dyrare modellen + adaptrar. Så får du iaf bara en klump att plugga in?

Dockstationer är ofta tråkigt dyra. Hur gör du idag?

Av anon81912

@Mattiays: I din jämföresle jämför du med ett nummer.

Hur ska du göra för att jämföra med 25 nummer? Att skriva 25 if statements är inte rätt svar. Kanske någon slags loop för att gå igenom dem? Hur hade du personligen gjort för att lista ut om numret fanns i listan, beskriv din personliga process?

Av anon81912

Jag hade kört två av dessa https://www.webhallen.com/se/product/248501-DELTACO-USB-3-1-t... och kopplat in laddaren, eller duger inte det?

Av anon81912
Skrivet av Sveklockarn:

FRA har tillgång till s.k. samverkanspunkter vid samtliga nätnoder som man med gott fog kan anta klarar av att tappa av all trafik man önskar.

https://en.wikipedia.org/wiki/Fiber_tapping

När data passerar rikets gränser så har FRA generellt mycket större befogenheter att titta på trafiken dessutom. Chansen för att några VPN skulle vara ”säkra” från såna aktörers insyn, särskilt som de numera har tillgång till bl.a. kvantdatorer för att knäcka kryptering, kan man nog också anta är ganska liten.

Så du tror, på riktigt, att FRA sparar allt som skickas på internet i något slags otroligt stort datacenter. Nej, man kan inte knäcka kryptering med kvantdatorer. Man kan lösa vissa specifika problem relaterade till kryptering i hittepåsituationer. De kanske kan göra detta i extremt begränsad utsträckning om det är någon specifik person de vill titta på. Men de kommer inte se data du skickar över VPN, HTTPS eller andra sorter av kryptering.

Personligen är jag fullkomligt övertygad om att de är helt och fullkomligt inkompetenta. De kan inte ens hitta när terroristerna själva skriver att de ska köra ihjäl folk med lastbil i klartext på facebook. Varför skulle underbetalda andrahandsingenjörer vara bättre än de som anställs på riktiga företag.

Av anon81912
Skrivet av crew seven:

Mycket intressant att diskutera

Nja. Gör VPNen rätt så kan de inte få reda på något. Sparar de data kan polisen få reda på allt.
FRA kan inte titta på vad du skickar över VPN. Eventuellt kan din ISP spara att du har kopplat dig till en VPN och räkna hur många bitar du skickat, men det säger inte så mkt.

Vill man vara paranoid kan man anta att NSA / FRA spelar in allt du gör på din skärm och sparar det någonstans. Men det tror jag inte. Och där var diskussionen slut? Allt fakta på bordet.

Av anon81912

Det första jag gör när jag stöter på en ren windows installation är att ersätta notepad med notepad2.

Mycket bättre ändringar än detta skräpet och startar lika snabbt utan extra klydd.

Av anon81912

Jag är jättenöjd. Har några lampor, en rörelsesensor i hallen och knappar i varje rum för att tända och släcka.

Av anon81912

@candybag: Det kan också vara värt att nämna att det kan gå i vågor väldigt mycket. Så upplevde jag det iaf.

Vissa veckor pluggade vi säkert 60 - 70 timmar, andra la vi kanske ner 3 - 4. Många inlämningsuppgifter/rapporter kommer ofta lika långt in i kurserna samtidigt och läser man 3 (eller fler) kurser samtidigt kan det blir väldigt mycket att göra. Bara så man inte är orolig för att ösa när det behövs så man får tid att ha roligt när det inte gör det!

Jag studerade på LTH, men KTH kör väl liknande upplägg.

Av anon81912

@Mattiays: Att sätta villkoren kan du ju typiskt göra i din try catch.

Istället för att direkt spara numret kan du ju spara talet i en variabel, kolla hur stort eller litet det är och själv kasta en exception (Throw new InvalidOperationEsception("Talet måste vara mellan 1 och 25"))

Fortsätt tänka på att namnge saker. Arr är inte ett bra namn, vi är inte pirater. Inte "loop" heller. Bättre där hade varit "doLoop", "working", "looping" eller så.

Av anon81912

Du kan fortfarande jobba med metodnamn.

Det är inte klart vad som skiljer TempSet och TempSet2
Vad gör en LowTemp och en HighTemp? Det är inte omöjligt att namnge dem så att det är glasklart.

Jag hade även stoppat in logiken i en metod som returnerade en enum. Typ eveluateTemperature(double celsius).

Då hade du kunnat ändra mainmetoden till att typ

Temperature currentTemperature = Temperature.Unknown; do { // Läs in värde currentTemperature = EvaluateTemperature(celsius) switch(currentTemperature) { case Temperature.TooHigh: Console.WriteLine("Temperaturen är för hög!!!!"); break; // etc... } } while (currentTemperature != Temperature.Perfect)

Av anon81912
Skrivet av CaptainYan:

Do you know any flyttfirma company? It could be much expensive if I call them?

No. What?

You just call them and explain your situation, and they can give you a price estimate. It will be what it is, not more expensive or cheaper.

I dont think you need a moving firm. Without the chair your stuff should fit in a big car, no problems. Including the chair just use a small van or so.

You can read more here https://www.hertz.se/rentacar/transportfordon/hyra-flyttbil just translate from swedish using google (or call them). In order to book for "one way travel" (envägshyra) you actually have to call them as described here https://www.hertz.se/rentacar/transportfordon/envagshyra

0771-211 212 Tell them how large a car you need and where and to you are driving from and you can get an exact price. It should be way below 5000!

Av anon81912

@SAnDis: Ja det kan du nog göra. Eller samboavtal.

Jag använde i princip texten ovan när jag skrev avtal med min sambo.

Av anon81912

Har du provat att felsöka något eller testat de lösningarna som inte kräver att du byter hårdvara?

http://osxdaily.com/2016/07/11/fix-wi-fi-no-hardware-installe...
https://www.howtogeek.com/227662/how-to-fix-the-wi-fi-no-hard...
https://www.ifixit.com/Answers/View/117190/Why+does+my+wifi+c...

Det verkar alltså inte alls säkert att du ska byta kortet. Det kan även vara kabeln till det som är kass. Eller så är det någon mjukvara som måste resettas. Gör det först.

Av anon81912
Skrivet av Commander:

Endå var det dålig FPS.....

Det är väl inte så konstigt. Man kan inte optimera saker man inte implementerat och man optimerar inte saker innan de är färdiga.

Versionen de spelade under demot var säkerligen inte dagsfärsk heller, den var nog klar många månader innan och testad så den inte krashade under demot eller något annat larvigt.

Vet inte alls hur spelet kommer vara när det släpps men personligen tycker jag att det inte ser så intressant ut :/

Av anon81912

@mangorajaa: Kanske. De testar inte jättemånga laptops.

Här har du en mycket genomgående review
https://www.notebookcheck.net/Asus-Zenbook-Pro-UX550VE-i7-770...

Den verkar vara bättre än föregående modell men de har inte löst några av problemen som nämns i tråden eller i recensioner såsom högljudda fläktar, coil whine, batteri...

De har även tittat på den lite fetare modellen:
https://www.notebookcheck.net/Asus-ZenBook-Pro-15-UX580GE-i9-...

Av anon81912
Skrivet av Thekai:

Ja, jag är bitter över detta. Jag lyckas inte skrapa ihop pengarna innan den 17 juli så det blir ju inga -3 200 kronor i rabatt!

Om du vet att du kommer ha pengarna är det väl bara att köpa via klarna och betala när det passar dig ?